עבור לתוכן

איזה כרטיס רשת אלחוטי כדאי למחשב נייח

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי אינטרנט של הוט ואורנג'(ספק). רטואר שיש לי דרך אורנג' הינו smart box Vtech שלפי המפרט טכני שלו באתר של אורנג':

תמיכה בתקני IEEE הנפוצים: 802.11b/g/n

תמיכה בתקן WPS

הצפנת שידורים אלחוטית: WEP, WPA, WPA2

מהיראות אלחוטית: 150Mps

עברתי דירה ובדירה החדשה יש לי בעיה שבחדר שאני רוצה את המחשב הנייח אין תשתית של hot ואני לא רוצה אינטרנט דרך בזק.

אז להלן השאלות שלי:

האם אני יכול לחבר את הראוטר ואת המודם של הוט בנקודה אחרת בבית ללא חיבור קווי למחחשב ושהמחשב יהיה מחובר לאנטרנט דרך הראוטר עם כרטיס רשת אלחוטי?

אם זה אפשרי, אצטרך לקנות כרטיס רשת אלחוטי והייתי מעוניין לשמוע על המלצות .

אני מניח שאם מהירות של הרטואר היניו 150Mps אין לי מה לקנות כרטיס רשת עם מהירות גבוה מזו נכון?

1. מוכן לשלם עד 150 שח (גמיש).

2. עדפה לחיצוני (אבל לא חייב)

בדקתי בksp ואלה כרטיסי רשת אלחוטי שמצאתי במהירות 150Mps:

max EW-7811UN Wireless nLITE Nano-Size

TP-Link TL-WN7200ND nLITE 802.11n High Power Wireless

Tenda W311M nLITE 802.11n Wireless-N Nano

האם מומלץ לקנות אחד מאלה או יש המלצה לאחד אחר?

תודה מראש!!!

פורסם

לרוב מומלץ לחבר עם כבל כי רשת אלחוטית היא לרוב איטית יותר והרבה פחות אמינה. זה עדיין תלוי מה אתה עושה איתה. אם יש לך בעיה שאין לך נקודת הוט בחדר אתה יכול לבקש שיתקינו או להתקין כבל רשת(תגיד להם שיש לך חיבור של בזק בחדר הם ירוצו לעשות את זה) . עדיין זה לא הכי אסטתי.

ההשפעה של שימוש ברשת אל חוטית זניחה במקרים מסוימים. אם משחקים משחקים במחשב עדיף להמנע מרשת אל חוטית. בכל השימושים האחרים זה לרוב סבבה אלא אם כן זה לעשות streaming לstreamer שאין לו buffer מספיק גדול (בPC לרוב אין בעיה) .

המהירות של רשת אל חוטית בתקן N לרוב מגיע בתנאים אופטימאלים לאיזה 60 מגה ביט אבל בשביל זה צריך להיות באותו חדר. אני בסלון מקבל משהו כמו 40 מגה ובחדר שינה 15 בגלל שהוא מאחורי הרבה קירות. לנתב עצמו גם יש השפעה על המהירות כי הנתב של בזק נתן לי מהירות יותר נמוכה וכיסוי גרוע (בחדר שינה היום הרבה איזורים מתים) עדיין אחרי ששידרגתי לTL-1043 הכל עכשיו סבבה.

עוד פתרון אפשרי זה רשת על קווי חשמל שזה אולי יציב אבל החשמל שלי בבית כנראה רועש מדי אז אני מקבל קצב עלוב יחסית. זה עדיין יקר מ150 שקל בארץ.

אני עדיין לא מבין למה להתעקש על הוט אלא אם כן אתה בטריפל שלהם. האינטרנט של בזק לרוב סבבה כי אתה מדבר ישר לארון ולא עובר על אותו הקו כמו השכנים (עדיין בהוט יש FTTB אז ישפחות אנשים על הכבל עכשיו).

פורסם

לגבי מתאם, אם אתה מתעקש על WLAN, אז קנה PCI/PCIe של לפחות 2 או מומלץ 3 אנטנות,

הדגמים הטובים נותנים 450 מגה על נייר, אני אישית אם WIFI גמרתי, רק בסלולרי ומחשב נייד אני משתמש בזה, בבית הכל מחווט לרשת GIGA למהירות מירבית גם להעברה של קבצים בין המחשבים שלי :xyxthumbs: ,

PS, זה לא כזה מסובך, קנה כמה תעלות פלסטיק, 2 שקעי RJ45 לקיר וכבל לפחות CAT5E בסיכוך FTP ושיהיה קשיח, תאמין לי זה היה שווה את העבודה, אם יכולתי, הייתי חוץ בקירות לאסטטיות מירבית אך המחיר נושך :silly: , לגבי המלצה על מתאם על גבי רשת חשמל, זה גם פתרון יפה, זוג מתאמי 500M תוכל לקנות ב 400-500 שקל בארץ, או תזמין מ איביי ביותר זול, בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים