עבור לתוכן

Asus Xonar Essence STX - זקוק לחו"ד + מס' שאלות...

Featured Replies

פורסם

איך הכרטיס הזה בשימוש של סרטים 5.1 ומוזיקה?

האם הוא אוברקיל עבור רמקולים כמו SOLO7?

ראיתי שהוא קיבלת ציונים טובים בביקורות. האם יש לו חסרונות בולטים כלשהם?

מישהו התנסה איתו?

כמו"כ, ראיתי שהחיבורים שלו לא נראים כמו של כרטיס 5.1 סטנדרטי, מישהו יודע איך הוא בכל זאת מאפשר חיבור של מערכת 5.1?

תודה רבה!

פורסם

ממה שזכור לי הוא משתמש פשוט בחיבורי RCA לערוצים הקדמיים, אין שום בעיה לחבר אותו כרגיל. אם יש לך כמה דקות פנויות תקרא את זה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=433692.0

זה יסגור לך את הפינה הזו.

ולדעתי הוא בהחלט אוברקיל לרמקולים האלה. אומנם הם מצוינים למחירם, אבל המחיר הזה לא מצדיק השקעה בסכום זהה בכרטיס הקול לדעתי.

פורסם

זה כרטיס קול עם מגבר אוזניות.אם אתה לא צריך כזה אז גם D1 של אסוס יספיק.(גם D2 עדיין יצא זול יותר אך גם לדעתי זה OVERKILL).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

מגבר אוזניות יכול להועיל.

אך עיקר השימוש הוא עבור רמקולים.

אין לי בעיה להשקיע את הסכום הנ"ל, אך כמובן שאני מעוניין לקבל מקסימום ביצועים בסכום הזה ואף אם ניתן להוסיף מעט ולקבל פתרון שיכסה גם מערכות יקרות בהרבה, למשל מערכת סלונית מבוססת RX2 של מוניטור אודיו....

חשבתי גם על DAC כפתרון שיוכל לעבור ממחשב למחשב השאלה איזה תקציב כדאי להשקיע?

פורסם

אם אתה קונה DAC אז חבל להשקיע גם בכרטיס קול.אחרת הכרטיס המדובר יעשה את העבודה.שוב אם אין אוזניות שדורשות הגברה מסיבית אז D2 של אסוס מתאים יותר לרמקולים.הכרטיס הנ"ל יתאים גם לרמקולים בעשרות אלפי שקלים.השאלה מי מחבר כאלו למחש.מה גם שכל רמקול נורמלי דורש מגבר מתאים (או 2 כאשר אחד הוא PRE).

פורסם
  • מחבר

אם אתה קונה DAC אז חבל להשקיע גם בכרטיס קול. אחרת הכרטיס המדובר יעשה את העבודה.

ממש לא התכוונתי לקנות DAC בנוסף לכרטיס קול. אני מודע לעניין.

הכרטיס הנ"ל יתאים גם לרמקולים בעשרות אלפי שקלים. השאלה מי מחבר כאלו למחשב. מה גם שכל רמקול נורמלי דורש מגבר מתאים (או 2 כאשר אחד הוא PRE).

אני לא חושב שהכרטיס מתאים לרמקולים בעשרות אלפי שקלים. יש DACים ייעודיים למערכות בסדר גודל כזה.

לגבי מי מחבר למחשב מערכות כאלו: אני חושב שצריך לנסח זאת אחרת. מחברים את המחשב למערכת ;) .

יש הרבה אנשים שמעבירים את המוסיקה שלהם מ-CD ל-FLAC ולכן צריך איזה DAC שיוצא את המקור כמו שצריך מהמחשב אל המגבר.

השאלה היא האם יש DAC שמקביל באיכותו ל-STX או גובר עליו ולא יגרום לצוואר בקבוק במערכת בתקציב גדול יותר?

תודה רבה!

פורסם

היה לי את האסוס הזה Asus Xonar Essence STX

למשך כמה חודשים ומכרתי אותו .

לכאורה מדובר בכרטיס קול איכותי , ובאמת אסוס השקיעה בו לא מעט ושמו בו רכיבים מאוד איכותים .

אבל לטעמי ולעוד כמה שהתנסו בו , הכרטיס הזה עושה סאונד די משעמם וקצת מתיש .

אני הייתי ממליץ לך לחפש מקור אחר .

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה ששמעתי עליו...

למה החלפת אותו?

יש לך המלצה למשהו אחר שממלא את החסרונות שלו?

תודה רבה!

פורסם

הייתי ממליץ לך על הכרטיס M-AUDIO audiophile 24\96

http://halilit.com/product/115/Audiophile-2496

היה לי אותו איזה 4 שנים ומאוד נהנתי ממנו ,

מאוד מאוזן ומאוד מהנה לשמיעה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

יש למישהו המלצות על DAC מסויימים? אני חושב שזה כיוון יותר משתלם עבורי כרגע...

פורסם

לגבי הDAC כדאי לשאול בAUDIO-FI.ORG בפורום היעודי.

נ.ב. הבהרה קטנה כשדיברתי על כ"ק למערכות יקרות התכוונתי לD2 ולא לאסנס שמיועד בעיקר לאוזניות.

פורסם

אני ממש לא מומחה, אבל משיטוט בכמה פורומים אודיופיליים, נתקלתי בהמלצות חמות על זה . וגם על זה (עם מגבר אוזניות).

שתי הבעיות היחידות הן שאלו חברות סיניות די עלומות שם (למרות שעד כמה שאני מבין הם משתמשים במעגלים סטנדרטיים ורכיבים איכותיים) ושאין חיבור USB, אלא רק сoax ו-optical.

נראה לי שבכל מקרה, במחיר כזה, שווה לנסות. אלא אם כן, מישהו ממומחי הפורום יתקן אותי.

*יש גם מודל עם USB, קצת יותר יקר (סביב ה-100$) - http://www.ebay.com/itm/SD-1955-SMSL-DIR9001-AD1955-Mini-DAC-Optical-Coaxial-USB-Input-Power-Supply-/271067305091?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item3f1cded483

פורסם
  • מחבר

אם אני מבין נכון, הם משתמשים באותם צ'יפים של DACים יקרים בהרבה...

השאלה אם רכיבים אחרים ששמו בהם יוצרות הנחתה של איכות....

פורסם

הDAC הזה בתצורות היקרות יותר מכפיל פי כמה את מספר הצ'יפים מה שבעיקרון אמור להשמע יותר טוב.

את הצד הטכני של העניין אשאיר לאחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים