עבור לתוכן

מלחם 30W או 40W?

Featured Replies

פורסם
מעניין למה עשו אותו כזה ארוךךךך

ככל שמלחם יותר קצר כך הוא יותר נוח

בתחנות הלחמה מקצועיות יש גופי חימום גם של 100W וגם של 200W ומעלה, כשהגודל של המלחם הוא כמו של 25W רגיל. כך שגודל גוף החימום הוא לא הפקטור המגביל כאן

הנקודה היא אחרת :

כדיי להלחים בדיל יש טמפ' אופטימלית מסויימת של המלחם, היא באיזור ה 390-400C. פחות מזה המלחם יהיה לא מספיק חם ויהיה בעיה לעבוד איתו, יותר מזה הוא יהיה חם מידי ויכול לגרום לדברים כמו פירוק המוליכים מהמעגלהאלקטרוני (כשאתה מלחים משהוא והמוליך במעגל מתחיל להיקרע מהכרטיס)

אם אתה מייצר 2 מלחמים אם אותו גוף (אם אותו גודל חיצוני), אחד של 25W ואחד של 60W, ומחבר את שתיהם לחשמל, מן הסתם שה 60W יהיה הרבה יותר חם - כלומר לפחות אחד מהם יהיה בטמפ' מאוד לא נכונה - אם הגוף קטן אז ה 60W יההי חם מידי, אם הוא גדול ה 25W יהיה קר מידי

לכן את ה 60 מייצרים בגוף גדול יותר, כך שכמות החום שמיוצר מגוף החימום תתאים לכמות החום שהמלחם מאבד לסביבה (וזה תלוי ישירות בגודל הגוף שלו), כדיי שבסוף כשהוא יעבוד הוא יהיה בטמפ' האופטימלית

במלחמים מקצועיים של תחנות עבודה יש חיישן טמפ' במוך המלחם ושם אין את הבעיה הזאת - מייצרים מלחם אם גוף של 25W וגוף חימום של 200W. אתה מחבר את המלחם והוא מתחמם (ומאוד מהר....) עד לטמפ' מדוייקת של 390C (או הטמפ' שאתה קובע לו - יש אפשרות לכוון), ואז החיישן מתחיל לנתק ולחבר את הגוף חימום (כמה פעמים בשניה) כך שהמלחם נשאר בדיוק על הטמפ' הרצויה

וכאן מגיע היתרון הגדול של תחנות עבודה כאלה :

נניח שאתה בא להלחים קבל גדול שמחובר בלוח של מחשב - אם הרבה שכבות של מוליכים. אם אתה נוגע בו אם מלחם 25W רגיל הלוח סופג חום מהמלחם וישר "מקפיא" את המלחם כי פתאום על אותם 25W יש לך הרבה יותר שטח קירור. אם אתה בא אם מלחם של 60W הוא יתמודד איתו ללא בעיה כי במלחם של 60W מהתחלה מיוצר יותר חום ומתבזבז יותר חום, אז התוספת של הלוח היא לא כזאת גדולה

מלחם של תחנת הלחמה מקצועית לעומת זאת פשוט ירגיש שהוא נוגע במשהוא קר אז הוא ישאיר את הגוף חימום לעבוד יותר זמן כך שהטמפ' תישאר 390C ולא משנה מה - אתה תיגע איתו והוא ילחים את זה מייד כיאלו שנגעת אם מלחם של 200W - כי הוא באמת היה 200W באותו רגע

• תגובות 45
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

וזה בדיוק המלחם השני שיש ב-electrodragon

:)

Hakko-936-Soldering-Station-ESD-Safe.jpg

http://www.electrodragon.com/?product=hakko-936907-soldering-station-esd-safe

50$

שוקל כמעט 2 קילו :)

חחחח..

מי שממש רוצה טמפרטורה משתנה, שווה לו לבדוק את המלחם עם טמפ' משתנה מדיל אקסטרים.

אולי הוא אפילו עמיד..

פורסם
  • מחבר

דרך אגב..

במלחם הזול ב-electrodragon

30W-Soldering-Iron-300x159.jpg

אם מסתכלים על התמונה המוגדלת שלו:

30W-Soldering-Iron.jpg

כתוב שם על המדבקה, בצד שמאל, בחלק הכחול:

"20-130Watt"

והשאלה שלי:

130Watt???

פורסם

מצב רגיל - 20W

כשאתה לוחץ על המפסק האדום - 130W

זה פתרון ביניים לבעיה שהעלינו מקודם. בשימוש רגיל אתה משתמש איתו על 20W, אם אתה בא להלחים הלחמה גדולה ש "מקפיאה" את המלחם אתה מחזיק את המפסק והמלחם מתחמם על 130W

מה שכן אתה לא אמור להחזיק את המפסק לחוץ זמן ארוך מידי (יותר מ 30 שניות ברציפות) כדיי שלא תגרום להתחממות יתר ותשרוף את המלחם

פורסם

הוא נראה ממש טוב!, מזכיר לי את הוולר שלי שנדפק לו הראש.

פורסם

הסוג הזה של מלחם נפוץ יותר בצורת אקדח כמו hakko presto

פורסם
  • מחבר

מצב רגיל - 20W

כשאתה לוחץ על המפסק האדום - 130W

וזה אמיתי 130W?

זה לא צריך גוף חימום אחר וכל זה?

אני מקווה שהם לא מחרטטים..

האמת שיש למלחם הזה יתרון.

בניגוד לדיל אקסטרים שמוכרים טונות של סוגים של מלחמים, שרובם בטח זבל,

ב-electrodragon מוכרים רק שניים:

את הפשוט הזה,

ואת השני של Hakko שהוא רציני מאד, ב-50$.

כך שבגלל שיש להם רק שניים,

סביר שהם בדקו את מה שהם מוכרים, ולא מוכרים משהו שיבייש אותם..

זה מעלה את הקרדיט למלחם הזה,

על אף מחירו הממש ממש ממש זול

אגב עוד מלחם נחמד שראיתי היום, בחנות אלקטרוניקה, הוא מלחם של חברת goot.

הוא היה 30W, ועולה 80שח.

הידית שלו גם נראית טובה, מעוצבת טוב, והוא אפילו יפה.

הוא גם יפני..

לא היה להם 40W..

פורסם

אמיתי לגמרי.. בתוך המלחם יש אכן 2 גופי חימום - 20W שעובד קבוע ו 110W דרך המפסק שביחד הם 130W

כל הקטע שלו זה שיש גוף חימום של 130W בתוך גוף של מלחם קטן, אז הוא מתחמם מהר. אבל גם לא מיועד לעבוד קבוע ככה אלא רק לזמנים קצרים (עד שהוא מגיע לטמפ' הנכונה)

המלחם של ה 30W ב 80 שקל יכול להיות טוב ויכול להיות לא, לי יש 25W שעלה 65 שקל בזמנו של steelworks והוא בסדר מבחינת איכות

מה שהולך בדרך כלל במלחמים הכי זולים זה או שהם נשרפים (ואם אין אדמה אז הם יכולים לחשמל), או זהידית עשויה מפלסטיק זול שנמס מהחום של המלחם (במיוחד אם אתה שם אותו בתוך מעמד קפיץ כזה כי הוא מכוון את כל האוויר החם אל הידית כשהמלחם עומד בתוכו)

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שאם משתמשים בכפתור שמעביר ל-130W, אז לעשות את זה ל-עד חצי דקה, כי המלחם כנראה לא אמור לעמוד בחום הזה..

אוקיי

בקיצור,

מכל המלחמים שראיתי,

אהבתי מאד את זה של electrodragon,

ואת ה-goot, שעולה 80שח והוא 30W.

מעניין שבאתרים בחו"ל לא נתקלתי ב-goot למכירה..

הוא באמת נראה עשוי טוב.. וזה שהוא יפני מוסיף המון.

זה המלחם הזה..

http://www.ebay.com/itm/1pc-KS-30R-30W-Goot-Soldering-Iron-AC220V-Japan-/130447096197?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e5f40b985

בתמונה לא רואים ממש את האיכות שלו ושל הפלסטיק שלו.

במציאות כן

פורסם

הוא מיועד לזה שתשתמש איתו כשהמלחם קר מידי (כדיי לחמם אותו מהר בהפעלה או כשאתה נוגע בהלחמה גדולה ש "מקפיאה" את המלחם). במקרים אחרים אין צורך ללחוץ עליו גם 30 שניות - מספיק כמה שניות כדיי לעלות קצת את הטמפ' אם הוא מרגיש קר מידי

הבית ספק שלנו קנה בזמנו כמות של מלחמים ב 30 שקל שהיו נראים דומה ל goot (אוליי צבע קצת שונה), הפלסטיק של הידית נמס אחריי השימוש הראשון והיו צריכים להחזיר את כולם. אני לא יודע אם זה אותו מלחם או שפשוט הבית ספר קנה חיקוי זול

פורסם
  • מחבר

כדיי לחמם אותו מהר בהפעלה

אתה יודע שמבחינת פיזיקה, דווקא מזה כדאי להמנע..

עדיף לתת לדברים להתחמם בהדרגה, מאשר ב-בום, כי האופציה של ב-בום, גורמת לבלאי מהיר.

או כשאתה נוגע בהלחמה גדולה ש "מקפיאה" את המלחם

עם זה מנגד, לא אמורה להיות שום בעיה.

זה לא יגרום לבלאי מהיר, כי המלחם היה כבר חם, ורק מחממים אותו עוד קצת, או מחזירים אותו בחזרה להיות חם עקב איבוד חום לגוף כלשהו..

הבית ספק שלנו קנה בזמנו כמות של מלחמים ב 30 שקל שהיו נראים דומה ל goot (אוליי צבע קצת שונה), הפלסטיק של הידית נמס אחריי השימוש הראשון והיו צריכים להחזיר את כולם. אני לא יודע אם זה אותו מלחם או שפשוט הבית ספר קנה חיקוי זול

המלחם הזה של goot, בתמונה שנתתי, נראה באמת כמו זבל.

הוא נראה כמו המלחמים מגומי שיש בגיל אקסטרים.

אבל במציאות הוא נראה ממש טוב..

והוא ממש לא מגומי, אתה רואה שזה פלסטיק אמיתי וטוב..

(וגם הצורה במציאות נראית יותר טוב.. חבל שאין לי תמונה אחרת)

פורסם

עדיף לקנות איזה מלחם איכותי יד שניה.

פורסם

יש לי את האקו 980 נידמה לי.

(הדגם של האקדח רק העט).

אם אתה רוצה אתה מוזמן לבוא ולהתנסות איתו.

* אני מאזור חולון

פורסם
  • מחבר

עדיף לקנות איזה מלחם איכותי יד שניה.

לא אוהב לקנות משומש, שום דבר..

יש לי את האקו 980 נידמה לי.

(הדגם של האקדח רק העט).

אם אתה רוצה אתה מוזמן לבוא ולהתנסות איתו.

* אני מאזור חולון

הי אלכס.

תודה, אבל אני פשוט אקנה אחד מהמדוברים כאן..

או ה-goot, או זה מ-electrodragon..

תחנת הלחמה ממש אני בטוח לא אקנה כי הנושא של אלקטרוניקה ומיקרובקרים הוא אצלי כתחביב..

אז זה לא יגיע לממש צורך בתחנת הלחמה מקצועית...

פורסם

בתחביב אסור להשקיע?

תחכה עוד קצת זמן ותחסוך לאיזה תחנה נחמדה.

זה הרבה יותר נוח לעבוד עם מלחם קל וכבל גמיש (זה עוד בלי להזכיר את העיניין של הטמפרטורה).

בהנחה שזה מכשיר שהולך לשמש אותך תקופה, כדאי בהחלט ללכת על האופציה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים