עבור לתוכן

מכשולים בהתקנת וינדוס 8 PR (בלאגן עם מחיצות)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי נייד HP FOLIO 13 שמגיע עם SSD 128GB & WIN 7.

אני מנסה להתקין עליו את גרסת ה"קדימון" של חלונות 8, במקביל להשארת המערכת הקיימת.

1.

- לא הצלחתי לקבץ את המחיצה העיקרת בעזרת התוכנה של חלונות, זה נתן לי מקסימום 14 מגה (גם אחרי איחוי וכל מיני טוויקים נוספים).

- השתמשתי בתוכנה שנקראת EasyUS Partition והצלחתי לשנות את גודל המחיצה העיקרית.

2. עכשיו הכלי של חלונות לא נותן לי להקצות מחדש את השטח שפונה, עם השגיאה הבאה

(לא השתמשתי בתוכנה הנ"ל כי היא דורשת להפוך את אחת המחיצות מ primary ל logical והבנתי שזה ימחוק את המידע..?):

"You cannot create a new volume in this un-allocated space because the disk already contains the maximum number of partitions"

3. אחרי שיטוטים הבנתי שמה שאני צריך זה להפוך את הדיסק ל "Dynamic Disk". במקביל הבנתי שמהלך כזה ימנע בוט כפול (שזו המטרה, 7 ו 8 ביחד...). :kopfpatsch:

4. מצב המחיצות שלי נראה כרגע כך (מצורף):

5. אני רוצה להצליח להמשיך עם ההתקנה ולהשאיר את מחיצת ה "RECOVERY". (הכלי של HP לגיבוי המחיצה דורש או DVD או פלאש של 16GB, שאין לי).

אודה מאד לכל מי שינסה לעזור לי עם הבלאגן. :bash:

טל.

פורסם

:hi:

אתה יכול שיהיו לך מקסימום 4 מחיצות מסוג primary, או 3 מסוג primary ואחת מסוג extended (שאותה אפשר לחלק להרבה logical).

וכן, אפשר לעשות boot רק ממחיצה מסוג primary.

מצאתי את המדריך הזה, שמציע שתי דרכים להתמודד עם הבעיה:

דרך אחת היא להפוך את C ל-extended ו-logical ולהוסיף לידו עוד logical. לא ברור לי איך זה הגיוני, כי אני מאמין ש-C צריכה להישאר primary בשביל שתוכל להמשיך לעשות boot ל-Windows 7 שעליו. אולי אם קיימת המחיצה SYSTEM אז C כבר לא חייבת להיות primary. לא יודע.

הדרך השנייה היא להשמיד את המחיצה SYSTEM. רק שים לב שהשיטה הזאת לא מאוד מומלצת, כי אם לא עושים את זה כמו שצריך, אתה שוב עלול להגיע למצב ש-Windows 7 לא עולה יותר. בד"כ מומלץ לא לגעת במחיצה SYSTEM אחרי שווינדוס כבר מותקן.

מצד שני, ראיתי גם דיון כמו זה, שבו כותבים שכל שינוי שאתה עושה במבנה המחיצות מיידית מבטל את היכולת לבצע Recovery עם המחיצה המיועדת לכך, ואז לא ברור בכלל שיש סיבה להמשיך לשמור על המחיצה RECOVERY...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים