עבור לתוכן

איטיות בלתי מוסברת מאז החלפת רכיב חומרה

Featured Replies

פורסם

ראית שהיית לך ירידה פתאומית ל 2mb/s ב HD Tune ?

זה לא אמור לקרות.

אבל בכל מקרה זה כמעט בטוח שיש סקטורים פגומים בדיסק הזה.

תעשה בדיקת בריאות בתוכנה ותראה מה התוצאות.

אבל בכל מקרה לא היית מרגיש איטיות כל הזמן , רק אולי מדי פעם.

דרך אגב , אני יודע שזה לא כזה קשור ואם אתה יודע את זה אז סתם "בזבזתי" 30 שניות - תגבה כל דבר חשוב שיש לך על הדיסק הזה כי הוא לא יחזיק לך עוד הרבה זמן.

• תגובות 36
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

באשר לניהול הזיכרון הוירטואלי, אנסה זאת, אם כי אני לא רואה סיבה לכך שפיצול ה-paging file בין מחיצות לוגיות (ולא פיזיות) יגרום לבעיה מעין זו.

עלי לציין שהאיטיות מלווה באותה פעילות דיסק קשיח אינטנסיבית - משמע שיש תחלופה גבוהה של מידע בין הדיסק הקשיח לזכרון הראשי, כחלק מפעילות ה-swapping. זה מרגיש כאילו הזיכרון הראשי שלי קוצץ בחצי (מה שלא קרה כמובן). תסמין מוכר, אלא שפתרונות שונים לו..

פיצול PF בין מחיצות לוגיות זה וואחד רעיון גרוע. :facepalm:

שים אותו במחיצה של מערכת ההפעלה, תקבע לו את הגודל המינימלי והמקסימלי ל1.5X הזיכרון הפיזי.

תעשה DEFRAG וOFFLINE DEFRAG.

[quote author=Fkl0ster link=topic=544217.msg4649441#msg4649441 date=1349780554

להלן תוצאות בדיקת HD Tune, שנראות לי גם כן בסדר גמור. הצעות נוספות? :s05:

לי נראות גרועות מאוד.

ההרדיסק הזה איטי פחד.

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את ה-Windows Indexing אבל זה לא פתר את הבעיה.

פיצול ה-swap file בין מחיצות (לוגיות, בכל אופן) הוא הגדרת ברירת המחדל של חלונות 7. את נוסחת ה-"פי 1.5 מהזיכרון הראשי" שמעתי מזמן מזמן ופחות או יותר בזמן ההוא היא גם הופרכה. איחוי כבר עשיתי (offline defrag משמעו איחוי מחוץ למערכת ההפעלה? אין לי דרך לעשות את זה וזה נשמע לי כמו טרמינולוגיה שלקוחה מסביבת עבודה שונה מאשר תחנה ביתית בסיסית). תוצאות הדיסק הקשיח בסדר גמור - הוא מיישר קו עם ביצועי דיסקים קשיחים מאותו דגם, שאת תוצאות ביצועיהם מצאתי ברשת.

פורסם

התוצאות בסדר בשביל הדיסק שלך , חוץ מהנפילה הזאת...

פורסם
  • מחבר

הרצתי שוב את הבדיקה, הפעם הדיסק לא נפל מ-30MB לשניה. תחת לשונית health הכל נמצא על ok. להלן תוצאות סריקת שגיאות (סריקה מלאה):

פורסם

הדיסק תקין כמו שזה נראה.

פורסם

אני לא מאמין שאני צריך להתווכח איתך על פיצול PF בין מחיצות לוגיות.

אתה מבין מה זה הרדיסק?

אתה מבין שמחיצות לוגיות זה שני איזורים שונים על אותו ההרדיסק?

יש לך הרדיסק איטי רצח! ואתה רוצה שהראשים יתרוצצו עוד יותר כמו מטומטמים?

אתה בעצמך אומר שההרדיסק טוחן.

אז בוקר טוב אליהו.

קרא שוב את ההמלצות שלי לקבוע PF יחיד!! במחיצה של הוינדוס!!!!!!!!! כדי שהראשים לא יצטרכו לזוז לPF הרחוק על הדיסק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס ואז לPF הרחוק ואז שוב חזרה לקבצי הוינדוס.

וקבע את הגודל של הPF לגודל קבוע ולא דינאמי.

הגודל המומלץ הוא 1.5X גודל הזיכרון הפיזי, אבל גם פחות זה בדרך כלל מספיק.

מצידי תגדיר אותו כמה שאתה רוצה, רק תגדיר אותו קבוע!!!! על המחיצה של הוינדוס בלבד!!!!

ותעשה לכונן OFFLINE DEFRAG כדי שהPF ישב רצוף ולא מקוטע.

פורסם

קרא שוב את ההמלצות שלי לקבוע PF יחיד!! במחיצה של הוינדוס!!!!!!!!!

וקבע את הגודל של הPF לגודל קבוע ולא דינאמי.

^ הבחור צודק. (מומלץ להשתמש במעט פחות סימני קריאה)

אם קיימים שני דיסקים נפרדים מומלץ לקבוע את הPF על גבי הדיסק שעליו מערכת ההפעלה לא מותקנת בלבד. במצב שקיים דיסק אחד עדיף PF יחיד בכל מקרה.

פורסם

יש לי את אותו HD בדיוק במחשב השני. הרצתי הרגע בדיקה, סתם בשביל להשוות:

84421118.jpg

פורסם

קודם כל שווה לנסות, דבר שני רצוי לעשות איחוי הדיסק לקבצים מפוצלים נראה לי שבמקרה שלך זה יעשה שיפור טוב ;)

פורסם

Fkl0ster. נכבדי.

חבל לפסול הצעות על הסף, גם בנוגע לביטול פיצ'רים תוכנתיים שעבדו לך בעבר כמו שצריך. דברים משתנים ברמת התוכנה, מערכת ההפעלה מתעדכנת, וכו', כל זה ברמה יום יומית.

1. גם לי נראה שהקשיח תקין.

2. אני מצטרף להערה של רבים אחרים בעניין פיצול pagefile.

3. תנסה להפעיל את המחשב ב-safe mode with networking ולשחזר את הבעיה.

4. החשד הטבעי שלי מהסיפור שלך הוא התנגשויות חומרה. לא בטוח שזה באמת מה שגורם לבעיה. Long shot: אני לא יודע איך זה בווינדווס 7 - ב-xp אפשר היה לראות רכיבים גם אחרי שהם הוסרו עם set DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1. אולי מחיקה של הכרטיס הרלוונטי אז תפתור את הבעיה.

5. יכול להיות שהכל נובע מאחד מעדכוני התוכנה של כרום.

פורסם

עם הרדיסק כזה איטי שעליו פועלת מערכת ההפעלה.

כל חוסר יעילות או פעילות מוגזמת בהרדיסק תוביל לקרטועים רציניים של המערכת.

זה דבר שקורה וקיים ומוכר ומורגש ע"י כל מי שיש או היה לו הרדיסק עליו מותקמת מערכת הפעלה.

ברגע שאתה אומר לי שיש לך שני PF באותו הרדיסק פיזי בשני מחיצות לוגיות שונות, ושניהן גודל דינאמי.

כבר אני מתחיל לראות(ממש לראות בעיניים) את הפעילות שמתרחשת בהרדיסק, ואת תנועת הראשים של ההרדיסק.

ואני יודע בוודאות, שמספיק עוד איזה עניין או שתיים שגורמים לפעילות ותזוזות נוספות של הראשים בתוך כל הסלט פעילות הזאת, כדי להפוך את חווית העבודה עם המחשב לזוועתית.

לא סתם אנשים קונים SSD.

SSD פותר לגמרי את כל התופעות האלו.

כדי שהמערכת תעבוד ביעילות המירבית(האפשרית) צריך להנדס ולתחזק היטב את הפעילות על ההרדיסק.

1) לא לפצל למחיצות לוגיות פעילות שוטפת.

כל פעם שאתה מפעיל משהו במחיצה הלוגית הנוספת אתה גורם לראשים להתרוצץ הלוך ושוב בין שני מקומות רחוקים פיזית על הדיסק.

2) להעביר חלק מהפעילות להרדיסק פיזי אחר(אם קיים), כמו לדוגמה תוכנות הורדה וכו...

3) להגדיר PF בגודל קבוע(מונע פרגמנטציה) ולעשות OFFLINE DEFRAG(בונה את הקובץ באופן רציף על גבי הדיסק, מה שמוביל לפעולות יעילות איתו).

4) אם קיים הרדיסק פיזי נוסף אפשר להעביר אליו את פעילות הPF, ולבטל אותה בהרדיסק של מערכת ההפעלה(חוסך עומסים והתרוצצויות של הראשים).

5) לעשות DEFRAG שבועי/דו שבועי.

איך גורמים להרדיסק לקרטע ולביצועי המערכת להפוך לזוועתיים?

1) לפצל לכמה מחיצות לוגיות.

2) להתקין על המחיצות הלוגיות תוכנות פעילות.

3) לקבוע פעילות שותפת כמו הורדות על במחיצות הלוגיות.

4) להגדיר כמה PF דינאמים על המחיצות הלוגיות.

5) לא לעשות DEFRAG הרבה זמן.

נראה שלפחות לכמה מההגדרות האלו אתה מתאים.

לכן סביר להניח שזה הגורם(או לפחות חלק מהגורמים) לקרטועים והאטות.

זה גם יכול להסביר למה היתה ירידה כל כך חדה בבדיקת הביצועים שערכת.

אם לרגע אחד המערכת הפעלה צריכה לכתוב או לקרוא במחיצה הלוגית שנמצאת בצד השני של הדיסק(פיזית על הפלטה העגולה) באמצע בדיקת ביצועים, זה בדיוק! מה שיקרה.

פורסם
  • מחבר

ארט, חתיכת ג'נייס, תרגיע. אני מתבטא היטב בעברית, כך נדמה לי, ובכל זאת אתה קשה הבנה במידה כזו שאינך מסוגל להפנים את העובדה הפשוטה שאין כל בעיה עם הדיסק הקשיח שלי. כפי שראית, בבדיקה נוספת, הנתון המינימלי של קצב ההעברה עמד על 30MB/s - כך שהדיסק יישר קו עם תוצאות אחרות ברחבי הרשת כמו גם זו של חברנו בשרשור הנוכחי (תודה על הטרחה!). כמו כן, אין שגיאות או אזורים פגומים בכונן.

בכל הקשור ל"איטי רצח!!!11" - ברצינות, זהו דיסק קשיח שבשנת 2008 - שנה בלבד לפני יציאת חלונות 7 - נמכר כמו לחמניות. הוא הציג ביצועים טובים מאד לזמנו ואין שום סיבה שלא יסתדר גם עם פיצול ה-pf, כפי שהסתדר בעבר. על כל פנים ורק כדי להשתיק אותך, עשיתי את מה שכבודו ביקש -הגבלת ה-pf למחיצת מערכת ההפעלה וקיבועו על 1536MB בדיוק. רוצה לנחש מה לא השתנה? בקיצור ולעניין, NEXT!

hero - ביצעתי את הצעתך בסעיף 4 (זה עובד אותו דבר תחת חלונות 7, אגב), אך כאמור ללא הועיל. החשד שלי בכרום עלה מזמן בהקשר לבעיה זו, אלא שכבר הסרתי והתקנתי אותו מחדש ואף עברתי, כפי שניתן לראות, ל-IE כמעט באופן מוחלט. עדיין, זה לא המחשב שהיכרתי..

חשד חדש שעלה הוא עדכון של מערכת ההפעלה שפשוט שינה את אופן התנהגותה על התצורה הקיימת. לנסות ולמצוא את העדכון (או צבר עדכונים) המדובר זה כמו לנסות ולמצוא מחט בערימת שחת.

מה עוד אפשר לעשות לפני התקנה מחדש של מערכת ההפעלה?

פורסם

תמיד כדאי לרענן את המחשב מדי פעם :P

תעלה תמונה ממנהל המשימות כשהוא על כרטיסיה ביצועים..

פורסם

הדיסק תקין, לא אמרתי שלא.

אבל הוא איטי רצח כי זאת המהירות שהיתה בהרדיסקים לפני 8 שנים.

ובהרדיסק איטי שילוב של כמה דברים מעמיסי פעולות, או מחוללי חוסר יעילות, בהחלט מגבירים את הקרטועים.

מספיק שתהיה לך איזו תוכנה עם דליפת זיכרון שבגללה הPF יעבוד שעות נוספות כדי להסביר את התופעה, שכשלעצמה מספיק חמורה גם בלי שהראשים יצטרכו לזוז בין שני איזורים רחוקים על ההרדיסק.

אז כל מה שאמרתי זה הבסיס הנכון וככה צריך להיות.

מעבר לזה כנראה שיש משהו שגורם להרדיסק לעבוד יותר מהרגיל.

אם זאת תוכנה כלשהיא אתה תוכל לראות אותה בRESOURCE MONITOR.

גם פעילות הPF אפשר לראות שם.

אם זה הPF אז תתחיל לחפש את הגורם.

אם יש תוכנה שאוכלת זיכרון כמו מפלצת העוגיות, נסה להסיר אותה או לא להפעיל אותה ותראה אם זה פותר את הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים