עבור לתוכן

כונן 1TB של סמסונג לא מזוהה ע"י סטרימר\ראוטר - רק ע"י מחשב

Featured Replies

פורסם

ברשותי הרדיסק של סמסונג 103SJ (אאל"ט) שמשרת אותי נאמנה ככונן חיצוני.

בפורמט NTFS עם מארז חיצוני של רוזוויל עם יציאת USB2 ו ESATA.

ברשותי גם ראוטר של FRITZBOX מחברת AVM עם כניסת USB, ובין היתר גם סטרימר של ACRYAN.

בעוד וההרדיסק מתפקד מעולה מול המחשב, כשאני מחבר אותו לשני הרכיבים האחרים אלו אינם מסוגלים לעבוד איתו.

הם טוענים שהדיסק תקול וזהו.

יש לי כונן אחסון נוסף, גם הוא 1TB רק של סיגייט, באותו מארז של רוזוויל וזה עובד מעולה עם 2 הרכיבים שציינתי.

מה יכולה להיות הבעיה?

יש לי קושי לפרמט אותו ולבדוק אם יעבוד לאחר מכן כי מכיל המון מידע רגיש.

ניסיתי ליצור מחיצה נוספת אך גם היא איננה מזוהה.

• תגובות 30
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

...

יש לי קושי לפרמט אותו ולבדוק אם יעבוד לאחר מכן כי מכיל המון מידע רגיש.

...

יש לך מידע רגיש שאיננו מגובה? הבעיה שלך היא עוד יותר חמורה מאי יכולת לקרוא את הכונן.

במידה ומידע מגובה

מה שהייתי ממליץ זה למחוק את כל הקיים על הדיסק (כולל מחיצות לוגיות) - ולנסות לראות אם מזוהה על ידי נתב\מזרימדיה (יכול להיות שהוא לא יודע לקרוא את החלוקה ואו את הפורמט של המחיצות - לך תדע).

פורסם
  • מחבר

הוא מכיל מידע רגיש כי הוא מהווה הגיבוי למעשה :)

לצערי המחשב שלי מכיל רק 500ג"ב ואילו הגיבוי טרה, לכן הוא מכיל תיקייה אחת של גיבוי ועוד סדרות\סרטים, כך שבסהכ במצטבר אין לי לאן לנייד את המידע כדי לפרמט.

לכן מה שניסיתי לעשות זה ליצור מחיצה נוספת, ולראות אם היא תזוהה כמו שצריך.

אך גם זה לא עזר.

כרגע הוא מכיל מחיצה אחת בלבד (מיזגתי את 2 המחיצות חזרה כשראיתי שזה לא עזר)

מבחינת פורמט או חלוקת מחיצות - אין סיבה שלא יזוהו לדעתי, כי הכונן השני שלי מכיל 2 מחיצות, האחת NTFS והשניה של MAC OS EXTENDED, בסטרימר שתיהן מזוהות ובראוטר רק זו של ה NTFS.

הכונן הבעייתי מכיל מחיצה אחת שכולה NTFS

פורסם

...אין סיבה שלא יזוהו לדעתי...

היקש הגיוני - אתה חושב שאין סיבה - אבל עובדתית הוא לא מזוהה... ולכן תבדוק את מה שרשמתי.

אגב - לבצע גיבוי על מדיה יחידה - רעיון גרוע.

פורסם
  • מחבר

התופעה המוזרה הזו ממשיכה לרדוף אותי.

גיביתי את המידע אצל כונן של חבר וכך יכולתי לפרמט אותו.

הוא פורמט ועדיין איננו מזוהה.

האם ישנן הצעות אחרות, יותר שנויות במחלוקת?

פורסם

האם מחקת את כל המחיצות?

הכוונה היא שהדיסק יהיה כמו "בתול"

פורסם

ממה שאתה אומר נראה לי שהסטרימר לא מזהה את הבקר של הדיסק SAMSUNG

ממה שהבנתי זה בעיה נפוצה שרכיבים קאלה ( הכוונה סטרימרים ושרתי גיבוי)

פורסם
  • מחבר

אז פשוט במקרה נפלתי על הרדיסק שלא מאפשר עבודה תקינה עם מוצרים שאינם מחשב PC סטנדרטי?

קצת פתטי :pissed:

אין מה לעשות כנגד דבר כזה? :-\

פורסם

בפורמט NTFS עם מארז חיצוני של רוזוויל עם יציאת USB2 ו ESATA.

הנה התשובה שלך. אף אחד בעולם חוץ ממיקרוסופט לא מכיר NTFS. ברגע שתעבור ל-FAT32, הסטרימר יקרא את זה.

בקשר למחיקת הגיבוי - אל תדאג, כל עוד זה קיים גם על המחשב שלך וגם על הכונן הזה, תוכל לשחזר את זה מהמחשב, לא?

פורסם

זה לא אומר שאין מה לעשות

הייתי מציע להיכנה לאתר החברה של הסטרימר לבדוק אם יש להם רשימת דיסקים שנתמכים ואם הדיסק שלך לא ברשימה אז לפחות תדע שזה הבעיה

ואם אין רשימה כזו אז תבדוק אם עוד אנשים נתקלו בבעיה הזו עם הסטרימר הזה ואם מצאו פיתרון

יכול להיות שעידקון תוכנה של הסטרימר יעזור אבל זה דבר אחרון שהיתי מנסה כי זה יכול לפגם את הסטרימר ואם אין אחריות אז זה חבל

זה בעיה קצת מורכבת כי קודם צריך לדעת מה היכולות של הסטרימר

יכול להיות שיש פטרון פשות שאתה לא יודע עליו

אז העיצה שלי זה להיות סבלני ולנסות להגיע לפתרון הכי נכון

בלי קשר רציתי לומר שחברת WD הוציאה גירסה חדשה של דיסקים (RED ) אדומה ואחד הסיבות שקונים אותה זה כי WD בודקים את הדיסק מול מארזי שרת גיבוי ונותים רשימה לאיזה מארזים הדיסק מתאים בדיוק בלי אף בעיה תכנאית

אז זה בעיה מוקרת שרכיבי שהם לא PC יכולים לעשות בעיות זהוי של דיסקים

פורסם
  • מחבר

הנה התשובה שלך. אף אחד בעולם חוץ ממיקרוסופט לא מכיר NTFS. ברגע שתעבור ל-FAT32, הסטרימר יקרא את זה.

בקשר למחיקת הגיבוי - אל תדאג, כל עוד זה קיים גם על המחשב שלך וגם על הכונן הזה, תוכל לשחזר את זה מהמחשב, לא?

מרבית המידע ניתן לגיבוי אך לא כולו. בכל מקרה התגברתי על הסוגיה הזו והצלחתי להגיע למצב שאני מפרמט אותו, אך זה לא עזר

גם ציינתי עוד בהתחלה, זה כנראה התפספס, שיש לי כונן אחסון נוסף של סיגייט וזה בדיוק באותה תצורה (כונן ntfs) וזה מזוהה מצוין ע"י הסטרימר והראוטר, כך שלעבור ל fat32 לא אמור להיות התרופה לבעיה

האם יש דבר כזה עדכון קושחה להרדיסק? אולי מפה תבוא הישועה? (נשמע תמים, אני יודע..)

פורסם

אבל לסטרימרים יש

מתוך סקרנות איזה סטרימר יש לך

דגם מדויק אם אפשר

פורסם
  • מחבר

הסטרימר הוא של חברת אסוס, מדגם hsp-r1. אך הוא מריץ רום אחר בכלל :P

של הסטרימרים של acryan, שמכילים תמיכה מלאה בעברית.

הוא תומך בכונני ntfs fat macosx extended וזאת אני יודע מנסיון אישי כי הכונן השני שלי מכיל מחיצת ntfs ומחיצת mac os extended שעליה אני מבצע גיבוי TM למקבוק של חברה שלי, ותומך בfat32 כי זה פורמט של אחד הזכרונות usb שיש לי שמחובר אליו

הראוטר מצד שני, אינו תומך ב mac os extended אך כן תומך במלואו ב fat32,ntfs כי תומך (וצוין כך במפרט שלו) בכונן השני שלי. זה ראוטר של avm, fritzbox 7390

כמו כן, מצאתי עכשיו את הלינק הזה: http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/223631en?language=en_US

יש שם דיבור על עדכון לסדרת כוננים שאחד מהם הוא הכונן הבעייתי (hd103sj). אני אנסה להריץ את העדכון הזה עליו מאוחר יותר, כשאהיה בבית

עדכונים בהמשך :D

פורסם

אבל הייתי ממליץ לבדוק את התוצאות בחיפוס שבקישור

https://www.google.co.il/search?hl=iw&client=firefox-a&hs=O7G&rls=org.mozilla%3Ahe%3Aofficial&biw=1092&bih=873&q=O!Play+HdP-R1+don%27t+recognize+samsung+hard+drive+over+network&oq=O!Play+HdP-R1+don%27t+recognize+samsung+hard+drive+over+network&gs_l=serp.12...175140.221374.0.225133.13.13.0.0.0.0.2665.9929.3j1j4-2j4j8-1j2.13.0...0.0...1c.1.Mk75Fht0h_o

אולי יש משהו שיעזור

מצטער שלא יכולתי לעזור יותר

פורסם
  • מחבר

לצערי כנראה שאין פתרון, אולי באמת הבקר אינו נתמך..לא יודע.

גם ניסיתי לעדכן קושחה, אך זה לא עזר.

תודה לכולכם על העזרה

מישהו רוצה להחליף איתי כונן? :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים