עבור לתוכן

צריך המלצה מעבד לוח וזיכרון + האם יש צורך להחליף את הלוח הקיים ma785gmt-ud2h

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי לוח GIGABYTE ma785gmt-ud2h Rev.1.0 שקניתי לפני כ-3 שנים ולא השתמשתי בו (חדש בקופסא).

האם כדאי לקנות לוח חדש או שניתן להשתמש בזה? הלוח הזה תומך במעבדי AMD וראיתי שהיום כל ההמלצות כאן בפורום הן על מעבדי אינטל.

אשמח לקבל המלצות על זיכרון + מעבד (+לוח אם יש צורך), אישית הייתי מעדיף לנצל את הלוח הזה כי אין לי כסף לזרוק על לוח חדש בשביל שיפור שולי.

ייעודי המחשב - קצת מהכל. אופיס, משחקים לא כבדים (סטארקראפט בעיקר), סרטים באיכות גבוהה (1080p), אני אוהב להפעיל הרבה דברים בו זמנית (גלישה עם מיליון טאבים + סרטים + הורדות וכו'). לא יהיה אוברקלוק או משהו חריג אחר.

אם צריך מאוורר למעבד נא לציין.

-

תקציב מוערך - מעבד - 500-600 ש"ח עדיף לא לחרוג אלא אם כן יש משהו ממש משתלם כמה שקלים מעל. *נסגר*

זיכרון - 250 ש"ח. *נסגר*

מאוורר למעבד - 100 ש"ח, רק אם יש צורך. *נסגר*

כרטיס מסך - 500 ש"ח. עד 600 ש"ח, עם קירור פאסיבי.

-

רכיבים שכבר יש לי - מארז Antec Sonata III, ספק Antec EarthWatts 500W, הלוח שציינתי.

אני חייב לקנות בימים הקרובים, אז באמת המון תודה לכל מי שיעזור!

פורסם

הנה מפרט חלקי לדוגמה, עם מעבד שמתאים ללוח שלך. הפנום המרובע חזק למחירו (שווה פחות או יותר ל i5-750/760), עם ארבע ליבות פיסיות.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

AMD Phenom 2 965 3.4Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition TRAY - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪491

קירור למעבד:

בקניית מעבד בלבד- Cooler For AMD Original

כמות: 1 - מחיר: ₪18

זיכרון:

Kingston 4GB 1600

כמות: 1 - מחיר: ₪105

כרטיס מסך:

Gigabyte 7750 - 1GB, GDDR5, PCI-E, HDMI, DVI, OC

כמות: 1 - מחיר: ₪547

סה"כ: ₪1161

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1138 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/hspdterv

פורסם
  • מחבר

מאוורר למעבד - סגור.

זיכרון - סגור.

כרטיס מסך: זה יהיה בסדר אם אני אוסיף 50 ש"ח ואקח את אותו הכרטיס עם קירור פאסיבי?

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/krt-msk-sapphire-7750-1gb-gddr5-ultimate-passive-cooling-p-13523?cPath=67

אני מוכן להוסיף בשביל לקבל את השקט.

אני לא יכול לקנות מהם את המעבד כי הוא "לקונים מחשב חדש בלבד". האם המעבד הזה זהה:

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/mabd-amd-phenom-965-black-edition-am3-tray-p-10696?cPath=21_46

ראיתי שיש 2 סוגים revision C3 שזה המעבד ששמתי לינק אליו, ועוד אחד Revision C2 שהוא קצת שונה והוא "לקונים מחשב חדש בלבד". איזה מהם לקחת? יש הבדל?

פורסם

לגבי הכרטיס הגרפי, תוכל לשאול עוד בפורום המיועד לזה. סה"כ המוצר טוב ותוספת כסף תמורת שקט היא שיקול בלעדי שלך. אין טוב יותר או פחות כאן.

זהו אותו מעבד בלינק שנתת, C2 וC3 הן גירסאות יצור. לשתיהן אותם ביצועים אבל הC3 עדיפה (יותר קרירה ותיאורטית אפשר לעשות אוברקלוק גבוה יותר)

פורסם
  • מחבר

אם כך סגרנו גם את נושא המעבד. תודה רבה לך על התשובות וההסברים המפורטים. :xyxthumbs:

החלטתי שאני מעוניין בכרטיס מסך עם קירור פאסיבי, צמצמתי את האפשרויות (לפי התקציב) ל:

Gigabyte ATI Radeon HD 6770 SILENT PASSIVE COOLING

SAPPHIRE HD 7750 1GB GDDR5 ULTIMATE PASSIVE Cooling

אם יש לך דיעה חד משמעית בנושא אשמח לשמוע, בכל מקרה אני אפנה את השאלה לפורום המתאים.

אגב, הכרטיס שהצעת לי הוא PCI-E 3.0, האם הוא תואם את הלוח שיש לי?

פורסם

- ה-7750 עדיף, לא מבחינת ביצועים (ששניהם דומים לאחר יציאת הדרייבר האחרון), אלא מבחינת צריכת חשמל. הוא צורך בערך חצי מ-6770 (במאמץ מלא) ולכן גם פליטת החום שלו נמוכה יותר.

- כן, הכרטיס תומך בלוח שלך.

- אם יש לך בסונטה מאוורר בודד, מציע לך לשקול את האפשרות לקניה של מאוורר שקט נוסף בעלות של כמה עשרות שקלים.

- אם אתה רוצה קירור משופר למעבד, יש לך את זה שלדעתי מאוד משתלם למחירו.

* להבא אל תפתח דיון זהה בכמה פורומים, סתם תסתבך.

פורסם
  • מחבר

חס ושלום אני לא מעוניין להסתבך(: כשראיתי שלא עונים למרות שיש תנועה בפורום חשבתי שאולי כדאי לשאול גם כאן, בדיעבד זאת הייתה החלטה לא רעה ואני מקווה שאף אחד לא נפגע(:

סגרנו גם את נושא הכרטיס מסך, אני אקח את ה-7750.

בסונטה יש מאוורר אחד, ואני אנסה את המצב השקט לפני שאני אעבור למצב הקריר. במידה ויהיה צורך אני אתייעץ בפורום לגבי המיקום וסוג המאוורר.

לגבי הקירור של המעבד - קניתי ב-121 ש"ח מ-KSP.

סה"כ סיימנו ואני אזמין את החלקים כבר היום, אז כפי שכבר אמרתי, בלי העזרה וההסברים שלך לא הייתי קונה את החלקים בלב שלם - תודה רבה! :xyxthumbs:

עריכה: כל החלקים הוזמנו. תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים