עבור לתוכן

עזרה בהמרת DC לDC בספק כוח.

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לבנות את הספק הזה: (קובץ מצורף: "ספק כוח").

בעקרון, כבר בניתי את הספק. השתמשתי בשנאי שמתח הכניסה שלו הוא המתח מהקיר (230V AC) ומתח המוצא שלו 24V DC.

זה עשה לי 90% מהעבודה (עכשיו גם אפשר להבין למה לא שרטטתי אותו בשרטוט המעגל).

עכשיו הבעיה היא שהספק לא עובד. בדקתי הרבה דברים כמו אם יש מתח אחרי הקבלים, אם השנאי טוב וכל מיני כאלה...

בקיצור, אני רוצה לעשות עכשיו PCB למעגל, בשביל שהכל יהיה יותר הסטטי, נוח לבדיקה, וכמובן- יעבוד!

עכשיו, אני רוצה לוודות שהמעגל הזה שצירפתי באמת טוב, והוא באמת עובד (מספק לי 0-24V DC).

אחרי כל זה, השאלה שלי היא האם המעגל הזה בסדר והכל טוב בוא?

עוד רעיון קטן שצץ לי הוא לבנות ממיר DC לDC כזה: http://www.instructables.com/id/THE-EXTREMELY-SIMPLE-DIGITAL-DC-DC-POWER-SUPPLY

ופשוט לחבר אותו לשנאי (שמוציא לי 24V DC...)

נ.ב: השנאי מוציא 32V DC כשאין עליו עומס.

עריכה: העיגולים האלה עם השלוש רגליים הם פוטנציומטרים...

עדכון: הפכתי את הLM317 ובמקום שני פוטנציומטרים, חיברתי רק 1 של 5K. הספק עבד ל15 שניות בערך, וכאשר שיחקתי עם הפוטנציומטר כדי לראות אם זה עובד טוב (משנה את המתח כמו שצריך) הפוטנציומטר נשרף! מדובר בפוט של 1/2 W. אני לא יודע מה לעשות. באיזה פוטנציומטר להשתמש??!

בתודה!!!

פורסם

בנית את הספק על מטריצה ? אם הוא לא עובד זה רעיון גרוע לבנות לו PCB.

קודם שיעבוד על המטריצה, אחרכך תחשוב על PCB. אגב, אתה רוצה להכין את הPCB בבית או להזמין ?

הסרטוט בסדר חוץ מדבר אחד די קריטי, הVin והVout הפוכים, יכול להיות שכבר שרפת את המייצב (317).

הייתי מציע לך להוסיף דיודה מהיציאה לכניסה של המיצב, אנודה ליציאה וקטודה לכניסה.

דבר נוסף, אתה קורה לזה ממיר DC ל DC, זה נכון שזה ממיר מתח DC למתח DC נמוך יותר אבל בעולם האלקטרוניקה נהוג לקרוא לספק ממותג בתור ממיר DC ל DC.

המעגל שלך הוא ספק ליניארי, חשוב שתכיר את המגבלות שלו.

הספק הזה שורף את כל ההספק המיותר על עצמו ומתחמם, ככל שמתח המוצא שלך קטן יותר אתה יכול למשוך פחות זרם ממנו (מבלי שיתחמם יותר מידי).

פורסם
  • מחבר

בנית את הספק על מטריצה ? אם הוא לא עובד זה רעיון גרוע לבנות לו PCB.

קודם שיעבוד על המטריצה, אחרכך תחשוב על PCB. אגב, אתה רוצה להכין את הPCB בבית או להזמין ?

הסרטוט בסדר חוץ מדבר אחד די קריטי, הVin והVout הפוכים, יכול להיות שכבר שרפת את המייצב (317).

הייתי מציע לך להוסיף דיודה מהיציאה לכניסה של המיצב, אנודה ליציאה וקטודה לכניסה.

דבר נוסף, אתה קורה לזה ממיר DC ל DC, זה נכון שזה ממיר מתח DC למתח DC נמוך יותר אבל בעולם האלקטרוניקה נהוג לקרוא לספק ממותג בתור ממיר DC ל DC.

המעגל שלך הוא ספק ליניארי, חשוב שתכיר את המגבלות שלו.

הספק הזה שורף את כל ההספק המיותר על עצמו ומתחמם, ככל שמתח המוצא שלך קטן יותר אתה יכול למשוך פחות זרם ממנו (מבלי שיתחמם יותר מידי).

בהתחלה בניתי את הספק על לוח WireUp (איך שלא קוראים לזה, אך גם אז הספק לא עבד. הוצאתי את כל ההלחמות והרכיבים והעברתי למטריצה- גם אז לא עבד. לגבי הPCB, אני מתכוון להכין אחד באמצעות טוש שארפ...

לגבי הVin והVout של ה317, ככה אמרו לי לעשות, לכן הפכתי אותו (את ה317). אם אתה אומר שהוא צריך להיות הפוך, כנראה זאת הבעיה!

לגבי הדיודה, שמתי דיודה במציאות, אך שחכתי לשרטט אותה. אם שרפתי את המייצב, אני אחליף אותו כאשר אני אבדוק שוב את המעגל על המטריצה.

אין כל כך בעיה עם הזרם משום שהמטרה העיקרית שלי בבנית הספק הזה היא לניסויים, בדיקות וחישובים... לגבי זה שהוא מתחמם, אני ישים לו כמה צלעות קירור נחמדות... :)

תודה רבה לך על התגובה והעזרה!

פורסם

מה זה "אמרו לך"? אתה חושב שככה אפשר לבנות משהו..? תוריד דפי נתונים של LM317, תראה איפה נמצאת כל רגל ולמה, ואז תחבר. אל תעבוד לפי שמועות. המעגל הזה די בסיסי בכל דף נתונים של הרכיב הנ"ל.

הקבלים בכניסה די מיותרים ד"א, הם שייכים לחלק המיישר של המעגל שאתה לא משתמש בו.

פורסם
  • מחבר

מה זה "אמרו לך"? אתה חושב שככה אפשר לבנות משהו..? תוריד דפי נתונים של LM317, תראה איפה נמצאת כל רגל ולמה, ואז תחבר. אל תעבוד לפי שמועות. המעגל הזה די בסיסי בכל דף נתונים של הרכיב הנ"ל.

הקבלים בכניסה די מיותרים ד"א, הם שייכים לחלק המיישר של המעגל שאתה לא משתמש בו.

אתה צודק. הייתי צריך לבדוק לפני. :)

לגבי הקבלים, אני משאיר אותם משום שהם מגדילים לי את ההספק שאני יכול למשוך מהמעגל. הם באמת היו שייכים ליישור מתח הכניסה, אך השארתי אותם בכל-זאת עקב הגדלת העומס האפשרי על הספק.

פורסם

לא רואה איך קבלים "מגדילים לך הספק".. אבל שיהיה. לא מזיק. במיוחד אם הספק שלך לא ממותג (כי לי נראה דווקא שכן).

פורסם
  • מחבר

לא רואה איך קבלים "מגדילים לך הספק".. אבל שיהיה. לא מזיק. במיוחד אם הספק שלך לא ממותג (כי לי נראה דווקא שכן).

סבבה, אז זה לא מזיק... :) אני אבדוק את המעגל על מטריצה וב"ה יעבוד.

אני אעדכן פה במשך היום.

בתודה!

פורסם
  • מחבר

בבקשה אנשים! אני חייב עזרה! הספק פשוט לא עובד ושורף לי את הפוטנציומטרים!

אני בטוח שזה לא אמור להיות ככה!

הנה, זה הבסיס בעצם של המעגל (המעגל שלי מתבסס עליו) http://makeprojects.com/Project/0-24-Volt-2-Amp-Bench-Top-Power-Supply/1428/1#.UA_iUWE0NLM

כמו שאתם רואים, במקום נגד של 100 אוהם שמתי נגד של 270 על מנת לשפר את הנצילות של הפוטים, את גשר הדיודות אני לא צריך משום שיש לי כבר מתח מיוצב בכניסה מהשנאי, את הקבל של ה1UF החלפתי ל22UF כדי שהספק יהיה טוב למעגלים עם ריפל יותר גבוהה והוספתי עוד פוטנציומטר בנוסף ל5K לשליטה יותר טובה על מתח המוצא (פוט אחד לשליטה גסה במתח, ועוד פוט לשליטה יותר "עדינה"), אפשר לוותר עליו אם זה מה שמונע מהספק לעבוד.

בבקשה, אשמח אם תעזרו לי או שתשרטטו לי סכימה שתעבוד, משהו! בבקשה!

תודה!

פורסם

איך חיברת בדיוק את הפוטנציומטרים? תשרטט.

השרטוט שנמצא באתר המצורף ניראה בסדר גמור.

תראה אולי תמונה ברורה של המעגל שהרכבת.

איך אתה קובע איזה רגל מתחברת לאן במייצב?

פורסם
  • מחבר

איך חיברת בדיוק את הפוטנציומטרים? תשרטט.

השרטוט שנמצא באתר המצורף ניראה בסדר גמור.

תראה אולי תמונה ברורה של המעגל שהרכבת.

איך אתה קובע איזה רגל מתחברת לאן במייצב?

דבר ראשון, תודה רבה על העזרה :)

עכשיו, חיברתי עת הרגל האמצעית של הפוט לגראונד, כך גם את הרגל הימינית, אתה הרגל השמאלית חיברתי לרגל האמצעית של הLM317.

את הנגד של ה100 אוהם חיברתי מהרגל האמצעית לרגל הימינית של הLM317.

לגבי זה שאיך שאני קובע, פשוט הרגל האמצעית זאת הADJ הימינית OUT והשמאלית IN. כמו בשרטוט. :)

אני מנסה לשרטט אבל אני לא מוצא את הרכיב LM317... לגבי התמונה זה על מטריצה וזה מבולגן קצתת

פורסם
  • מחבר

השרטוט הוא סכמטי, הוא לא אומר לך איפה כל רגל, ומה שכתבת זה קשקוש גמור. כל כך קשה לכתוב בגוגל LM317?

www.fairchildsemi.com/ds/LM/LM317.pdf

זה לא כ"כ קשה. חיפשתי מספר פעמים אבל לא הבנתי.

בקיצור, הרגליים של הLM317 הם ככה: הימנית input, האמצעית output והשמאלית adj?

אם אפשר בבקשה שתשקיע ממש 5 דקות בשבילי, שכבר ממש התייאשתי מהספק הזה, ותשרטט לי סכימה של המעגל באופן סופר פשוט? (ממש עם תמונות של הרכיבים...)?

בבקשה!

פורסם

תלוי מאיזה כיוון אתה מסתכל עליו - כן אם הרגליים שלו פונות למטה ואתה מסתכל לכיוון הכיתוב.

פורסם
  • מחבר

תלוי מאיזה כיוון אתה מסתכל עליו - כן אם הרגליים שלו פונות למטה ואתה מסתכל לכיוון הכיתוב.

אוקיי, כילו אם אני מסתכל על זה ככה: http://www.reuk.co.uk/OtherImages/lm317t-voltage-regulator-chip.jpg ?

וד"א, ככה חיברתי עכשיו, זה לא טוב? אני מאמין שלא, מה לתקן? (קובץ מצורף "ללא שם")

פורסם

זה לא כ"כ קשה. חיפשתי מספר פעמים אבל לא הבנתי.

אם אפשר בבקשה שתשקיע ממש 5 דקות בשבילי, שכבר ממש התייאשתי מהספק הזה, ותשרטט לי סכימה של המעגל באופן סופר פשוט? (ממש עם תמונות של הרכיבים...)?

בבקשה!

בשמחה, אבל אין לי דרך לעשות את זה. בתוכנות שיש לי אין תמונות. בלינק שנתתי יש פירוט מדויק של מיקום הרגליים מול תמונה. אין מצב לטעות עם זה. מה שכן, אם שרפת את הרכיב כבר, אל תצפה שהוא יפעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים