עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט בסביבות 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום

ברשותי מחשב נייד hp pavilion dv-6820ej

כרגע מותקנת עליו מערכת הפעלה windows 7 32 bit

המעבד הוא intel core 2 duo T5550 1.83GHZ

והוא בעל זיכרון של 2 ג'יגה

זהו מחשב ישן יחסית, אך הוא משמש אותי בצורה טובה עד עכשיו בעיקר לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ולימודים

לאחרונה אני מפתח אתרים וגם באופן חלקי בעיצוב של האתרים, ושמתי לב שהמחשב לא מצליח תמיד לפעול באותו קצב כמו בעבר

שאלתי היא האם כדאי לשדרג את המחשב, להוסיף עוד 2 ג'יגה זיכרון, ולהגדיל להארד דיסק של 500 ג'יגה במקום 160 שיש כיום

וכמו כן לעבור למערכת הפעלה של 64 bit

או שפשוט עדיף לעבור למחשב חדש מבחינת עלות תועלת?

פורסם

המחשב אמור להיות בסדר גמור עבור השימושים הכלליים. בעיצוב אתרים אני לא מבין אז אני לא יכול לחוות דעה.

בכל מקרה, זיכרון לא יזיק אם תוסיף. אם יש לך חריץ הרחבה פנוי ותמצא סטיק של 2 ג"ב במחיר טוב לך על זה.

תוודא לפני כן שהמחשב תומך ב-4 ג"ב זיכרון (כנראה שכן, אבל תוודא בכל זאת).

אם דיסק קשיח של 160 ג"ב לא מספיק לך, לדעתי עדיף לשקול קניה של כונן חיצוני לאחסון, שיוכל בהמשך לשמש אותך גם למחשבים אחרים במקרה הצורך. אני לא רואה איך יהיה שיפור ביצועים מהגדלת הנפח, אלא אם כן הדיסק הנוכחי הוא 5400 rpm (או אפילו פחות) ואתה תקנה דיסק של 7200 rpm, שאז יתכן ותרגיש שיפור מסוים.

אם תרחיב את הזיכרון כדאי לעבור למערכת הפעלה של 64 ביט כדי לנצל את כולו. זו גם סיבה להתקין את המערכת מחדש, יכול להיות שהיא כבר מלאה בהרבה זבל שגורם לחלק מהאיטיות.

בכל מקרה, צריך לקחת בחשבון שהשיפור לא יהיה משמעותי ביותר.

פורסם

הגדלת זכרון ל-4 ג'יגה הוא הדבר הראשון המתבקש. אם אתה לא רוצה לקנות גם כונן קשיח, אתה יכול פשוט לפנות מקום בכונן הקיים.

מבחינת מערכת ההפעלה, אתה לא תרגיש הבדל בין 32 ל-64.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות המהירות

האם לא יהיה נכון להגיד שמערכת הפעלה של 64 ביט תדע לנצל נכון יותר את הזיכרון אם אני משדרג ל 4 ג'יגה ?

ולגבי הארד דיסק חיצוני, יש כבר ברשותי אחד, בעל 1TB, כוונתי בשדרוג ההארד דיסק הקיים הייתה שלפחות מבחינת מה שאני יודע, יש מקרים שהמחשב משתמש גם בהארד דיסק לניצול הזיכרון, אולי אני טועה, אבל האם תוספת להארד דיסק הקיים לא תעזור במידה מסוימת? או שהשינוי באמת זניח ועדיף כבר להעביר חלק מהדברים להארד דיסק החיצוני

כמו כן האם כדאי לשדרג למחשב חדש? או שמבחינת השימוש אני כמעט ולא ארגיש בהבדל

הדבר היחיד שמפריע לי הוא שימוש בתוכנות כמו eclispe, wamp ועוד תוכנות של עיצוב גרפי

פורסם
  • מחבר

לאחר התלבטויות, החלטתי שעדיף לקנות מחשב חדש, בסביבת מחיר של כ- 3,000 ש"ח

להלן הדרישות:

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית דו מימדית, תכנות, לימודים

* גודל המסך?: מעדיף 13.3 או 14 גג

* משקל רצוי? אין דרישה מיוחדת,

* האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, 5-6 שעות

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (

ESATA,HDMI,וכו)": כן, HDMI + ESATA

* בלוטות?: כן

* גודל מינימלי וסוג של

כונן קשיח: לפחות 320, עדיפות ל 500

* כונן CD/DVD? צורב? לא חייב, עדיף שלא

* כונן Bluray? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חוץ מ HP

פורסם

ממה שאני יודע בעריכה גרפית בדו מימד אין הרבה משמעות לכרטיס המסך והעומס נופל בעיקר על המעבד.

אם יש דרישה לעריכה גרפית באופן תדיר, תשקול לעלות קצת את התקציב וללכת על נייד כמו זה -

http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/zap/VM-RD33-6143.htm

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=11349

במידה והקציב שלך מוגבל או שאין צורך במעבד חזק, אני הייתי הולך על ה-E330 של לנובו בגרסת ה-i3. היתרונות שלו הם משקל קל, זמן סוללה מצויין ומחיר טוב.

http://www.zolprice.co.il/product-1629-Lenovo_ThinkPad_Edge_E330_3354_96G.aspx

פורסם
  • מחבר

האם יש גירסא של דל רק ללא כונן הדיסקים?

העריכה הגרפית היא לא באופן תדיר, אך חשוב לי שהמחשב יצליח לעבוד בקלות כשכן אצטרך את האפשרות הזו

פורסם

אין להם כרגע משהו מתאים. (היה את ה-V131 אך הוא אזל מהמלאי).

הדגמים שהוצעו לך הם הכי טובים בשבילך ובתקציב.

זמן סוללה ארוך (6 שעות) תקבל רק בלנובו. ה-DELL יתן לך כ-3-4 מקסימום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים