עבור לתוכן

מה כדאי לקנות GTX680 או Vapor-X HD 7970 OC 6GB ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

רציתי לשאול ולהתייעץ אני שוקל לקנות כרטיס מסך למחשב החדש

בעזרת השם

מה כדאי לקנות כרטיס מסך GTX680 או Vapor-X HD 7970 OC 6GB ?

היה לי בעבר HD6970 2GB , לא שבעתי רצון מ AMD מצד ביצועים גבוהים , איכות ותמונה הרבה יותר איכותית במשחקי המחשב

בעיות מנהל התקן וכו' ,

אשמח לשמוע תגובות עם סיבות בבקשה , והאם בכלל ATI טובה יותר או NVIDIA ?

פורסם

תכתוב מה המפרט שלך.

ה-680 וה-7970 הם אמנם הכרטיסים הכי חזקים אבל ממש לא הכי משתלמים, ברוב המקרים עדיף לקחת משהו עם קצת פחות ביצועים והרבה פחות מחיר.

ואין חברה אחת שיותר טובה מהשנייה, זה עניין של תקציב, שימושים והעדפה אישית.

פורסם
  • מחבר

תודה ל ASKERSECTOR על המענה

מפרט המחשב

Asus P9X79 Deluxe

Intel I7 3930K 12MB

32GB Ram DDR3 1600MHZ

ספק כוח - Antec High Current Pro 1200W

המחשב נבנה לצרכים של משחקי מחשב בעיקר ופוטושופ (אני גיימר שפוי)

דרך אגב - משימוש במשך שנה עם 6970 2 GB , תמיד ראיתי באגים ותקלות בדרייבר אפילו החדשים , ובמהלך שימוש ביוטיוב וכן באתרי סרטונים וכו'המחשב היה קופא ונתקע למשך 10 דקות ולפעמים אף יותר , והייתי רואה את המודעה הבאה ) קובץ מצורף

זה היה קורה לי המון פעמים , ואחרי בירור מעמיק הבעייה נמצאת אצל AMD ולא במחשב (גם אחרי ניסינות של איתחול המערכת וכמובן עידכונים רציפים של מנהל ההתקן של הכרטיס המסך) שום דבר לא פתר את הבעייה תמיד ראיתי את המודעה הזאת , וירד לי האמון ב תוצרת ה AMD !

amd driver stopped responding has recovered

בבדיקה שעיתי ברגעים אלו ראיתי שמהירות התדר של הזיכרון ומהירות התדר של מעבד הגרפי עובדים הרבה יותר טוב וחזק מ 7970 Vapor X HD החדש שיצא בימים אלו שעלותו קצת יקרה יותר מ GTX 680 4GB , ובמשחקי מחשב שדורשים מאמץ גרפי הכרטיס הזה יודע לעשות את העבודה כמו שצריך ומציג איכות תמונה טובה מאוד מאוד , אני מתכוון לשחק במשחקים כבדים מנשוא , ANNO 2007 , Medal Of Honor Warfighter 2 , GTA 5 , Hitman Absolute , Call Of Duty , הצרכים שלי כמו שאני יודע (ואני לא אוהב להוציא ולבזבז על סתם מבחינה כלכלית) הם ספציפית על משחקים כבדים

בנוסף לכל זה אני גם משתמש בתוכנת הפוטושופ ועל כן כלי זה נצרך מאוד , רציתי לקנות את 3960 K אבל מסיבה כלכלית זמנית דחתי את זה !

ההתלבטות שלי ביניהם היא בגלל נפח גודל הזיכרון 4 GB מול 6 GB , בוודאי שההבדל ניכר ביותר בזמן המשחק , וכמובן אני לא מחפש לקנות כרטיס לתווח שימוש קצר של חצי שנה שנה ולקנות אחרי כן משהו אחר , משהו שישמש אותי לטווח ארוך יותר בעז"ה

GTX 680 מציעים אחריות לכל החיים / או ל שנתיים

פורסם

קנית כבר את המפרט הזה או שאתה מתכנן לקנות אותו?

פורסם
  • מחבר

הקנייה כעת בשלבי הזמנה , שבוע הבא אמור להגיע כל ההזמנה בעזרת ה'

חוץ מהספק שכבר קניתי , וזיכרון !

פורסם

:o למה כל החלקים הסופר יקרים ולא משתלמים האלו רק בשביל משחקים?

מציע לך לרדת ל3770K עם לוח Z77 שיתנו לך את אותם הביצועים בדיוק.

פורסם

ואפילו 3570K (אם זה נטו משחקים)...

פורסם
  • מחבר

:o למה כל החלקים הסופר יקרים ולא משתלמים האלו רק בשביל משחקים?

מציע לך לרדת ל3770K עם לוח Z77 שיתנו לך את אותם הביצועים בדיוק.

שלום אגו

הלוח אם נקנה ואני אשתמש בניצול מלא בכל האופציות שיש בו ( לא סתם זרקתי החלטה עליו)

המחשב לא נקנה רק למחשחקים , כי אם כן אז הייתי יורד למה שאתה אומר ואף קונה לוח ב 400 שקלים פחות !

אני משתמש גם בפוטושופ , הקונה יודע את רמת השימוש שלו , ולכן גם בקנייה יש קצת עדיפות אישית

השאלה שלי היא על הכרטיס מסך

פורסם

ההתלבטות שלי ביניהם היא בגלל נפח גודל הזיכרון 4 GB מול 6 GB , בוודאי שההבדל ניכר ביותר בזמן המשחק , וכמובן אני לא מחפש לקנות כרטיס לתווח שימוש קצר של חצי שנה שנה ולקנות אחרי כן משהו אחר , משהו שישמש אותי לטווח ארוך יותר בעז"ה

כיום, נדיר שמשחק ינצל יותר מ-1.5GB VRAM. עוד יותר נדיר ש 2GB VRAM יהוו צוואר בקבוק (ראיתי את זה קורה למשל בשימוש מס' מודים צד שלישי במקביל המספקים הגדרות גבוהות יותר מאילו המקסימאלים שהמשחק מציע, skyrim לצורך העניין), או בשימוש 3 מסכים (surround gaming) עם הגדרת SSAA גבוהה במשחקים מסויימים.

קח גם בחשבון שהקצאת זכרון גבוהה יותר של משחק בכרטיסים עם 3GB לא בהכרח מתפרשת לביצועים גבוהים יותר משל כרטיס המוגבל ל-2GB.

התלבטות בין 4GB ל-6GB בשימוש מסך בודד אינה רלוונטית, שכן שום משחק לא מתקרב למספרים אילו.

ביום ש-4GB לא יספיקו במשחק עתידי כלשהו, ז"א כש-6GB יהיה סטנדרטי, תהיה בטוח שה-hd7970 (עם 6GB) לא יספק ביצועים טובים שכן המשחקים האילו יכוונו לליבות גראפיות עדכניות \ חזקות יותר. סביר להניח שבכל מקרה תחליף כרטיס מסך, או תאלץ להוריד הגדרות גראפיות.

נפחים כאלו יותר מקובלים במערכי CF / SLI של 2-3 כרטיסים, שם יש יותר כח לליבות לסחוב מצבים של צריכת זכרון מוגזמת. האם אתה בונה על מערך כזה ?

אם אתה מתכונן להגדרות הכי גבוהות, לדעתי יותר רלוונטי להתייחס ל GPU PhysX או פילטר TXAA למשל שאינם נתמכים ב-radeons.

נראה גם שימוש רחב יותר בטסלציה (שאגב בתיכנות נכון יכולה אף להוריד את צריכת הזכרון).

פורסם
  • מחבר

נפחים כאלו יותר מקובלים במערכי CF / SLI של 2-3 כרטיסים, שם יש יותר כח לליבות לסחוב מצבים של צריכת זכרון מוגזמת. האם אתה בונה על מערך כזה ?

אם אתה מתכונן לגדרות הכי גבוהות, לדעתי יותר רלוונטי להתייחס ל GPU PhysX או פילטר TXAA למשל שאינם נתמכים ב-radeons.

נראה גם שימוש רחב יותר בטסלציה (שאגב בתיכנות נכון יכולה אף להוריד את צריכת הזכרון).

שלום לך ידידי

אני מתכוון בעתיד (עם הלוח אם הזה) להשתמש במערך SLI (2 כרטיסים)

נכון לעכשיו - כרטיס אחד בלבד

יש מצבים (לא בתדירות גבוהה מאוד אבל לעיתים אני נצרך לחבר 2 מסכים למחשב)

גם כאשר התלבטתי בין 4 ל 6 GB - בטוח הייתי ועדיין בטוח ש 4 GB זה מספיק מאוד , אבל חידשת לי משהו חדש בנושא שלא בהכרח רואים שיפור !

בעניין GPU PhysX , פילטר TXAA כדאי מאוד שאקנה את ה GTX 680

לאחר דבריך אני יותר בכיון שלקנות 680 GTX

פורסם

הגיוני לשחק על 3 מסכים, אבל 2 זה די מיותר כי אז בעצם המסגרות של המסכים יושבות בדיוק באמצע התמונה (למשל על הכוונת של הנשק).

אם תחבר 2 מסכים למטרת משחק, זה יהיה שימושי רק במשחקי אסטרטגיה \ RTS (שתומכים ב-2 מסכים).

באופן כללי, אין בעיה לחבר גם 4 מסכים לכרטיס בודד.

לגבי TXAA, ראוי לציין שכרגע רק משחק אחד משתמש בפילטר זה (the secret world). אבל הובטחו יותר בעתיד (בין היתר יוטמע במנוע UE4).

אם בענייני איכות תמונה, גם אציין תמיכה יחודית של אנוידיה באפקט Ambient Occlusion מהדריבר למס' בלתי מבוטל של משחקים ללא תמיכה מובנית.

ואפשרות להגדרת פילטרים של AA מהדריבר ליותר משחקים מאשר עם דריבר AMD.

לגבי האצת חומרה ל-PhysX, ניתן לראות רשימת משחקים תומכים וסירטוני השוואה באתר זה

לזכותה של AMD אזכיר כי פילטר SGSSAA ספציפית, נכון לרגע זה, אינו מאפשר הגדרת LOD ב-DX10/11 מדריבר אנוידיה, לעומת דריבר AMD

(לצורך העניין SGSSAA נוטה להוריד מחדות הטקסטורות, אותן ניתן לחדד חזרה ע"י הגדרת LOD שלילי בדריבר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים