עבור לתוכן

אוסילוסקופ פשוט עם ארדואינו ומחשב

Featured Replies

פורסם

הממ, איך אתה יכול לדעת מה התדר ככה? אתה פשוט דוגם ללא בקרה על תדר הדגימה.

אם אתה רוצה לדגום IR אתה צריך תדר דגימה של 76khz לפחות כדי לשחזר את האות, הארדואינו יכול להגיע לתדר הזה עם הסריאל פתוח?

פתרון יותר פשוט ומדוייק הוא להשתמש ב Audio In של המחשב. התדר של ה IR הוא בטווח שמיעה אנושי אז אין בעייה להקליט אותו במחשב.

פורסם

לפי מה שאתה כותב גם במחשב אתה צריך לדגום בתדר של פי 2, רק שכניסת האודיו מגיעה עד 48KHz עד כמה שאני זוכר.

מה שכן, המחשב יתן רזולוציה טובה יותר בהשוואה לארדואינו.

כנראה שאפשר לשפר את מהירות התקשורת אם מקודדים את תוצאות, נגיד לאחד כמה דגימות למילה אחת כשאין שינוי, או שתי דגימות במילה אחת אם היה שינוי קטן בכל אחת מהם...

סתם מחשבות...

פורסם

לפי מה שאתה כותב גם במחשב אתה צריך לדגום בתדר של פי 2, רק שכניסת האודיו מגיעה עד 48KHz עד כמה שאני זוכר.

מה שכן, המחשב יתן רזולוציה טובה יותר בהשוואה לארדואינו.

כנראה שאפשר לשפר את מהירות התקשורת אם מקודדים את תוצאות, נגיד לאחד כמה דגימות למילה אחת כשאין שינוי, או שתי דגימות במילה אחת אם היה שינוי קטן בכל אחת מהם...

סתם מחשבות...

המחשב מסוגל להקליט עד 48khz אבל זה לא תדר הדגימה שלו, תדר הדגימה יהיה לפחות פי 2 מהמקסימום שהוא מסוגל להקליט.

לגבי ההצעה שלך, אתה צודק בהחלט. זה מה שהספריית IR עושה, מחכה לקלט, שומרת את הקלט בזכרון ורק אחרי זה שולחת למחשב.

פורסם
  • מחבר

הי, כמו שכתבתי תדר הדגימה נמוך בהרבה (בערך 2 קילו) אבל אני לא מודד את תדר המודולציה של הלד אלא את היציאה ממקודד ה-IR כך שאני מקבל משהו שאני יכול לעבוד איתו (ראה תמונה בקישור).

תדר ה-38 קילו הוא מעבר לתדר השמע שמגיע עד 20 קילו הרץ אצל אנשין חדי שמיעה (וצעירים...). כדי לדגום אות שמע צריך תדר כפול ולכן כרטיסי קול משוכללים עובדים בתדר של 48 קילו

אני עובד עכשיו על שיפור שיגדיל במעדה משמעותית את תדר הדגימה על ידי אגירה של הדגימות בארדואינו ושידורן רק כשמגלים סיגנל (מנגנון טריגר)

אעדכן כשיהיה מוכן...

פורסם

זה גם ככה אות דיגיטלי, תדגום אותו עם כניסה רגילה במקום הADC.

פורסם
  • מחבר

מייק - אתה צודק לגמרי, לשימוש המקורי כניסה דיגיטלית תספיק ואפשר יהיה לדגום בקצב גדול בהרבה (וגם לאגור יותר דגימות על ידי שמירת ביט אחד לדגימה). בלי קשר, נדלקתי על רעיון הסקופ ואנסה להמשיך גם איתו...

פורסם

א. יפה, אני תמיד אוהב "להכין" לעצמי את כלי העבודה במידה ואין לי משהו מוכן מראש.

ב. תחפש בגוגל קצת על logic analyzer, אפשר להוסיף לו הרבה דברים מעבר לזה (כמו לדוגמא פיענוח של פרוטוקולים שונים ככה שהוא יציג לך את הסיגנל וגם את הפירוש שלו - המידע שנשלח למעשה).

ג. יש מכשירים (שחלקם אפשר לרכוש כ-kit) שעושים את זה בקצב הרבה יותר מהיר מהארדואינו ועולים כמה עשרות דולרים סך הכל (ולחלקם יש גם מספיק ערוצים כדי לבדוק גם מידע מקבילי).

ד. בנוגע לכרטיסי קול, "המשוכללים" דוגמים ב-192KHz או כפול מזה - 48KHz זה דווקא הכרטיסים הכי פשוטים מלפני לא מעט שנים :) ואגב, הכרטיסים האלה לא מסוגלים להקליט 48KHz, אלא זה תדר הדגימה שלהם ובדר"כ ה-Analog BW שלהם כל כך גרוע שהוא יורד ב-3db כבר לפני ה-20K (וברוב הכרטיסים הזולים וגם בכרטיסי הדור הקודם של creative זה גם התדר שבו פועל ה-APU ולכן כל סיגנל בתדר אחר יעבור resampling לפני שהוא נכנס ל-APU).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים