עבור לתוכן

בעיות פינגים במשחקי רשת

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני משחק במשחק רשת שנקרא call of duty modern warfare 3 בקונסולת הps3 ולמרותשלפי הדירוג של המשחק (המשחק מדרג את הפינג מ4בארים-פינג נמוך לבאר אחד-פינג גבוה) אני בדרך כלל עוד על אותו מספר בארים כמו שאר הישראלים שאיתי בלובי אני מרגיש כאילו הפינג שלי גבוה (לאחר שנתיים שאני משחק בזה אז אני כבר מרגיש מתי אני צריך לירות (זה משחק יריות) יותר מידי בשחקנים עד שהם מתים).

בקיצור יש לי כמה שאלות בנושא

1.האם זה הגיוני שלמרות שדירוש של הפינג שלי הוא בדיוק כמו של שאר הישראלים הפינג שלי הוא יותר גבוה?

2.איך אני יכול לדעת אם זה בגלל התשתית או בגלל הספק?

3.אני כרגע מחובר להוט ולבזק בינלאומי האם אחד מהחברות האלא ידועה בתור חברה בעיתית למשחקי רשת? (אני יודע שבזק בינלאומי ידוע כחברה טובה למשחקי רשת והוט יחסית גרועה אבל האם מעבר שלי לבזק במקום הוט יסדר את הבעיה?)

פורסם

חסר מידע בתיאור שלך, הבנתי שהספק 014 - האם אתה בחבילת גיימרים? הם מנתבים אחרת - וזה מתאים למשחקי רשת...

אם יש בעית פינגים.. לאיזה אתר ניסית לעשות פינג? כמה קיבלת?... האם ביצע TRACE ?

קשה להצביע האם הבעיה בתשתית או בספק... כי לא ביצעת את כל הבדיקות..

בעיקרון - תנסה לשים בנתב שלך DNS ידניים של גוגל

8.8.8.8

8.8.4.4

תבדוק האם זה משפר את בעית הפינגים..

בכל מקרה - אם יש לך חבר או ציוד אחר - תנסה לשים שם את שם השתמש והסיסמא ותבדוק פינגים - ככה תוכל לשלול תקלת תשתית או ציוד. כמובן שתנסה עם חבר שמחובר לבזק תשתית... במידה והפינגים תקינים - הוט כנראה התקלה..

במידה והפינגים לא תקינים - הבעיה כנראה בספק שהניתוב שלו גרוע בחבילה שלך - ושוב יכול להיות ש2 הגורמים אינם התקלה - ופשוט יש עומס על השרת בזמן שאתה משחק..

תנסה לבדוק אצל חבר עם תשתית אחר וככה תוכל לקבל יותר מידע "מי אשם",

בהצלחה :)

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה

בקשר לבדיקת הפינגים לאתרים שונים

איך אני בודק את זה?

ולא הבנתי ממש איך לבדוק איפה הבעיה בהוט או בבזק

ועוד כמה שאלות

call of duty mw3 זה משחק שעובד לפי שיטת הוסטים (בPS3 לפחות) ויש לי חבר שמשחק איתי הרבה שכמעט תמיד יוצא שהוא ההוסט

1.האם יש קשר לזה שהוא ב100 מגה? יכול להיות ש12 מגה זה לא מספיק למשחקי רשת וצריך להגדיל את החבילה? ואם כן אז לכמה?

2.יש קשר לזה שהוא גר בבניין חדש להבדיל ממני שאני גר בבניין ישן?

ולא אני לא בחבילת גיימר

פורסם

פינג זה בעצם שליחת פקטוט מידע כדי לבדוק מעבר נתונים ברשת ולראות איבודי מידע...

בcmd -

ping www.google.com - לדוגמא :

Pinging www.google.com [173.194.66.103] with 32 bytes of data:

Reply from 173.194.66.103: bytes=32 time=86ms TTL=42

Reply from 173.194.66.103: bytes=32 time=85ms TTL=42

Reply from 173.194.66.103: bytes=32 time=85ms TTL=42

Reply from 173.194.66.103: bytes=32 time=86ms TTL=42

Ping statistics for 173.194.66.103:

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 85ms, Maximum = 86ms, Average = 85ms

אתה רואה שהזמן התגובה שלי הוא בממוצע 86MS לאתר גוגל - שזה תקין .. אם תעשה פינג ותקבל מעל 150 - זה גבולי.. מעל 300 - גבוה ולא תקין...

אין ספק ש12 מגה זה גבולי מאוד למשחקי רשת - במיוחד אם אתה משתמש המון במשחקי רשת... חבילת הוט עד 100 מגה תעזור במקרה.. במידה והתקלה במהירות...

האם זה עבד תקין לפני זה ב-12 מגה???... במידה וכן- התקלה לא במהירות אלה במשהו אחר...

ושוב - אמת.. התשתית של הוט עובדת על שיטה "מעפנה"

שאתה גר בבניין - אתה מתחלק עם השכנים ברשת שלך... יושב שרת איפשהו בשכונה שמחלק מהירויות.. כלומר.. ככל שיותר שכנים שלך מחוברים להוט וגולשים (במיוחד בשעות הערב) - תסבול מפינגים יותר גבוהים... בשונה מבזק - שזה לא תלוי לגמרי אם אתה גר בבניין או לא.. לא שאני ממליץ על אחד מהם... בניין ישן בתשתית הוט - כנראה תשתית ישנה של הוט שלא הוחלפה כנראה...

ההחלטה שלך בסופו של דבר... תנסה לשדרג מהירות תבדוק האם תקין - במידה ולא - תעבור לבזק :)

פורסם
  • מחבר

בהתחשב בזה שאת רוב שעות המשחק שלי אני עושה בשעות הלילה (22:00-3:00) אז לא נראה לי שהשיטה של הוט זה הבעיה כי אלא לא שעות שיש בהם עומס

ביררתי קצת מחירים ו100 מגה זה ממש יקר ככה שאני חושב על לשדרג לשלושים (ואולי גם לעשות חבילת גיימרים) זה אמור להספיק?

ובקשר לחבילת גיימרים של בזק בנלאומי

זה כדאי ושווה את התוספת מחיר?

פורסם

1.האם זה הגיוני שלמרות שדירוש של הפינג שלי הוא בדיוק כמו של שאר הישראלים הפינג שלי הוא יותר גבוה?

כן , פינג הוא מידע סטיסטי והוא גם לא בודק UDP או TCP אלא פרוטוקול שנקרא ICMP . בפינג אפשר גם לרמות ולהציג רמות לא הגיוניות אבל לא סביר שזה קורה (מדובר ב014 והקווים שלהם קרקעיים) . הדבר שהping בודק הוא משהו שנקרא latency שלרוב אפשר לחשב את זה כחצי מהפינג. latency מוגדר כזמן לוקח מהרגע שהpacket יצא עד שהוא הגיע ליעד. במשחקי מחשב הping של כל השחקנים משפיע על המשחק בגלל שכדי שה "כדור שירית" יגיע אל הקורבן שלך הוא לרוב מגיע לשרת ואז נשלח אליו. אם למשל המידע הולך האיבוד אז זה כאילו לא ירית בכלל. אז אם למשל לך יש 80 פינג ולשחקן אחר יש 200 פינג. אתה תרגיש כאילו אתה משחק ב140 פינג מולו. בגלל זה יש לרוב מגבלת פינג מקסימאלית בשרתים האילו. בכל מקרה בFPS הדרישות הן לפינג כמה שיותר נמוך ופינג גבוה יכול להיות מאוד מורגש.

2.איך אני יכול לדעת אם זה בגלל התשתית או בגלל הספק?

בעיות בתשתית נמדדות ע"י פינגים לשרתים קרובים בזמן שבעיות בספק נמדדות ע"י פינגים לשרתים מרוחקים.

3.אני כרגע מחובר להוט ולבזק בינלאומי האם אחד מהחברות האלא ידועה בתור חברה בעיתית למשחקי רשת? (אני יודע שבזק בינלאומי ידוע כחברה טובה למשחקי רשת והוט יחסית גרועה אבל האם מעבר שלי לבזק במקום הוט יסדר את הבעיה?)

בהוט יכול להיות מצב של jitter שאומר שבגלל שאתה מתחלק עם אחרים בחיבור יכול להיות מצב שבוא מישהו פשוט מפציץ את הקו ואתה צריך לחכות עוד זמן עד שהpacket שלך נשלח/מתקבל. אם זמן שליחת packet גדול הוא 10 מילי אז מתי שתעשה פינג תראה מדי פעם קפיצות של 10 מילי ולפעמים קפיצות של 20. הjitter לרוב מושפע ממהירות הבסיסית של החיבור (בהוט 4 ערוצים זה 150mbps ו 8 זה 300mbps ) ומספר האנשים שחולקים אתך את החיבור.

בבזק לכל אחד יש חיבור ישיר לארון ברחוב ומתחלקים רק ברוחב הפס בין הארון למרכזיה ולספק האינטרנט אבל לרוב מדובר בקווים של 10gbps ומעלה. בהוט הבעיה של הjitter לא אמורה להיות כלכך גדולה כי הם עושים כבר FTTB וזה אומר פחות אנשים על אותו הקו.

בכל מקרה לפי דעתי שידרוג מהירות בהוט לא ישפיע בכלל על הפינג. בהוט הקצב שאתה עובד בו בלי קשר לחבילה הוא גם ככה 150 או 300 mbps ובמהירות כזאת אין ממש השפעה על הפינג . החבילה שלך פשוט מגבילה את הקצב שהוט יתנו לך בצורה תוכנתית אולי אתה יכול לעבוד ב300 מגה אבל הציוד שהוט לא יתן לך.

גם בבזק במהירויות של היום ההשפעה על הפינג מאוד מינורית בזמן האחרון בזק הפעילו את ה ECC מה שהעלה את הפינג בכ12-14 מילי שניות אבל אפשר לפתור את זה אם מבקשים מהם rate adaptive .

המהירות אינטרנט שמשחקים דורשים לא גבוהה כלכך אולי היום המשחקים יותר חזירים אבל זה לא סיבה לשדרג ל30 או 100 מגה. גם ככה ב014 גם ככה אי אפשר לקבל מהירות מלאה לחו"ל . במקרה הטוב אני מקבל 40-50mbps אבל אתמול שהורדתי משחק מsteam זה עבד על 18mbps בערך. זה עדיין קצבים סבבה לחו"ל למרות שאני תאורתית מסוגל להוריד ב74mbps .

בנתיים מה שחשוב הוא שתשחק בשרתים אירופים אבל בעיקר במערב אירופה(בריטניה,גרמניה,צרפת,איטליה,ספרד וכו). אתה לא רוצה לשחק בשרתים רוסים,יוונים וכו כי אז החבילות שלך יעשו טיול כאילו אתה משחק בשרת בארה"ב.

פורסם
  • מחבר

ואוו תודה על התשובה הממש ממש מפורטת.בהתחשב בזה שאני מרגיש שהפינג שלי גבוה גם נגד צרפים איטלקים ואפילו ישראלים (או במילים אחרות גם שהשרת הוא צקפתי איטלקי או אפילו ישראלי)

ואתה אומר ש12 מגה מספיקים מה כן יש לי לעשות בנושא?

דרך אגב דיברתי עם עוד מישהו שאני משחק איתו והוא אמר לי שהיה לו בעיה בדיוק כמו שלי ואחרי שהוא שידרג ל30 מגה+חבילת גיימר זה נפתר

ברור שאני מעדיף לא לשדרג ל30 מגה בגלל המחיר אבל לפי מה שאני שומע מאנשים שאני משחק איתם 12 מגה זה פשוט לא מספיק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים