עבור לתוכן

עזרה לגבי רשת ביתית - מהירות איטית

Featured Replies

פורסם

יש לנו בבית שני מחשבים, אחד פנטיום 3 במהירות 3 ג'יגה-הרץ ומחשב נוסף פנטיום 3 במהירות 500. ושניהם מחוברים ברשת, המחשב הראשון יש לו כרטיס רשת של Asus והשני של realtec.

לפני כמה חודשים עשינו אינטרנט מהיר ADSL של נטויז'ן במהירות הכי גבוה, המודם USB מחובר במחשב הראשון והמחשב השני גולש דרך החיבור של הרשת.

אני משתמש במחשב הפחות טוב ולא נתקלתי בבעיות בגלישה או בהורדת קבצים מהאינטרנט אבל בהורדה מתוכנות שיתוף זה בקושי מתחבר וכשזה מתחבר ההורדות זזות בקצב הורדה מאוד איטי, וכשאני מעביר את המודם של הADSL למחשב האיטי אז הבעייה נפטרת לגבי ההורדות וזה מתחבר ומוריד מהר.

גם כשאני מעתיק קובץ מהדיסק הקשיח של המחשב האיטי למחשב המהיר דרך הרשת זה עובר מהר אבל מהמחשב המהיר לאיטי זה לוקח זמן מאוד מאוד ארוך שבכלל לא נראה הגיוני כאילו יש בעיה.

אז מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה?

תודה מראש על התשובות.

אסף.

פורסם

באיזה מערכות הפעלה אתה משתמש ???

חשוב לציין

פורסם

אני XP PRO ואח שלי (שכתב את הת'ראד) בwin2k Pro.

פורסם

קודם כל, מיותר לציין שלפני כל בדיקה אתם צריכים לבטל פיירוולים אם יש. הם יכולים להיות הגורם לשתי הבעיות.

אם הם מבוטלים (או שבכלל לא מותקנים) ועדיין יש בעיות תנסו את הדברים הבאים:

בקשר לתוכנות שיתוף קבצים: אתם בטח מדברים על E-Mule ודומיה. אתם כנראה צריכים להפנות את הפורטים של התוכנה למחשב השני ברשת בשביל ID יותר גבוה. גשו להגדרות ה-ICS:

Start >> Control Panel >> Network Connections

במאפיינים שלך החייגן עוברים לכרטיסיית Advanced, ולוחצים על Settings.

שם תוסיפו הפנייה עם Add, הקלידו בתיבה העליונה את שם ההפנייה (אפשר לכתוב מה שרוצים), בתיבה מתחתיה את הכתובת של המחשב השני (אם המחשב השני מוגדר על IP אוטומטי, תקלידו בו ipconfig ב"דוס" שבמחשב השני בשביל לראות את ה-IP), ובשתי התיבות התחתונות את הפורט של התוכנה שאתם משתמשים בה.

בקשר להעברת קבצים, פה אין כל קשר לפורטים. אבל לפי תאור הבעייה, ההנחה שלי היא שהבעייה נובעת בגלל הארד-דיסק איטי יותר על המחשב השני. בהעתקה למחשב הראשון אין בעייה כי ההארד-דיסק שבמחשב החדש עושה את הפעולה האינטנסיבית של קריאה. אבל בהעתקה למחשב השני ההארד-דיסק הישן לא כותב כ"כ מהר ככל הנראה וזה מה שמעכב את ההעתקה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה! ננסה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים