עבור לתוכן

כמה כסף אמור לקחת אדם שמבין במחשבים אך לא טכנאי?

Featured Replies

פורסם

מתי שאני אומר לא יודע אני מרגיש קצת טיפש כזה

תחשוב על זה ככה. זה שאתה יודע להתקין חלונות לא אוטומטית אומר שאתה חכם במיוחד , כך שאם תרגיש קצת טיפש כשתגיד שאתה לא יודע זה לא כל כך נורא. להפךבמידה מסויימת אתה צריך להרגיש טוב יותר עם עצמך כי אתה יודע שאתה בן אדם צנוע שלא חייב להראות לכולם שאתה יכול.

• תגובות 59
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נכון.יש גם את הילדה השמנה שלא יודעת להפעיל את המסנג'ר ומבקשת ממך להתקין לה ווינדוס מהתחלה!

אמרתי לעצמי:אמיר? כן?!

הקיצר אמרתי לה שתוק יא שמן אני לא בא אלייך לא לפרמט ולא לז**ן ,[בטוח שלא לז**ן]

ואז באה החברה הפרחה המשקפופרית שלה ואומרת לי :יש לי ICYTOWER ויש לי בעיה ,עוד שנייה ביקשתי ממנה להתגלח ,גם בגב.

חוצמזה נאי תמיד אומר אין ולא יודע לאנשים שמנים. חרא , שייסתדרו לבד, מה, גם הם שמנים ,וגם הם רוצים עזרה?!

לא נסחפנו קצת??

כאילו מה?

אבל מה שכן , פעם שכנה ערבייה באה אליי והיה לה מחשב נייד והיא לא אוהבת את העכבר הפנימי של הנייד והיא משתמשת ברגיל חיצוני ,

היה לה 95 ואז עשיתי ריסט ואני רואה שלא עובד, אני עושה עוד פעם ולא נותן לו לסרוק, פדאאאאם ! עובד , ואז היא אומרת לי קח 100 שקל ,

אז אמרתי לה -לא מהפתאום , לא עשיתי כלום , רק לחצתי על כפתור וזה אבל היא התעקשה ונתנה לי. בסדר אז פעם הבאה אני לא אקח ממנה כלום.

פורסם

חחח גזען!!

אבל חפיף לפחות לא מנצלים אותך חח

אני לוקח 150-200 על פירמוט והתקנה של חלונות, אופיס, נורטון ועוד כמה תוכנות שטותיות כמו winzip, winamp וכאלה

פורסם
  • מחבר

הלוואי שזה היה כל כך קל רק להתקין

WINDOWS וללכת הביתה

זה באמת שווה 50 שח וזהוא

העניין הוא שאתה בא, אתה צריך לגבות את כל הדברים, שזה אומר להעתיק את כל הג'יגות של הילדים הקטנים ב MP3 מ C ל D ולחכות עד שיסיים ואז עוד גיבויים ועוד ועוד...

ואז כמפרמטים, מתקינים מחדש צריך גם OFFICE ANTIVIRUS ZIP WINAMP מה שלא תרצו וזה הרבה הרבה עבודה.

אנשים לא מבינים את זה, זה לא שזה קשה, זה פשוט לפחות איזה 3-4 שעות. וזה יכול לעצבן!

פורסם
שזה אומר להעתיק את כל הג'יגות של הילדים הקטנים ב MP3 מ C ל D

זה עוד במקרה הטוב... לפעמים יש רק מחיצה אחת וצריך לעשות גיבוי ואז צריך להתחיל להתעסק עם Partition Magic

אני לוקח 70 שקל לשעה ולפעמים מעגל למטה או למעלה (תלוי במצב רוח :))

בדרך כלל כשאני מעגל למטה הם פשוט מסכימים, כשאני מעגל למעלה הם שואלים למה אז אני אומר להם שעל אחד הדברים שעשיתי יש מחיר תוספת שלא קשור לשעות העבודה.

אבל אם יש נגיד לקוח אחד שהביא לי הרבה לקוחות אחרים אז לפעמים אני בכלל מוותר לו ולא לוקח כלום אם אני בא לסדר משהו בשתי דקות... (או לוקח סכום סמלי של 30-40)

פורסם

הלוואי שזה היה כל כך קל רק להתקין

WINDOWS וללכת הביתה

זה באמת שווה 50 שח וזהוא

העניין הוא שאתה בא, אתה צריך לגבות את כל הדברים, שזה אומר להעתיק את כל הג'יגות של הילדים הקטנים ב MP3 מ C ל D ולחכות עד שיסיים ואז עוד גיבויים ועוד ועוד...

אישית אני בקושי מתעסק בגיבויים.

זאת לא בעיה שלי אם המערכת נדפקה ויש להם עוד כמה קבצים על המחיצה, אני פשוט מפרמט את זה ומתקין מערכת חדשה. זאת לא אמורה להיות העבודה שלי לגבות להם כל קובץ טקסט מסכן ותמונות שיש להם במחשב, הם רוצים שאני אעשה את זה, שיוסיפו כסף.

אחרי הכל אתה לא מתעסק בגיבוי חומרה, אתה מתעסק בתיקון תקלות.

פורסם

גם אני אף פעם לא מגבה אם צריך פירמוט אני אומר להם אתם יודעים עכשיו הכל הולך להימחק לכם כן? תמיד הם מסכימים ולא איכפת להם ואם מתישהו יסרבו אני יגיד טוב אז אני לא יכול לעשות כלום.

וסלימן אתה ערבי?

פורסם

פחחחחחחח סלימן אכזרי לאלה . לא מגבה כלום.

א.... נזכרתי במשו פעם כשהיתי מפגר והבאתי תמחשב שלי למעבדה להתקנת חלונות שילמתי 150 . זה היה חלונות 95

אחרי פעמיים אמרתי למה אני לא מתקין בעצמי, לשלם 150 על דבר כזה פשוט.

מי יודע כמה עולה גיבוי כל מיני חרטות והתקנת חלונות 2000 או XP אם אני מביא לטכנאי חלונות חוקיים משלי. אבל אצלנו

עוד יש תקטע שאנחנו באים לבית הלקוח שזה עוד תשלום. ומשפרים תמחשב עם אנטי וירוס או אופיס שזה כמובן של הלקוח

חוקי לגמרי, פשוט הם לא יודעים איזה הגדרות לעשות.

האם לגבות לפי שעה או סכום אחיד

פורסם

קשה, אבל ככה זה...

טכנאים מוסמכים בכלל לא מגבים לך מידע

פורסם

זה די מעצבן להיות תמיכה טכנית 24 שעות אבל קשור למי! לדודים מסויימים אין לי שום בעיה אפילו לבוא אילהם ולתקן הכל (אם יש Windows מותקן וחיבור אינטרנט פעיל אני מתחבר דרך VNc ופותר הכל משם)

אבל שזה נוגע לדודים שהם ממש זבל זה כבר מעצבן לעזור להם

יש לי דוד שהוא נצלן שידפוק כל אחד לרווח שלו! והוא בכלל מתחיל לקבוע לי זמנים מתי לבוא אילו ומה לעשות! ואז חברים שלו מתקשרים שאין לי מושג מי הם בכלל והם צריכים עזרה! אבל צריכים לעמוד על שלך! כמובן שהם מתקשרים אני לא עוזר! והוא בכלל צריך עזרה במחשב שלו ואני מצידי שגם המחשב יעלה בלהבות אני לא יבוא לבדוק! אז די סבבה שמתקשרים שצריכים עזרה כי תמיד כיף לעזור למישהו לפני שהוא מזמין טכנאי שיצטרך לשלם לו!

עכשיו בקשר למושג "טכנאי"

גם אני למדתי בקורס של סיוון! מה אני יגיד לך! בושה אחת גדולה הקורס הזה! ומי שיש לו תעודה כזאת ומציג אותה כאות התגאות צריך להתבייש ברמה שלו!

לא מלמדים שם בכלל XP\2000. או בכלל בעיות בסיסיות! מה שמלמדים שם זה! להרכיב מחשב כמובן שהחלקים הם ישנים מאוד (Slot 1 ואם יש לך מזל אז Socket 370).

המרצים ממש ברמה נמוכה! Windows 98 זה הדבר היחידי שהם יודעים ללמד וכמובן שהדרך של פיתרון בעיות היא פורמט!.

ורואים את זה היום בטכנאים מה הם שווים!

יש לי מישהו שלמד איתי בקורס והפכנו לידידים אחר כך שהוא מראה לי טכנאים אחד שגונבים חלקים (הוא אומר לאישה ההרד דיסק דפוק שההרד דיסק לא דפוק היא קונה הרד דיסק חדש הוא מוכר את הישן שלה).

ואחד שמדבר שטיות- בקשר לפריצת Symantec System Works שSymantec העלתה את הCrack לשרתים שלה או משהו מטומטם כזה.

אז תעודת טכנאי לא הופכת אותך לטובה יותר!

אני הייתי לוקח 100-150. כי התקנת Windows והורדת כל Windows Update וOffice זה פשוט בשבילך נכון אבל עדיין אתה תיקנת משהו! וזה שבאת לבחור עד הבית זה כבר 50 שקל! ושאתה עובד לו על הבעיה רק אתה יכול להחליט אבל אני לא הייתי עובד את ה150-200+-. כמובן שהכל משתנה אם צריכים להחליף חלק!

והדבר הכי חשוב תיהיה זול כי הפירסום הכי טוב זה מאוזן לאוזן! אל תיהיה יותר מדיי זול וגם אל תיהיה יותר מדיי יקר! תיהיה פייר!

פורסם

חוץ מזה עם אתה צריך לבוא אליו זה דלק נכון?

אז ישר 50-60 שקלים חדשים,אבל עם הוא בא אליך סבבה בכיף אני עושה חינם.

פורסם

אמרת משהו (לקודם לא האחרון) בקשר לvnc איכפת לך להרחיב?

פורסם

Vnc זאת תוכנה שנותנת לך להתחבר לאנשים ולשלוט על המחשב כאילו אתה יושב עליו!

במקום להסביר בטלפון למישהו שלא מבין אתה מתחבר ואתה עושה את העבודה שלך

RealVnc היא תוכנה שעובדת על כל מערכות ההפעלה כולל לינוקס.

היא חינם ואתה יכול להוריד אותה מ www.realvnc.com .

היא כמו התוכנה Ask For Remore assitance של Microsoft אבל היא יותר מוצלחת.

אתה מוריד אותה בשתי המחשבים אחד Server שני Viewer הבחור פותח את הServer הוא רושם סיסמא. אתה רושם את הIP שלו הוא מבקש סיסמא ואתה שולט על המחשב.

פורסם

איכפת לך לתת לינק ישיר? כי יש שם מלא תוכנות ואני לא יודע איזה מהם מתאימה.

תודה מראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים