עבור לתוכן

כוננים קשיחים וכונני SSD מומלצים (מעודכן 2014)

Featured Replies

פורסם

אגב עד כמה התכונות הנוספות של סדרת הMX שווה את תוספת הכסף לעומת סדרת הBX?

• תגובות 178
  • צפיות 160.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תלוי באיזה דגם ובאיזה מחיר.

בMX200 500GB נוצר מצב בו זה כדאי כי אפשר להשיג אותו במחיר משתלם אצל פלונטר.

התוספת מBX100 לMX200 בקטגוריה הזאת של 500GB היא פחות מחצי מהתוספת באחוזים בין הBX100 250GB לMX200.

לא חושב שיש טעם לקנות יותר מBX100 ב250GB, במיוחד עכשיו שיש את הMOMENTUM שאפשר להתקין עם הכוננים שלהם.

גם ב500GB בעיקרון אין סיבה לא לקחת BX100 ולחסוך.

מרגיש כמו מטוס קרב.

אבל אם יש תוספת קטנה שאולי אפשר להצדיק אותה, זה במחיר של הMX200 500GB אצל פלונטר.

אף אחד אחר לא מוכר את הכונן במחיר הזה.

ושוב, כל זה נכון רק כשמשווים את המחירים הטובים! של אותם כוננים.

בהרבה חנויות המחירים שלהם גרועים! יחסית.

ואם קונים דווקא שם אז השיקולים אולי שונים.

יכול להיות הבדל גדול יותר בין הדגמים במחיר, או הבדל קטן יותר.

פורסם

מעבר לCACHE התוכנתי, SAMSUNG גם ניפחו את התוצאות שלו עם CACHE פנימי שאי אפשר לבטל.

ולמרות שהCACHE הפנימי אכן מחליק ומשפר ביצועי פעולות קצרות/חוזרות, הרי ששוב נוצרת סוג של הטעיה לגבי כוחו האמיתי של הכונן.

נכון לגבי תוכנות cache שמועילות לכל כונן. אבל למה cache חומרתי הוא רמאות? מה משנה איך מגיעים לתוצאות טובות כל עוד מגיעים אליהם?

פורסם

זו לא באמת "רמאות".

אבל זה יוצר מצג שווא שהכונן בעל ביצועים טובים יותר ממה שהוא באמת.

וכשאתה מנסה להבין מה הכוח האמיתי של הכונן זה מטשטש את התמונה.

מצד אחד יש כאן מימד של שיפור ביצועים בפעולות כאלו ואחרות.

מצד שני זה קצת מרגיז באותה המידה שUSB 3 שמשתמש בCACHE מדווח לך על מהירות מאוד גבוהה בתחילת פעולת העתקה, ואז לוקח לו כמה דקות לעשות איזון בין המהירות המזוייפת ההתחלתית למהירות האמיתית בו ההתקן עובד.

ככל שהפעולה בUSB 3 שמבוסס דריוור עם CACHE ארוכה יותר כך העיוות יצטמצם, אבל בכל מקרה יהיה עיוות, ולפעמים עיוות גדול ומטעה.

זה לא עוזר לציבור שמשבשים להם את היכולת לראות בבירור מה קורה.

זה מה שמרגיז אותי קצת.

לא העובדה ששמו CACHE שמאיץ חלק מהפעולות.

פורסם

למה מצג שווא? הבנצ'מארקים והמבחנים לא משקפים את המציאות?

פורסם

משקפים מציאות מסויימת.

במציאות המשתמש למשל לעולם לא תתבצע פעולת קריאה קצרה של אותם הנתונים 1000 פעם תוך כמה שניות.

בדיקה שכזאת תשקף 99% את הCACHE ורק 1% את הכונן.

בבאנצ'מרק בדיקות מסויימות יושפעו מCACHE הרבה יותר ממה שתרחישי פעולות במציאות המשתמש יושפעו.

לא רק שאלו תוצאות של בדיקות שטחיות וקצרות טווח, אלו גם תוצאות של בדיקות סינטטיות שאינן תמיד משקפות באור נכון את ביצועיו הריאלים של הכונן.

גם ללא שתי שכבות CACHE (בתוך הכונן ומחוצה לו) נדרשו סדרת בדיקות נרחבות כדי למדוד את יכולתיו של כונן ולהשוותו לאחרים.

עם שתי שכבות CACHE זה עוד יותר מורכב ומבלבל.

כשאתה מודד את מהירות הריצה של ספורטאים, וחלקם קיבלו זריקת אדרנלין בתחילת הריצה שמשפרת את מהירותם בטווח הקצר, ורק אחריה הם חוזרים למהירותם האמיתית, האם תוכל לבחור את הרצים הטובים מהם על פי ממוצע?

כמובן שלא.

תצטרך להתחיל להפריד מקטעים ולעשות חישובים כדי להגיע לאמת.

כל תוצאות הבדיקות הסינטטיות עובדות על ממוצעים, ולכן שכבות CACHE מטשטשות אמת מסויימת לגבי הספורטאים וגורמות להם לא רק לרוץ את ה100 מטר הראשונים מהר, אלה גם לטשטש את העובדה שאחרי 100 מטר הם הרבה פחות מהירים.

פורסם

אבל גם מה שלא מושפע מ cache כגון קריאה אקראית נמדד במבחנים.

מדובר באותן בדיקות שעושים לכל הכוננים. אם אפשר ללמוד בהם לגבי כונן X ללא cache חומרתי, אז ניתן ללמוד עליהם גם לגבי כונן Y לו יש.

פורסם

גם קריאה אקראית של מבחן סינטטי מושפעת מCACHE.

תלוי איך מבצעים אותה, היא יכולה להיות סופר מושפעת מהCACHE, או מושפעת רק מעט.

הנה קריאה אקראית עם CACHE.

LL

אתה באמת חושב שהתוצאות משקפות את ביצועי הכונן 60GB העלוב הזה?

אוקי אז הבדיקה הסינטטית הזו מושפעת המוווווווווווון מCACHE.

אחרים אולי פחות.

אבל זאת מציאות מבלבלת לפעמים, את זה אתה ודאי מסוגל להבין.

פורסם

מה לגבי adata sp600 512gb ?

כרגע נמכר בקצת פחות מאלף ש"ח הוא הזול ביותר לנפחי 512/500

אני שואל עליו ספציפית כי יש לי אופציה להביא אותו מארה"ב במחיר סופר משתלם

פורסם

כונן ישן עם סטנדרטים נמוכים.

פורסם

תודה ארטי, בוא ננסה להבין אם בכל זאת קניה שווה או לא

סדר העדיפויות שלי הוא כזה

1.אמינות

2.VFM

3.נפח

4.מהירות

אז מהיר הבנתי שהוא לא. לא נורא, אפשר לחיות עם זה

המחיר מאוד מפתה (120$) אך התועלת אינה ברורה

הנפח גדול זה בטוח. גם 256GB יכול להספיק אבל אם אפשר להכפיל את הנפח....

השאלה המכרעת היא - האם יש בעיות אמינות ידועות? אני קונה את הכונן בחו"ל כך שמימוש אחריות בעייתי

לא מצאתי מידע על ה 512GB ... האם ניתן להשליך בעיות אמינות בנפחים אחרים 64/128/256 של אותה סדרה על ה 512 ?

פורסם

120$ נשמע נחמד.

השאלה מה אפשר למצוא במבצע ב140 דולר.

השאלה המכרעת היא - האם יש בעיות אמינות ידועות? אני קונה את הכונן בחו"ל כך שמימוש אחריות בעייתי

שאל את גוגל.

לא מצאתי מידע על ה 512GB ... האם ניתן להשליך בעיות אמינות בנפחים אחרים 64/128/256 של אותה סדרה על ה 512 ?

ניתן.

הגיוני אפילו.

פורסם

סוף סוף ירדו המחירים לרמה שאני יכול להרשות לעצמי דיסק קשיח SSD בגודל סביר.

אני מתכוון להתקין את מערכת ההפעלה והתוכנות עליו ולהשאיר את המוזיקה והסרטים על הדיסק המכני.

ההתלבטות שלי היא בין הסמסונג evo 850 בגודל 250 לבין bx 100 crucial, מישהו יודע אם ההבדלים בינהם משנים משהו,:undecided: בתכלס אני מעדיף לשלם פחות ואמרו לי שאין סיכוי שארגיש בהבדל, אבל איכשהו הסמסונג נראה אטרקטיבי מאוד. פה יש סקירה על דיסקים קשיחים וההפרש במחיר בקניה בארץ הוא 100 שקל, השאלה האם שווה להשקיע אקסטרה?

בכל מקרה מישהו הזמין מאמזון דיסק קשיח וקיבל? כי ההפרש שם בין השניים הוא ממש נמוך וזה מבטל את ההטלבטות, פשוט אף פעם לא עשיתי את זה.

פורסם

באמזון פעם אחרונה שהסתכלתי הם עלו אותו דבר בדיוק.

ואז אולי באמת עדיף ה850 EVO.

בארץ יש הבדל של 100 שקל, ולדעתי אין טעם להוסיף אותו אם אתה רוצה לחסוך.

אני באופן אישי הייתי לוקח BX100 בקטגוריית ה250GB בגלל ההבדל במחיר והעובדה שבמציאות באמת שלא תרגיש הבדל.

פורסם

למה western digital לא מוציאים כוננים של 6 ו 8 tb איכותיים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים