עבור לתוכן

האם כל היציאות בממיר HD של YES פעילות ?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש ברשותי ממיר YES Total בסלון וחוץ מיציאת הHDMI יש לו את רוב היציאות הסטנדרטיות (SVideo, Component, SCART).

האם יציאות אלו עדיין פעילות כאשר הממיר מחובר בHDIMI לטלויזיה, ז"א שאפשר לחבר את אותו ממיר בעזרת אחת היציאות למשהו אחר ? (טלויזיה, VCR או משהו).

האם יש התנגשות ברזולוציות ? או שלממיר יש יכולת המרה והצגה של תוכן HD בחיבור הHDMI ובו זמנית תוכן ברזולוציה נמוכה בחיבורים האחרים ?

כמו כן הבחנתי בחיבור USB, מה השימוש שלו ?

האם אפשר לגשת לתוכן הדיסק קשיח של הממיר ולגשת לתוכן שהוקלט או משהו ?

עריכה:

או לחילופין, האם יש לטלויזיות LCD סטנדרטיות מהשנים האחרונות יכולת לקבל אות HDMI ולהוציא אות ברזולוציה נמוכה (SVideo/Component) בו זמנית ?

פורסם

כן, היציאות פעילות, ותקבל מהן תמונה באיכות SD. אין בעיה של רזולוציות, היציאות האנלוגיות לא יכולות להוציא רזולוציות גבוהות בכל מקרה.

חיבור הUSB הוא לעדכון קושחה.

לא ניתן לגשת לתוכן הדיסק שלא באמצעות הממיר, הוא מוצפן. ויתרה מזאת; אם הקלטת מערוץ בתשלום כלשהו, וסיימת לשלם עליו, לא תוכל לצפות בתכנים שהקלטת ממנו.

ככל הידוע לי, טלוויזיות בימינו לא מוציאות שום סוג של תמונה החוצה.

פורסם
  • מחבר

מעולה !

ידוע לך אם ברוב הטלויזיות המודרניות גם קיימת האופציה של Video Out ?

הספר משתמש של הטלויזיה שיש לי בסלון ממש גרוע ולא מראה תרשים של היציאות והיא מקובעת לקיר.

בעקרון המטרה שלי כרגע זה לבחון אפשרות/לבנות תצוגת Ambilight שתתחבר ישירות לחיבור Component.

פורסם

ככל הידוע לי, טלוויזיות בימינו לא מוציאות שום סוג של תמונה החוצה.

בטח שלא קומפוננט, ואני מאוד מסופק אם תצליח להוציא מידע מאות אנלוגי כדי להציג Ambilight ראוי.

פורסם
  • מחבר

למה אתה בספק ?

לא חסר מעגלים משולבים שיודעים לפענח שידורי PAL ולפלוט את הצבעים בחיבור מקבילי (המחיר שלהם אפילו סביר), זה רק עניין של לדגום להמיר ולעבד את המידע הדיגיטלי הזה ללדים.

פורסם

אבל זה תלוי מיקום. זה לא רק סתם צבע. ואתה גם מתכוון לקומפוזיט, לא לקומפוננט.

פורסם
  • מחבר

צודק, קומפוזיט.

למרות שנתקלתי בIC שיודע להתממשק לכל החיבורים האנלוגים.

למה אתה מתכוון תלוי מיקום ?

פורסם

בטח ראית סרטונים של Ambilight "אמיתי", שבו כל סטריפ לדים מציג את המשך הצבע שבאותו צד של המסך. אני מודה שאין לי ממש חשק לקרוא את כל הדאטהשיט של מה שצירפת, אבל בגדול לא מספיק "צבע כללי של המסך באותו רגע" אלא גם המיקום של כל צבע בכל רגע. אם הרכיב הזה מסוגל לבצע את העבודה, סלמתק. מה שנשאר זה לכתוב אלגוריתמים לפיענוח...

פורסם
  • מחבר

הרכיב סה"כ מפענח את האותות האנלוגיים לרצף דיגיטלי, לכל פיקסל. יש לו כמה אפשרויות של קידוד, לצערי הוא לא מאפשר פלט של RGB באופן ישיר אלא רק YCbCr.

כל מה שצריך זה לתרגם את קידוד הצבע לRGB ולכתוב אלגוריתם שיחשב את הצבע הדומיננטי לכל ערוץ.

קצב הנתונים הוא מאוד מהיר, אני מקווה שיספיק מיקרו בקר של 32 ביט (ניראה לי שהlaunchpad החדש יתאים לזה) אם לא, זאת הזדמנות מצויינת בשבילי להכנס לנושא הDSP או CPLD\FPGA.

פורסם

פרוייקט מעניין, אני מאוד אשמח לשמוע איך אתה מתקדם(במיוחד אם באמת תשתמש ב Stellaris).

איך אתה מתכוון לגשת למידע מה IC ? דרך I2C?

דרך אגב, עושה רושם שיש גרסא חדשה ל IC הזה, http://www.ti.com/product/tvp5146m2 ואפילו אפשר להזמין דוגמיות חינם.

פורסם
  • מחבר

יש גם את tvp5150am1 די בזול באיבי.

אולי אני באמת אנסה לקבל דוגמיות מTI.

I2c לא מתקרב בכלל למהירות שנדרשת בשביל הממשק הזה, אחרי מעבר בריפרוף בדפי הנתונים זה ניראה שיש פלט מקבילי.

עוד לא קיבלתי את הStellaris. אני מקווה שהוא יהיה מספיק מהיר, כתיבת התוכנית תהיה מאוד מאתגרת.

פורסם

סלח לי על השאלה הטיפשית אבל מה הכוונה בפלט מקבילי? על איזה פרוטוקול מדובר ולאיזה מהירות אפשר להגיע?

נראה לי דווקא שכתיבת התוכנית לא בעייתית ברגע שהצלחת לחבר את ה IC ל stellaris, אפשר להסתפק במיצוע פשוט על כמה אזורים(זה מה שעושים בפרוייקטים שמבוססים על תוכנה למחשב PC).

אם אין מספיק כח חישוב אולי אפשר להוריד את הרזולוציה עוד יותר איכשהו?

פורסם
  • מחבר

במקום שיש לך תקשורת טורית שבה אתה מקבל את הנתונים ביט אחר ביט באופן טורי.

בתקשורת מקבילית אתה מקבל את הנתונים במקביל, תלוי מה גודל הבאס, זה יכול להיות 4 ביט בו זמנית או 8 ביט או יותר.

בצ'יפ הנ"ל יש שידור של 8 ביט במקביל.

באופן תיאורתי זה פי 8 יותר מהר מתקשורת טורית באותו קצב.

התמונה משודרת ב ITU-R BT.656, 8-Bit 4:2:2, שם מפוצץ של קידוד שצריך ללמוד איך להמיר לRGB.

אפשר להוריד את הרזולוציה ולדגום כל 2 פיקסלים או אפילו יותר, במקור רציתי לדגום פיקסל, לתרגם לRGB ובסופו של דבר לעשות ניתוח צבע דומיננטי.

רק עכשיו נפל לי האסימון שאפשר כניראה לעשות את הניתוח צבע לפני ההמרה לRGB ולהמיר רק בסוף את הצבע הסופי של כל ערוץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים