עבור לתוכן

הדרך הטובה ביותר להזרים מדיה למחשב נייד באופן אלחוטי?

Featured Replies

פורסם

היי כולם,

אשמח אם תוכלו לעזור.

המטרה שלי היא שתהיה לי היכולת לגשת ממחשבים ניידים להתקן אחסון חיצוני (1 טרהבייט גג) באופן אלחוטי, ושתהיה לי משם היכולת להזרים וידאו HD שמאוכסן על הכונן למחשב (לא חושב כרגע על טלויזיה). הדירה קטנה מאוד ולכן הפיתרון צריך לקחת מעט מקום - לא גדול יותר מכונן 3.5"+ראוטר.

יהיה גם נחמד אם יהיה אפשר להוריד תוכן ישירות להתקן החיצוני אבל זה פחות קריטי.

מהי הדרך הנוחה והזולה ביותר להשיג את המטרה?

נכון לעכשיו אני מודע לכמה אופציות:

1. NAS. חיסרון: יקר, בעיקר. אפשר גם לקחת מחשב ישן ולהפוך אותו ל-NAS אבל זה מסורבל מדי.

2. חיבור כונן חיצוני עם חיבור רשת. כזה. חיסרון: יקר (אבל פחות), ואם אין חיבור USB אי אפשר לחבר למחשב אחר. וגם: בזבוז של USB 3 שיש לי במחשב. (אגב, עדיין לא הבנתי למה בדיוק הכונן מתחבר, למודם, לראוטר, למחשב נייח, למה בעצם? יש לי רק 2 ניידים אז מחשב נייח לא רלוונטי.)

3. חיבור כונן חיצוני רגיל כמו זה לראוטר עם יציאת USB. פיתרון יחסית זול. הבעיה: ממה שהבנתי, לראוטר רגיל יש מעבד חלש יחסית ולכן מהירות הקריאה תהיה עלובה ולא תספיק לוידאו HD ("בקושי שרת מדפסות" ראיתי היכנשהו). על מהירות כתיבה אין בכלל מה לדבר (אבל זה לא נורא כי יש לי USB 3.0 במחשב כך שאפשר להוריד למחשב ולהעביר חוטית לכונן וזה לא לוקח הרבה זמן).

יש עוד איזה פיתרון שאיני מכיר? ואם לא, איזה פיתרון לעיל הוא נוח ביותר לדעתכם?

כרגע יש לי נתב TP LINK WR740N הכי פשוט שיש ללא חיבור USB, ומודם ARRIS שסופק ע"י הוט.

תודה.

פורסם

אני לא ממליץ על פתרון 3, בדיוק מהסיבה שהזכרת.

לדעתי, פתרון 2 (כונן חיצוני עם חיבור רשת) יענה הכי טוב על הדרישות שלך.

לכוננים חיצוניים עם חיבור רשת בד"כ אין חיבור USB. הרעיון הוא לחבר אותו חוטית לרשת כאילו היו מחשב נוסף. אפשר לחבר אותו ל-Switch או ישירות לראוטר (כל ראוטר נורמלי מגיע עם מספר חיבורי רשת שהם בעצם Switch מובנה בראוטר).

כאשר הכונן הרשתי מחובר, אפשר לגשת אליו מכל מחשב ברשת בהתאם לפרוטוקולים שהכונן תומך בהם. כמעט תמיד יש תמיכה ב-NFS (ואז אפשר לגשת לכונן כמו שאתה ניגש לתיקייה משותפת על מחשב אחר, ואפשר גם למפות כונן רשת ולעבוד עליו ישירות עם כל תוכנה) וב-FTP.

פורסם
  • מחבר

תודה.

מסקרן אותי לדעת, כיצד הבעיה של חולשת המעבד של הראוטר בחיבור USB נעלמת כשמדובר בכונן עם חיבור רשת? גם את הכונן רשת מחברים לראוטר, וזה לא כאילו לכונן יש מעבד משלו שיכול לעשות את העבודה טוב יותר מהראוטר.

או שאני טועה.

פורסם

דווקא ברוב המקרים, יש לכונן רשת חיצוני מעבד כלשהו. בד"כ הוא אפילו מריץ מערכת הפעלה מסוג Unix כלשהו. אפשר להתייחס אל כונן רשת חיצוני כאל מחשב קטן עם הארד-דיסק וכרטיס רשת, וכל מה שהוא יודע לעשות זה לשתף תיקייה ברשת.

אם מחברים כונן USB אל ראוטר וניגשים אל הכונן דרך הרשת, הראוטר נדרש לבצע המרה של המידע מ-USB לפטקות רשת. ההמרה הזאת היא עיבוד שיכול להכביד על המשאבים של הראוטר.

לעומת זאת, כשמחברים כונן רשת אל הראוטר, העיבוד מצטמצם להעברת פקטות רשת מרגל אחת לשנייה (בין אם הרגליים חוטיות או אלחוטיות), וזה עיבוד מינימלי שהראוטר אמור להצטיין בו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המלמדת והמפורטת.

אז אני מניח שאין עוד דרכים להזרים תוכן (חוץ מאלה שכבר הזכרתי)?

עדכון:

מה עם DOCKSTAR?

http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=STDSA10G-RK&Cat2Cat1ID=108&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

יחסית זול.

מצאתי גם משהו כזה: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=NASU2

האם מהירות הקריאה של הדוקסטאר מספיקה בשביל וידאו HD?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים