עבור לתוכן

למרות שהמעבד כבר כנראה סוס מת מבחינת רובכם אני אשמח לכמה תשובות על OC E8400

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי לוח asus p5k ועליו מעבד e8400 נכון לעכשיו בתדר 3.6 עם מתח 1.42.

לפי מה שהבנתי המתח מאוד גבוה ביחס לתדר אבל הטמפרטורה בבדיקה בintel burn test מגיעה ל72 שזהו המקסימום..

עד כאן נתונים יבשים השאלה היא כזו יש vdroop מאוד רציני שמוריד את המעבד בעבודה לבערך 1.32 משמע הוא לא מקבל בזמן

עבודה 1.42 ולכן האם אני יכול להמשיך להעלות מתח? האם גם בidle לא "בריא" למעבד להיות במתח גבוה?

תודה

פורסם

הטמפ' על גבול הסביר 70-75 במאמץ זה תקין..די בגבול אבל תקין..

ואם הVDROOP כזה גדול אין לך ממש מה לעשות מלבד לחפות על זה עם הביוס..

פורסם
  • מחבר

מה המשמעות של לחפות על זה בביוס? להגביר מתח?

במצב idle המעבד שלי יוכל לספוג מתח של 1.45?

פורסם

אני מניח שאתה לא זורק אותו כי מסיבה כזאת או אחרת חשוב לך לעשות שימוש כרגע במחשב הישן.

במתח מעבד הזה לא תרוויח הרבה בנסיון להעלות עוד קצת MHZ.

הסיכון בנסיונות שלך להעלות MHZ עם מתח קיצוני, גדול יותר מהרווח שתקבל לתדר באחוזים.

המקסימום שתקבל זה 5-10% בתדר.

אני מציע שתיקח בחשבון שהסיכון שמשהו ידפק במהלך הנסיונות או השימוש הקיצוני אחריהן הוא 20-50%.

אם היד שלך כל כך קלה על ההדק, ואתה מוכן לרוץ לקנות מחשב חדש כלאחר יד, אז אין לך בעיה להפוך את המחשב לשפן נסיונות בתנאים קיצוניים.

ואם לא, אז כדאי מאוד שתרד מהרעיון, ושמור על המחשב שיוכל להמשיך לשרת אותך(או אחרים) גם אחרי שתקנה מחשב חדש.

תשמח בעובדה שהמחשב עדיין עובד טוב עם OC במתח בינוני-גבוה אחרי כל כך הרבה שנים.

ותקווה שהוא ימשיך לעבוד.

אני במקומך לא הייתי מעיז לשנות שום דבר בביוס.

אפילו לא לרגע.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אבל עדיין לא באתי על סיפוקי...

האם מתח בidle כמוהו כמתח בעבודה? כי בעבודה המתח הוא 1.32 שלפי מה שקראתי איננו מתח גבוה

פורסם

הוא אינו גבוה..אבל אם תעלה למתח של 1.5V וזה יהיה מהצב מנוחה זה לא בדיוק בריא..ולכן עדיף לך למצוא את הנקודה המקסימלית במתח ולראות לאן תגיע שמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים