עבור לתוכן

איטיות בלתי מוסברת מאז החלפת רכיב חומרה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יש לך בעיה בחשבון בנוסף לבעיה בהבנת הנקרא? הדיסק בן 4 שנים בלבד ולזמנו הוא סיפק ביצועים טובים (נפחו אמנם קטן אבל הוא שייך לסדרת ה-JS של WD שממנה נקנו דיסקים קשיחים מלוא החופן למחשבים חדשים בנפחים המקובלים לשנת 2008). יותר מזה, אפילו חלקתי איתך את הסוד שהוא היה בין הדיסקים הקשיחים המהירים מבין מתחריו. מה לא ברור?

ביחס לשאר הודעתך, אני אקל על עצמי ברשותך באמצעות מלאכת הציטוט:

בדקתי את הנתונים המופיעים ב-Resource Monitor (וגם את אלו תחת התוכנה Process Explorer) והכל נראה תקין - לא מצאתי הליך כלשהו החשוד בריתוק גדול של משאבי עיבוד או תעבורת מידע.

כ-90% מ-1 ג'יגה של זיכרון פיזי מנוצלים וכ-100MB - כגודל הזיכרון הפיזי הריק - נמצאים על הדיסק הקשיח כ-swap file. למיטב ידיעתי, פעילות קונבנציונלית לחלוטין של מערכת ההפעלה. אין תוכנית כלשהי שצורכת יותר מידי זיכרון.

::)

עריכה: כמעט שכחתי בגללך את הודעתו של רובי. IE פתוח של שתי לשוניות יחד עם MSE ברקע וזהו זה. הקפיצות הקטנות ב-CPU Usage נראות לי מוגזמות, אבל מה אני יודע.. אולי כל הבעיה המוזרה הזו נוצרה בכלל בגלל השטן. :smile1:

• תגובות 36
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זאת אומרת שהביצועים חזרו לעצמם? לדעתי המערכת שלך פשוט ישנה אולי זה הזמן לעלות מפרט ;D

לא שאני שולל את הכרטיס קול שהתקנתה,

יכול להיות שזה הזמן לפרמט זה מה שהיתי עושה במחשב הישן שלי, וזה תמיד היה עוזר.

ובמקרה והבעיה היא בכרטיס קול ייתכן וזה יפתור את הבעיה.

פורסם

מה המפרט המלא של המחשב?

שמתי לב שיש לך רק שורה אחת של Cpu ב-task manager.

למעבד יש רק ליבה אחת? בלי HT?

פורסם
  • מחבר

הבעיה עדיין קיימת. אכן מדובר בחד ליבה, משנת 2005:

Athlon 64 2GHz

1GB

K8NF-9 (nForce4)

6600GT GPU

ספק כוח של FSP עם שני ריילים של 12v.

עד כמה שקשה להתאפק ולומר שהמחשב ישן מידי והגיע הזמן להחליפו (לא שאני שולל זאת, אגב..), אני מזכיר לכם שזו לא התנהגות טיפוסית לו תחת מערכת ההפעלה הזו יחד עם התוכנות שאני עושה בהן שימוש. זה באמת נראה לי כמו עדכון מערכת שפשוט עושה עוול עם בעלי מחשבים ישנים יותר, הנמצאים במיעוט רציני ככל הנראה (הרי למיקרוסופט סטטיסטיקות מהימנות לגבי מפרטי המחשבים שמעדכנים את מערכת ההפעלה מולה).

hero - עוד לא בדקתי את ה-safe mode with networking. אנסה ואדווח. תודה בכל אופן!

פורסם
  • מחבר

עדכון: אני עובד כהרגלי כבר כמה שעות תחת safe mode with networking (ללא קול וברזולוציה לא טבעית, אגב) ונדמה לי שאפשר לומר בביטחון שאין זכר לבעיה. המחשב מגיב באופן זריז ומהיר מאי פעם, כמתבקש ממצב זה - כך אני מכיר את המחשב שלי. ברור לי שאתחול נורמלי בהכרח יגרור תגובה כבדה יותר של המחשב מאשר במצב זה, אבל אני משוכנע שההבדל לא צריך להיות גדול כפי שהיא כיום.

מה הלאה?

פורסם

התפתחות מעניינת בהחלט.

1. תבדוק בדיוק איזו חומרה לא פועלת במצב בטוח.

לאחר מכן, תבטל אותה אחרי שהמחשב מופעל במצב רגיל.

בדוק האם הבעיה חוזרת על עצמה.

לאחר מכן תפעיל אחד אחד.

אני מכיר רק את המצב הבטוח של XP, אבל מכיוון שאין סאונד במצב בטוח (או גרפיקה) - והסיפור התחיל מהתעסקות עם אודיו - יכול להיות שפה באמת טמון שורש התקלה שלך. למצוא פיתרון - זה כבר סיפור אחר.

2. אני יודע שבדקת, וגם בדקת וירוסים, אבל יכול להיות שאחת התוכנות שרצות ברקע במצב רגיל גורמות לתקלה.

אני הייתי מציע להשוות בין ה-processes במצב בטוח לעומת מצב רגיל.

אולי למישהו אחר יש פיתרון יותר אלגנטי מעבודת הנמלים הזו.

פורסם

יש פתרון פשוט יותר פשוט תרשום בשורת החיפוש MSCONFIG תלך ללשונית הפעלה תסיר את הV מכל התוכנות שעולות עם ווינדוס

אם לאחר מכן אם לא תרגיש שיפור במהירות כנראה שהגיע הזמן לפרמט, התהליך הוא הפיך.

לאחר התהליך אתה תצטרך להפעיל מחדש כדי שזה יכנס לתוקף, השימוש בזיכרון אמור לרדת משמעותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים