עבור לתוכן

מחשב נייד נפל על הרצפה

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחר שחזרתי מחופשה והתעסקתי עם התמונות במחשב, הוא נפל לי מהספה לרצפה.

לאחר שנפל הווינדוס לא עלה וציין בעיה בדיסק הקשיח, אחר כך כן עלה וכעת לא עולה כלל (מתי שאמור להיות מוצג הסמל של ווינדוס הוא לא מוצג ולאחר מכן מופיע פס התקדמות windows is loading files שנתקע ואז מוצגת לי שגיאה status 0xc00000e9)

תכננתי לגבות את הדיסק ולפרמט, לכן נכנסתי לאובונטו עם לייב סידי, התחלתי להעביר את תוכן הכונן ולאחר 20 ג'יגה הופיע חלון שגיאה שמציין כי ארעה תקלת IO. מהסתכלות בתקית התמונות שבה התהליך נעצר ראיתי שתמונות בודדות משובשות.

השאלה שלי היא:

א. האם ניתן לשחזר את המידע שנדפק

ב. האם יכול להיות שלאחר פרמוט הדיסק הקשיח יפעל תקין

ג. איך ניתן לבצע את הגיבוי בצורה כזו שאוכל לדעת אילו קבצים הועברו פגומים וללא השהיות על כל קובץ פגום? (כרגע כאשר המחשב נעצר על קובץ פגום עולה חלון השגיאה עם תקלת ה IO והאפשרויות שלי הן לבטל את ההעברה או לדלג על הקובץ, וכל פעם שאני מגיע לקובץ פגום יש השהייה של כמה דקות).

תודה וחג שמח.

פורסם

הדיסק ספג נזק פיזי, פירמוט לא יתקן אותו.

אל תפעיל את המחשב הזה. פרק ממנו את הדיסק הקשיח (לאחר כיבוי של המחשב וניתוק מהחשמל, כמובן) וחבר את הדיסק למחשב אחר. גבה את החומר לדיסק אחר \ שחזר את החומר בעזרת תוכנה מתאימה (אפשר למצוא בסטיקי)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

כמה שאלות:

א. דיסק קשיח חדש מתאים הוא כמו דיסק קשיח של נייח?

ב. המחשב הוא lenovo t410, פתחתי את המכסה של הדיסק הקשיח ויש שם שני פלסטיקים שמונעים ממני להוציא את הדיסק, למישהו יש מושג איך אני מוציא אותו?

ג. אני בכל זאת רוצה לנסות לבדוק אם אני אוכל לפתור אז זה. קיימת מחיצה של לנובו שנקראת factory recovery. קראתי שע"י לחיצה על F11 בתחילת ההרצה אני אמור להגיע למסך של לנובו עם אפשרויות אבל אני לא מגיע למסך כזה, מישהו יודע איך משתמשים בפרטישן הזה כדי לאתחל ל factory settings?

תודה,

תומר.

פורסם

א. האם ניתן לשחזר את המידע שנדפק

לרוב אפשר חלקית.

ב. האם יכול להיות שלאחר פרמוט הדיסק הקשיח יפעל תקין

ייתכן, תלוי בנזק. אם הנזק מקומי (כמה סקטורים נדפקו), והמחשב יסמן אותם במהלך הפורמט (פורמט מלא ולא מהיר), אז שאר הדיסק יכול לעבוד עוד זמן רב ללא תקלות. אבל לפעמים הנזק גדול יותר. בכל מקרה - גם אם הדיסק עובד, תמשיך לעקוב אחריו, תראה שלא מופיעים סקטורים פגומים חדשים, ודאג לגבות חומר חשוב.

א. דיסק קשיח חדש מתאים הוא כמו דיסק קשיח של נייח?

לא. דיסק של נייח הוא "3.5, ודיסק של נייד (רוב הניידים כולל הT410) הוא "2.5 9mm.

ב. המחשב הוא lenovo t410, פתחתי את המכסה של הדיסק הקשיח ויש שם שני פלסטיקים שמונעים ממני להוציא את הדיסק, למישהו יש מושג איך אני מוציא אותו?

אתה מדבר על מסילות הגומי בשני צידי הדיסק? אתה אמור לשלוף אותן יחד עם הדיסק ואז להסירן.

ג. אני בכל זאת רוצה לנסות לבדוק אם אני אוכל לפתור אז זה. קיימת מחיצה של לנובו שנקראת factory recovery. קראתי שע"י לחיצה על F11 בתחילת ההרצה אני אמור להגיע למסך של לנובו עם אפשרויות אבל אני לא מגיע למסך כזה, מישהו יודע איך משתמשים בפרטישן הזה כדי לאתחל ל factory settings?

F11 אמור לעבוד. אם לא, ייתכן שהמחיצה או טבלת המחיצות נפגמה (זה קורה לפעמים בלי קשר לזה שהמחשב שלך נפל). הורדה והתקנה מחדש של תוכנת הrescue and recovery של לנובו. כמובן דאג לגיבוי של כל מה שחשוב לך לפני שאתה מתחיל להתעסק עם דיסק חולה.

פורסם
  • מחבר

לרוב אפשר חלקית.

ייתכן, תלוי בנזק. אם הנזק מקומי (כמה סקטורים נדפקו), והמחשב יסמן אותם במהלך הפורמט (פורמט מלא ולא מהיר), אז שאר הדיסק יכול לעבוד עוד זמן רב ללא תקלות. אבל לפעמים הנזק גדול יותר. בכל מקרה - גם אם הדיסק עובד, תמשיך לעקוב אחריו, תראה שלא מופיעים סקטורים פגומים חדשים, ודאג לגבות חומר חשוב.

לא. דיסק של נייח הוא "3.5, ודיסק של נייד (רוב הניידים כולל הT410) הוא "2.5 9mm.אתה מדבר על מסילות הגומי בשני צידי הדיסק? אתה אמור לשלוף אותן יחד עם הדיסק ואז להסירן.

F11 אמור לעבוד. אם לא, ייתכן שהמחיצה או טבלת המחיצות נפגמה (זה קורה לפעמים בלי קשר לזה שהמחשב שלך נפל). הורדה והתקנה מחדש של תוכנת הrescue and recovery של לנובו. כמובן דאג לגיבוי של כל מה שחשוב לך לפני שאתה מתחיל להתעסק עם דיסק חולה.

תודה רבה על התגובה המלאה.

לגבי ג', חזרה ל factory settings משמעותה גם התקנה מחדש של הווינדוס נכון? אם כן, איך זה הגיוני שאני אוכל להוריד את התכנה הזו מחדש כי היא הרי כוללת התקנה של הווינדוס (המקורי שלי..).

כמו כן, אני נמצא במצב שאין לי גישה לווינדוס, איך אוכל "להתקין" את התכנה?

אגב, אכן גיביתי מה שהצלחתי. למעט 20 קבצים בערך, הצלחתי להעביר כל מה שהייתי צריך.

דבר אחרון, אני מריץ עכשיו chkdsk עם האפשרויות f x r v, הוא פועל כבר שלוש שעות ונמצא על 12%. על כל הקבצים מופיעה לי ההודעה

"Windows replaced bad clusters in file xxxx", האם ההודעה מציינת שהתכנה מזיזה קובץ מסקטור פגום לאחד תקין?

תודה,

תומר.

פורסם

לגבי ג', חזרה ל factory settings משמעותה גם התקנה מחדש של הווינדוס נכון? אם כן, איך זה הגיוני שאני אוכל להוריד את התכנה הזו מחדש כי היא הרי כוללת התקנה של הווינדוס (המקורי שלי..).

כמו כן, אני נמצא במצב שאין לי גישה לווינדוס, איך אוכל "להתקין" את התכנה?

היא לא כוללת את ההתקנה של הWindows. ההתקנה נמצאת על המחיצה. אבל לפעמים Windows או תוכנה כלשהי מחרבשים את טבלת המחיצות בצורה שבה מחיצת השחזור הופכת ל-non-bootable. התוכנה rescue & recovery יכולה (בין היתר) לזהות ולתקן את זה.

אם הWindows לא עולה - תהיה לך בעיה להתקין את התוכנה, זה נכון. :)

דבר אחרון, אני מריץ עכשיו chkdsk עם האפשרויות f x r v, הוא פועל כבר שלוש שעות ונמצא על 12%. על כל הקבצים מופיעה לי ההודעה

"Windows replaced bad clusters in file xxxx", האם ההודעה מציינת שהתכנה מזיזה קובץ מסקטור פגום לאחד תקין?

כן. אבל מה שהיה בסקטור הפגום כמובן מת. עם זאת, תן לchkdsk לסיים את עבודתו. ייתכן שלאחר מכן לפחות תוכל להעלות את הWindows ואז אולי להתעסק עם תוכנת השחזור.

בכל מקרה - להבא, כשיש מחיצת שחזור, כדאי בפעם הראשונה שמפעילים את המחשב להפעיל את תוכנת היצרן שמאפשרת לייצר סט דיסקים ממחיצת השחזור. אז אתה לא תלוי בה ובתקינותה. :)

פורסם
  • מחבר
בכל מקרה - להבא, כשיש מחיצת שחזור, כדאי בפעם הראשונה שמפעילים את המחשב להפעיל את תוכנת היצרן שמאפשרת לייצר סט דיסקים ממחיצת השחזור. אז אתה לא תלוי בה ובתקינותה.

לא הבנתי כל כך מה אמרת כאן.

ההרצה הסתיימה, עכשיו כשאני מדליק את המחשב אני מגיע לחלק שהווינדוס עולה, starting windows ועכשיו יש לי גם את הסמל של החלונות, נראה מבטיח אבל זה פשוט מראה את האנימציה של החלונות כאילו טוען ואז אחרי 5 דק' הבזק של מסך כחול עם שגיאה והמחשב מאתחל את עצמו..

במידה ואני רוצה לפרמט, איך אני עושה את זה? ז"א בצורה חוקית עם הווינדוס שקיבלתי עם הנייד. גיביתי בהצלחה את כל הקבצים מהמחיצה של לנובו לדיסק נייד (כשגיביתי את הקבצים החשובים לי דרך הלינוקס). איך (אם אני יכול) אני מתקין ווינדוס עם הקבצים האלו?

תודה,

תומר.

פורסם

לא הבנתי כל כך מה אמרת כאן.

פעם היצרנים היו מספקים דיסק עם מערכת ההפעלה. היום מערכת ההפעלה מגיעה על מחיצת השחזור בלבד. אבל אצל כמעט כל היצרנים שאני מכיר (לנובו בוודאות) יש תוכנה שמאפשרת ליצור סט של דיסקים ממחיצת השחזור (אצל לנובו זה נקרא Create Rescue Media או Create Recovery Disks או משהו כזה). ואז גם אם הדיסק נפגם / הוחלף - אתה יכול לשחזר את המערכת באמצעות הדיסקים.

אפשר פשוט להזמין סט כזה מלנובו. רק שפעם הם היו נותנים אותו חינם לכל מי שמבקש, והיום זה בתשלום.

ההרצה הסתיימה, עכשיו כשאני מדליק את המחשב אני מגיע לחלק שהווינדוס עולה, starting windows ועכשיו יש לי גם את הסמל של החלונות, נראה מבטיח אבל זה פשוט מראה את האנימציה של החלונות כאילו טוען ואז אחרי 5 דק' הבזק של מסך כחול עם שגיאה והמחשב מאתחל את עצמו..

כנראה בכל זאת נפגמו קבצי מערכת חשובים.

במידה ואני רוצה לפרמט, איך אני עושה את זה? ז"א בצורה חוקית עם הווינדוס שקיבלתי עם הנייד. גיביתי בהצלחה את כל הקבצים מהמחיצה של לנובו לדיסק נייד (כשגיביתי את הקבצים החשובים לי דרך הלינוקס). איך (אם אני יכול) אני מתקין ווינדוס עם הקבצים האלו?

לפני שאתה מנסה כל דבר אחר - עלה במוחי דבר נוסף לבדוק. היכנס לBIOS וחפש שם הגדרות שקשורות למחיצת השחזור / preload. תוודא שזה לא מבוטל / נעול במקרה. יכול להיות שזה הדבר שמונע ממך גישה למחיצת השחזור. אם זה יפתור את הבעיה, אז כל ההמשך לא רלוונטי.

אחרת, נסה להוריד את הגרסה המתאימה מהקישור של EITAN4 ולצרוב אותה על דיסק. כעת, יש סיכוי שתוכל להציל את המחשב בלי התקנה מלאה מחדש, אלא ע"י ביצוע התקנת תיקון מהדיסק. התקנה זו אמורה להתקין מחדש את קבצי המערכת ועל הדרך יוחלפו אלה שנפגמו.

אם זה ייכשל, או אם החלטת בכל מקרה ללכת על התקנה נקייה, אז פשוט התקן Windows בלי לגעת במחיצת השחזור. אז תעמודנה בפניך שתי אפשרויות:

אם הWindows יסכים לקבל את המספר הסידורי שלך ויעבור אקטיבציה, תוכל פשוט להשתמש בהתקנה הזו, ולהוריד ידנית (או דרך System Update) את כל הדרייברים / תוכנות של לנובו שאתה צריך / רוצה.

אחרת, תוכל להוריד את Rescue & Recovery כפי שאמרתי, לתת לה לעדכן את מה שצריך כדי שמחיצת השחזור תהיה זמינה, ואז לבצע התקנה משם באמצעות F11.

כאמור, אני מניח שקבצי ההתקנה עצמם לא ניזוקו (לראיה שהצלחת לגבות אותם ללא בעיות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים