עבור לתוכן

שאלה על ה"חשבון" מאחורי בחירת מאורר לcpu

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

הייתי רוצה לדעת איך מחשבים את הcfm של המאורר כאשר רוצים להוריד את הטמפרטורה של המעבד לטמפרטורה מסוימת בהתחשב בטמפרטורה של האוויר שבו אנחנו משתמשים.

למשל,

יש לנו את מעבד שמגיע לחום של 50 מעלות ואני מעוניין לקרר אותו ל45 מעלות כאשר טמפרטורת החדר היא 30,איך זה אני מחשב את הcfm של המאורר.

או שבכלל מסתכלים על זה מבחינת אנרגיה... אם ההספק של הcpu הוא 40w ששקולים נניח ל50 מעלות אז רק מאורר של 40w יצליח להיפטר מהחום... ובשביל למצוא כמה w מאורר צריך בשביל לקרר את המעבד ל45 מעלות פשוט נפתור משוואת יחסים פשוטה.

פורסם

אף אחד לא עושה את החישוב הזה פשוט קונים קירור

כמה הוא יקרר זה כבר עניין של יותר מידי משתנים

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא עושה את החישוב הזה פשוט קונים קירור

כמה הוא יקרר זה כבר עניין של יותר מידי משתנים

והנה מישהו שהחליט לעשות את החישוב :-)

כאמור אני לא שואף להגיע פתרון מושלם... אני הולך לפני כלל הזהב של פסיקה: "נניח ונזניח".

פורסם

לא קיים חישוב כזה.

פורסם

שמע שיהיה לך בהצלחה

אני ישמח ללמוד משהו חדש ולנסות את זה על המערכת שלי

פורסם
  • מחבר

טוב, אז מצאתי דרך גסה לחשב הCFM

הנוסחה מאוד פשוטה אם כי צריך לקחת בחשבון שהחישוב לא יהיה מדויק ב100% כי הנוסחה לא לוקחת בחשבון כל פקטור אפשרי.

הנוסחה מחשבת איזו כמות אוויר שצריך להזרים על מנת לקבל טמפרטורה רצויה.

CFM=(1.75XW)/dT

CFM-כמות האוויר שהמאורר דוחף

1.75 מספר קבוע

W-הספק המעבד

dT-שינוי רצוי בטמפרטורה בצלזיוס

* השינוי הרצוי הוא בעצם הפרש בין טמפרטורת החדר לבין הטמפרטורה הרצויה עבור המעבד.

במילים אחרות אם אתם רוצים לבדוק למשל בכמה מעלות המאורר שלכם מצליח לקרר את המאוורר אפשר פשוט לחשב זאת כך:

dT= CFM/(1.75xW)

* בהנחה שידוע לכם הCFM של המאוורר.

הנה למשל דוגמה,

נניח שטמפרטורת החדר היא 30 מעלות ווהמעבד של 80w שלנו רץ ב80 מעלות ואנחנו רוצים שהוא ירוץ ב60. הdT שלנו יעמוד על הרצוי פחות טמפרטורת החדר, כלומר 60-30 כלומר הdT שווה ל30

לכן החישוב יראה ככה.

CFM=(1.75*80)/30=4.66

וזו דרישת המינימום.

מה יקרה אם תנסו לקרר ל32 מעלות כלומר 2 מעלות מעל טמפרטורת החדר...

CFM=(1.75*80)/2=70

פורסם

לא ברור לי איך הגעת לנוסחא, שכן יכולת הפיזור תלויה ישירות בקירור עצמו, לפי מה שהבנתי מהנוסחא שלך אתה מחשב כמה CFM צריך מאוורר בשביל לפזר X פליטת חום, בעולם האמיתי אין לזה ממש חשיבות שכן המאוורר הוא נגזרת של גוף קירור שמשפיע על יכולות הקירור.

פורסם
  • מחבר

לנוסחה לא אני "הגעתי" היא לקוחה מתחום התרמודינמיקה. היא מחשבת את כמות האוויר בטמפרטורה החדר שצריך להעביר במקום שבו יש מכשירים פולטי חום על מנת לשמור על טמפרטורה רצויה.

גוף הקירור בהחלט חשוב אבל אתה הרי מבין שככל שהמאורר דוחף יותר אוויר ככה הוא יעביר את החום מגוף הקירור בצורה טובה יותר.

פורסם

את החישוב אני מכיר והוא מתייחס למערכת סגורה (עד כמה שזכור לי ;) ), מה שציינו הוא שהחישוב הוא מאוד "גס" בפועל.

שכן גוף הקירור הוא גורם משפיע :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תראה, מערכת סגורה זה מושג גמיש :) אפשר להתייחס לקיס המחשב כמערכת סגורה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים