עבור לתוכן

כרטיס HBA ו FastEthernet Fiber

Featured Replies

פורסם

היי

רציתי לדעת אם אלו שני סוגי כרטיסים שונים. HBA ו- FastEthernet Fiber או שזה אותו כרטיס (למרות שאני משער שלא) ?

איך אפשר להבדיל ביניהם ?

תודה

פורסם

HBA זה בסה"כ מתאים (host bus adapter), יש מגוון של כרטיסים (HBAים בסלנג..)

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה עובד עם בליידים (שרתי להב בעברית),

בשרתי להב יש להתאים את הכרטיס HBA לסוג הסוויץ, בדרך כלל השימוש בכרטיסים האלו הוא לפייבר או להרחבה של כרטיסי רשת.

מה עומד מאוחרי הרעיון של שימוש בכרטיס?

שימוש בכרטיסי HBA מאפשר להרחיב את אפשרויות השימוש בשרת, ניתן להתאימו לצרכינו על ידי החלפת הכרטיס.

חג שמח!

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי.

אני יודע שכרטיס HBA זה כרטיס שמשמש לחיבור לאחסון חיצוני (לרשת SAN)...

תוכל להסביר שוב. ממה שאני הבנתי , יש כרטיס HBA (שהוא תווך אופטי) ואני מתאים אותו למה שאני רוצה ? אם זה ככה, איך עושי את זה ?

דרך אגב, יוצא לי לעבוד גם עם בליידים של IBM אבל לא הייתה לי נגיעה בתשתית הפיזית יותר מידי . מה הכוונה ב "להתאים את הכרטיס HBA לסוג הסוויץ"

פורסם

HBA יכול להיות גם כרטיס 1000BASE-T שעובד עם iSCSI בEthernet עם נחושת. מה שמבדיל אותו מNIC אחר זה יכול של TCP offload וכד'.

מה בדיוק אתה רוצה להבין?

פורסם

HBA זה שם גנרי לכמה סוגי כרטיסי רשת, יחד עם זאת לרוב ישתמשו בהם לאחסון, זאת מתוך תפיסה מיושנת שמעדיפה SAN OVER FC וIP OVER ETHRNET. בשנים האחרונות עם כניסת הBLADE בצורה רצינית הועבר כרטיס הHBA לשמש גם לאחסון וגם לתקשורת IP במקם האתרנט.

לכן היום רצוי שתדע לבחור את הHBA לצרכים שלך ולא להסתפק רק בלהגיד שצריך HBA.

פורסם
  • מחבר

HBA זה שם גנרי לכמה סוגי כרטיסי רשת, יחד עם זאת לרוב ישתמשו בהם לאחסון, זאת מתוך תפיסה מיושנת שמעדיפה SAN OVER FC וIP OVER ETHRNET. בשנים האחרונות עם כניסת הBLADE בצורה רצינית הועבר כרטיס הHBA לשמש גם לאחסון וגם לתקשורת IP במקם האתרנט.

לכן היום רצוי שתדע לבחור את הHBA לצרכים שלך ולא להסתפק רק בלהגיד שצריך HBA.

מה שאתם אומרים זה שכרטיס HBA יכול לשמש גם ל SAN וגם לIP אותו כרטיס בדיוק. כלומר, ההבדל הוא מבחינה הגדרתית ? אם אני לוקח בלייד סנטר ולצורך הדוגמא קניתי מודול שעובד על FC אני יכול להשתמש בו גם ל IP וגם ל SAN , אם כן, איפה אני קובע את ההגדרה הזו ? או שאני בכלל צריך לקנות מודול מסויים ליכול לשמש לאחסון ומודול מסויים שמשמש לתקשורת IP ?!

ורשמת שזה שם גנרי לכמה סוגים. איזה סוגים יש ? יש כאילו HBA לאחסון , HBA ל IP וכו או שזה אותו כרטיס עם הגדרה שונה ?

ו HBA הכוונה היא לאופטי ?

מצטער שאני חופש פשוט יש לי בלבול במונחים כאן וסלט בראש.

HBA - מה זה ? שאני אומר למוכר תביא לי כרטיס HBA מה הכוונה?! לכרטיס אופטי ? הוא ישאל אותי בתגובה איזה סוג HBA ? (אם כן, איזה סוגים קיימים?)

שאני רואה כרטיס עם חיבור אופטי - איך אני יודע עם הוא כרטיס שמשמש לתקשורת IP או לתקשורת SAN (זה שני סוגי כרטיסים שונים ? או שהכרטיס הזה עושה את שניהם תלוי במה שאגדיר...)

HBA יכול להיות גם כרטיס 1000BASE-T שעובד עם iSCSI בEthernet עם נחושת. מה שמבדיל אותו מNIC אחר זה יכול של TCP offload וכד'.

מה בדיוק אתה רוצה להבין?

מהתגובה שלך אני מבין שHBA זה החיבור ללוח אם כאילו ? וכרטיס HBA יכול להיות גם כרטיס עם פורט לחיבור כבל רשת מנוחשת עם ראש של RJ45 הבנתי נכון ?

copy.pngfavicon.icofavicon.icofavicon.icourl.pngfavicon.icofavicon.ico

פורסם

HBA הוא NIC לכל דבר. לא משנה באיזה מדיה אתה משתמש.

פורסם
  • מחבר

אפשר יותר מפורט ? :silly:

תוכל לענות על השאלות ששאלתי זה יעזור לי להבין :s07:

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני חשוב שהבנתי.

רק שאלה אחרונה

http://www.cdw.com/shop/products/QLogic-QLE2562-CK-8Gb-Dual-Port-FC-HBA-x4-PCIe/1426784.aspx?cm_sp=Product-_-Session-_-Pilot&ProgramIdentifier=3&RecommendedForEDC=959516&RecoType=RP

הכרטיס הזה יכול לשמש אותי גם לרשת ה SAN שלי וגם לתקשורת IP נכון ? איך אני עושה את זה שהוא יהיה לרשת ה SAN או שהוא יופיע לי עם כל הכרטיסי רשת הרגילים כשאני נכנס ל ncpa.cpl ?

copy.pngfavicon.icofavicon.icofavicon.icourl.pngfavicon.icofavicon.ico

פורסם

אני שוב חוזר על עצמי: HBA הוא NIC לכל דבר ולא משנה על איזה מדיה מדובר. באיזה פרוטוקול תקשורת אתה משתמש - זאת כבר פונקצייה של מערכת הפעלה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אבל אני רוצה לדעת מעשית איך עושים את זה.

איפה ואיך אני מגדיר את הכרטיס לשמש לרשת SAN / תקשורת IP נניח על שרת windows server 2008 ?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים