עבור לתוכן

חיבור 2 ראוטרים בצורה אלחוטית להגדלת טווח הקליטה

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי 2 ראוטרים נפוצים מחברות שונות שאני רוצה לחבר אלחוטית כדי להגדיל את טווח הקליטה.

1. אדימקס ew6204wg

2. dynalink rta1025w

יש לי 2 מחשבים -

המטרה היא שראוטר 1 יהיה מחובר למודם וקווית למחשב 1,

ואילו ראוטר 2 יהיה בנקודה מרוחקת ומחובר לאותה רשת בצורה אלחוטית ואליו יהיה מחובר מחשב 2 בצורה קווית.

האם הדבר אפשרי?

קראתי ב-netcheif איך זה אמור להתבצע, אבל זה לא ככ מצליח..

כרגע האדימקס (1#) מחובר למודם, ולו יש דיפולט IP 192.168.2.1, בעל DHCP בין 100 ל-200.

ואילו ה-rta1025w דינלינק (2#) בעל IP דיפולט של 192.168.1.1, וללא DHCP מבוטל (קיימת אופציה של relay אבל לא השתמשתי בה). ל-2 הראוטרים קבעתי את אותו SSID ומס' צ'אנל, וביטלתי אבטחה.

2# קבעתי כ-repeater ובחרתי בכתובת ה-mac של ראוטר 1#.

1# החלפתי מ-AP ל-AP bridge wds וסיפקתי את כתובת ה-mac של ראוטר 2#.

הבנתי שאני צריך להחליף את הIP דיפולט של 2# לIP בטווח של 1# (החלפתי ל-192.168.2.99), אבל לאחר שאני עושה את זה, אני כבר לא יכול להתחבר אל ראוטר 2# (בשום IP).

בקיצ', אני מרגיש שעשיתי בלאגן אחד גדול. מישהו יכול להדריך אותי בשלבים כיצד לעשות זאת שלב-אחר-שלב?

המון תודה!

פורסם

נראה כי אינך נמצא באותו סגמנט.

לפי התיאור שלך, הנתב הקיים נמצא בסגמנט 192.168.2.1 ואילו הנתב הקיים נמצא בסגמנט 192.168.1.1

אני מניח שה-SUBNET שאתה משתמש הינו 255.255.255.0 ולכן הנתבים לא באותו הסגמנט.

לפי המדריך של NETCHEIF:

שנה את כתובת הנתב האלחוטי החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקווי אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק. לדוגמא, אם כתובת הנתב הקיים היא 192.168.1.1 ושרת ה-DHCP שלו מחלק כתובות בתחום 192.168.1.2 ל- 192.168.1.98, תן לנתב האלחוטי החדש את הכתובת 192.168.1.99.

נסה להגדיר את הנתב החדש באותו סגמנט, למשל 192.168.2.5

פורסם
  • מחבר

הבנתי שאני צריך להחליף את הIP דיפולט של 2# לIP בטווח של 1# (החלפתי ל-192.168.2.99), אבל לאחר שאני עושה את זה, אני כבר לא יכול להתחבר אל ראוטר 2# (בשום IP).

עשיתי (יכול להיות שלא שיניתי כמו שצריך..) אבל שיניתי את ה-primary IP לכתובת שציינתי לעיל, לאחר מכן הראוטר עבר reboot

ואז לא הצלחתי להתחבר אליו דרך הדפדפן (לכתובת 192.168.2.99).

האם הייתי צריך לשנות את כתובת ה-IP בצורה שונה?

פורסם

תוכל לתת את הפלט של ipconfig ?

נראה כאילו המחשב שלך והראוטר לא נמצאים על אותה הכתובת.

פורסם
  • מחבר

תוכל לתת את הפלט של ipconfig ?

נראה כאילו המחשב שלך והראוטר לא נמצאים על אותה הכתובת.

חיברתי את ראוטר 2 RTA1025W ישירות ללפטופ עם כבל רשת (כאשר חיבור הרשת האלחוטי מבוטל).

לפני ששיניתי את ה-IP, ה-IP הדיפולטי של הראוטר היה 192.168.1.1 והוא הקצה IP ללפטופ.

לאחר ששיניתי את ה-primary IP של הראוטר + reboot של הראוטר (הכרחי כדי שהשינוי יתעדכן),

לא הצלחתי להתחבר ל-IP החדש שנתתי לראוטר והלפטופ קיבל IP שמתחיל ב-169..

נאלצתי ללחוץ על לחצן הריסט על גב הראוטר שאיפס את ההגדרה ואיפשר לי לגשת לתפריטים מחדש.

פעלתי לפי המדריך ב-netcheif אבל הוא מאוד כללי,

נראה לי שאני צריך הדרכה לסט-אפ הספציפי שלי...

פורסם

אולי שרת ה-DHCPD שלך לא פעיל בנתב?

נסה לתת לו את הכתובת הנכונה ואז לתת כתובת סטטית למחשב שלך באותו ה-SUBNET.

למשל, אם הנתב החדש הכתובת שלו 192.168.2.99, תן למחשב שלך כתובת 192.168.2.11

ונסה לגשת שנית לנתב.

לאחר מכן, הגדר את הנתב לפי האתר של NETCHEIF.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני אנסה ואעדכן מאוחר יותר.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים