עבור לתוכן

תמיכה בסראונד מלוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום, ברצוני לחבר מערכת רמקולים למחשב חדש שקניתי אך אינני בטוח מה מגבלותיו.

לוח האם הוא http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4142#sp

והנה קישור לחוברת http://www.manualowl.com/m/Gigabyte/GA-Z77M-D3H/Manual/273240?page=88

מאחר ואינני מבין במערכות סאונד, אשמח לקבל הסבר לגבי איכות\אפשרות חיבור מערכות

של 5.1 או 7.1 רמקולים ללוח האם שברשותי (ובעיקר עניין ה- side speaker ולאן בדיוק הוא מתחבר)

אציין בכל זאת למרות שאני מניח שברור - מטרתי להבין מה תהיה הקניה המשתלמת עבורי,

לא חברה ודגם (זה השלב הבא) אלא גודל מערכת, בלא ניסוי וטעיה.

תודה רבה

פורסם

משום שמדובר בלוח budget (כנראה), לא כללו בו סט מלא של חיבורי 7.1 (למרות שהצ'יפ כן מסוגל).

עד 5.1 אתה יכול לחבר לפאנל האחורי (אם תוותר על הline-in והmic-in).

בשביל 7.1 צריך מודול פאנל קדמי מתאים (אם תסתכל זה גם כתוב במפרט שבקישור שלך).

פורסם
  • מחבר

QttP תודה על התגובה!

אכן הלוח לא נרכש במטרה לתמוך בסאונד באיכות 'מדהימה' - עם זאת, ברצוני לנצל בכל זאת את מירב היכולות.

המארז שלי כולל חיבור רמקולים וחיבור מיקרופון מקדימה, האם ניתן לשלב חיבורים אלו?

בנוגע לאיכות - בכרטיסי סאונד קיימים חיבורים לפי מספר הרמקולים + סאב, האם אופן השימוש שלי

בחיבורים סטריאופונים יוריד מהאיכות, או שפשוט יצרוך שיטת חיבור שונה (סטריאופונית במקום אינדיבידואלית)?

דבר נוסף - קיימת יציאת HDMI מלוח האם, האם ניתן להשתמש בה לצורך העברת כל רכיבי הסאונד? זכור לי

שקראתי על כך שחיבור ה-HDMI מסוגל להעביר 7.1...

מחקר קצר שהספקתי לעשות היום העלה שאלה:

סאונד המועבר דרך שקעי 3.5ממ הוא סאונד אנלוגי, למיטב הבנתי, ובאיכות ירודה מזו של חיבור קואקסיאלי -

ובנוסף על כך נראה שהוא רק 'מדמה' סראונד. ייתכן שלא הבנתי נכון, אבל האם דברים אלו מרמזים שאין כל טעם

בחיבור מספר שקעים שונים? הלא לבסוף הכל 'מדומה' וניתן להפקה משקע יחיד....?

אשמח לקבל קישורים לקריאה מעמיקה יותר בנושא והצעות לדגמים הנותנים פתרונות שונים לחיבור, כדי שאוכל ללמוד עוד על הנושא!

פורסם

הסראונד הוא לא מדומה.

אם יש לך מקור של 5.1 ומחוברים הרמקולים המתאימים אז זה מה שייצא מהם.

אם אתה משמיע ב-5.1 מוזיקה שהוקלטה בסטריאו, אז הסרונד לא יהיה אמיתי.

בחיבור קואקסיאלי כנראה שתקבל סראונד רק בסרטים, בתנאי שהמערכת תהיה עם חיבור כזה ותדע לפענח את הקידוד (בערך כל מערכת שמכילה חיבור דיגיטלי תדע לפענח).

חיבור אנלוגי הוא לא בהכרח רע. בתנאי שאין השראות וכל מיני הפרעות אחרות.

בחיבור אנלוגי תקבל סראונד גם במשחקים (שתומכים) וגם בסרטים.

פורסם

המארז שלי כולל חיבור רמקולים וחיבור מיקרופון מקדימה, האם ניתן לשלב חיבורים אלו?

ייתכן שכן. ברוב הלוחות אפשר להשתמש בחיבור קדמי בלי להשתיק את האחורי, כך שתוכל (אולי) לחבר 5.1 מאחורה ומיקרופון מקדימה (אם מיקרופון חשוב לך).

בנוגע לאיכות - בכרטיסי סאונד קיימים חיבורים לפי מספר הרמקולים + סאב, האם אופן השימוש שלי

בחיבורים סטריאופונים יוריד מהאיכות, או שפשוט יצרוך שיטת חיבור שונה (סטריאופונית במקום אינדיבידואלית)?

מה?

דבר נוסף - קיימת יציאת HDMI מלוח האם, האם ניתן להשתמש בה לצורך העברת כל רכיבי הסאונד? זכור לי

כן, ניתן.

סאונד המועבר דרך שקעי 3.5ממ הוא סאונד אנלוגי, למיטב הבנתי, ובאיכות ירודה מזו של חיבור קואקסיאלי -

חיבור אנלוגי נחות מחיבור דיגיטלי (קואקסיאלי או אופטי) כי הוא יותר רגיש להפרעות. מעבר לכך אין בעיה עם חיבור אנלוגי. בכל מקרה אין לך יציאה דיגיטלית בלוח.

ובנוסף על כך נראה שהוא רק 'מדמה' סראונד. ייתכן שלא הבנתי נכון, אבל האם דברים אלו מרמזים שאין כל טעם

בחיבור מספר שקעים שונים? הלא לבסוף הכל 'מדומה' וניתן להפקה משקע יחיד....?

כפי שהסביר לך Gimel, לא הבנת נכון.

אשמח לקבל קישורים לקריאה מעמיקה יותר בנושא והצעות לדגמים הנותנים פתרונות שונים לחיבור, כדי שאוכל ללמוד עוד על הנושא!

אשמח להבין קודם מה אתה רוצה לחבר ולאן ולאיזו מטרה. בינתיים זה דיבורים באוויר.

פורסם
  • מחבר

הסראונד הוא לא מדומה.

אם יש לך מקור של 5.1 ומחוברים הרמקולים המתאימים אז זה מה שייצא מהם.

אם אתה משמיע ב-5.1 מוזיקה שהוקלטה בסטריאו, אז הסרונד לא יהיה אמיתי.

אני מבין אם כך שאין לי מה לדאוג בעניין- מעולה.

מה?

משיחה קצרה עם חבר הבנתי (לפי תגובתך כנראה שלא נכון) שלכרטיסי קול יש חיבורים קואקסיאלים

המשדרים ערוץ בודד כל אחד, על גבי כבל קואקסיאלי, באיכות מסויימת שהיא טובה יותר בהיות הסיגנל דיגיטלי.

אשמח להבין קודם מה אתה רוצה לחבר ולאן ולאיזו מטרה. בינתיים זה דיבורים באוויר.

ובכן, קודם כל המטרה מראש לא בניית קולנוע ביתי בחדר או עריכת סאונד ברמת סטודיו,

אני מעוניין במערכת שתספק לי fun במהלך משחקים בעיקר, וסרטים באיכות גבוהה.

עם זאת, אני מנצל את ההזדמנות לרכישת ידע בתחום כמה שאפשר - גם אם אין לי באמת

צורך בדברים מורכבים כל כך, אני רוצה לדעת מה יכולותי\מגבלותי ומה כדאי לרכוש בעתיד

(על מה להסתכל בלוח\כרטיס קול וכו').

לצורך התמקדות במשהו קונקרטי בוא נניח שאני מעוניין במערכת 5.1, ולא מעוניין להוציא

(לפחות כרגע) מעל 600-800 שח.

פורסם

בתקציב כזה תוכל למצוא מערכת רמקולים 5.1 סבירה עם חיבורים אנלוגיים. ואז תוכל פשוט בלי הרבה סיבוכים לחבר את כל שלושת החיבורים האחוריים של הלוח שלך למערכת ולקבל סראונד 5.1 (איפה שנתמך). איפה שלא נתמך תקבל סטראו (קדמיים בלבד).

בשביל לקבל אות דיגיטלי מלוח האם שלך - האפשרות היחידה היא דרך HDMI ואתה צריך גם ציוד שיודע להפריד וידאו מאודיו כמו רסיבר, ובנוסף לכך כמובן רמקולים עם כניסה / כניסות דיגיטליות. וזה כבר מחוץ לתקציב לדעתי.

פורסם
  • מחבר

לאחר בדיקת מספר מערכות (בעיקר דרך זאפ) הגעתי לשלוש אופציות, מהזול לאיכותי (אני מניח?)

MicroLab M-700 5.1

Creative Inspire T6100

MicroLab FC730FM

מה שחיפשתי, ואני לא יודע אם באמת פה לשים את הדגש, היא העוצמה הכוללת (בוואט) ופר חלק.

לכל המערכות האלה יש דרך חיבור ללוח שלי ע"י 3 חיבורי 3.5ממ.

האם אני בכיוון הנכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים