עבור לתוכן

הלך הלוח אם (HP), מה עושים עכשיו?

Featured Replies

פורסם

בצער רב הודיע לי הטכנאי שישנה בעית חומרה בלוח אם (ההלחמה הרופפת עם הכרטיס גרפי גורם למערכת קצר).

הטכנאי לא הצליח לתקן זאת ולפני מספר שאלות, אודה לכם אם תייעצו לי כיצד לנהוג.

המחשב מדגם HP Pavilion Dv-7 1450us

א. האם כדאי לנסות לפנות לטכנאי אחר? מישהו יודע איך המעבדה שעובדת עם HP?

ב. האם כדאי להחליף לוח אם? הטכנאי אומר שלא, מישהו מכיר חנות המשווקת לוחות אם בארץ?

ג. שאלה חשובה: הטכנאי מציע לי לשמור את ההארד דיסק עם כל המידע (הוא אמר שיהפוך אותו לדיסק חיצוני כמו דיסקאוןקי) ללא תשלום ובתמורה לכך, אשאיר אצלו את שאר חלקי המחשב (מלבד הלוח אם אין כל בעיה במחשב). האם זה כדאי או שאני אפסיד על העסקה הזו?

ד. אפשר המלצה למחשב נייד חזק וטוב, בגודל מסך 15" המתאים לסטודנט? תקציב עד 3000 ש"ח.

פורסם

א. האם כדאי לנסות לפנות לטכנאי אחר?

אם המחשב מאוד חשוב לך, אולי כדאי. לדעתי לא.

מישהו יודע איך המעבדה שעובדת עם HP?

יקרה. יציעו להחליף לך לוח בעלות של שני מחשבים. אין מה אפילו להתקשר אליהם.

ב. האם כדאי להחליף לוח אם?

ראה תשובה ל(א).

מישהו מכיר חנות המשווקת לוחות אם בארץ?

אין.
הטכנאי מציע לי לשמור את ההארד דיסק עם כל המידע (הוא אמר שיהפוך אותו לדיסק חיצוני כמו דיסקאוןקי) ללא תשלום ובתמורה לכך, אשאיר אצלו את שאר חלקי המחשב (מלבד הלוח אם אין כל בעיה במחשב). האם זה כדאי או שאני אפסיד על העסקה הזו?
לא הבנתי. מה זאת אומרת "לשמור את ההארד דיסק"? מה בדיוק הוא נותן לך פה ללא תשלום שהוא רוצה שתשאיר לו את כל המחשב במקום?

ד. אפשר המלצה למחשב נייד חזק וטוב, בגודל מסך 15" המתאים לסטודנט? תקציב עד 3000 ש"ח.

תפתח דיון אחר, תמלא את השאלון בסטיקי ואפשר יהיה להתקדם.

פורסם

לדעתי לא כדאי לך להשאיר אצלו את המחשב.

עלות של מארז חיצוני ל HD2.5" היא בין 40 - 60 שח וזמן העבודה הוא 10 דקות במקסימום.

בקשר להמעבדה שעבודת עם HP המחירים שם ממש יקרים. לי היה ניסיון איתם עם תאורה של מסך והם דרשו בסביבות 1200 שח (כמובן שלא השארתי אותו לתיקון). שזה לא משתלם בעליל..

אבל לברר עלות לא עולה כסף, אתה תמיד יכול לצלצל אליהם ולשאול את הטכנאי לעלות משוערת.

פורסם
  • מחבר

אני אסביר את מה שהטכנאי מציע לי

אני לא מבין בחומרה ואין לי מושג מה אני אעשה עם הפגר של המחשב. מצד שני, יש לי חומר חשוב על ההארד דיסק שאני רוצה לשמור. אם מחר אני קונה מחשב אין לי מושג איך אני מחלץ את הקבצים כיוון שאני לא יודע לחבר את ההארד דיסק הישן ולהציל את הקבצים.

הטכנאי מציע לי להפוך את ההארד דיסק לדיסקאוןקי (אין לי מושג איך ולמה הוא מתכוון) וכך החומר שעל המחשב יהיה נגיש עבורי,

ובתמורה הוא יקבל את שאר חלקי המחשב.

פורסם

מה שבטוח - הוא ירוויח מהעסקה. כי או שהוא ימכור את חלקי המחשב התקינים, או שיהיה לו ציוד לתיקונים. הוא לא היה מציע לך משהו מטוב ליבו אם זה היה גורם לו להפסדים - הרי אדם צריך לדאוג לפרנסתו.

האם זה שווה לך? תלוי. תלוי במה הוא באמת מציע לך (תשאל אותו!). יכול להיות שהוא מציע לך מארז שיאפשר להשתמש בדיסק שלך כדיסק חיצוני? זה נחמד. יכול להיות שהוא סתם מציע לך כבל מתאם שאפשר לקנות ב$5 בeBay. בשביל זה לא ברור בשביל מה אתה צריך אותו. יכול להיות שהוא גם לא יחייב אותך על עבודתו עד עכשיו? זה גם יכול להיות נחמד.

אם בכל מקרה התכוונת לזרוק את המחשב ואין לך רצון להתעסק במכירת חלקיו (ואני יכול להבין - לנסות למכור חלקים משומשים של מחשב ישן זה לא כמו למכור אייפונים חדשים בקופסה - יש הרבה פחות מתעניינים) :) אז להפסיד לא תפסיד מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים