עבור לתוכן

המחשב קורס באופן פתאומי חומרה - או דרייבר בעייתי?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

בימים האחרונים המחשב שלי התחיל לקרוס באופן פתאומי, לפי ה Windows log החל מ18/09 התחילו הקריסות, ובאותו יום גם הותקן Driver (לא זוכר שאני התקנתי):

Driver Management concluded the process to install driver NULL Driver for Device Instance ID USB\VID_045E&PID_063E\AE55B7C9-1B54-40E4-AA77-0308D1B43080 with the following status: 0xe0000203.

בכל אופן, לאחר מכן כל יום הייתה לי קריסה אחת או שתיים של המחשב, וזה לא הייתה קריסה של הוינדוס, הוינדוס לא זיהה קריסה בכלל אחרי שהוא חזר, חשבתי שאילו בעיות בחשמל בבית אז התעלמתי.

עד שהיום המחשב לקראת שעות הערב התחיל לקרוס המון, עוד לפני שהוינדוס נדלק, לפעמים שניות אחרי שהמחשב נדלק, לפני שהגיע תמונה למסך.

חשבתי לנסות למצוא את הרכיב הבעייתי, מיד חשדתי בכרטיס הקול האומלל שיש לי וניתקתי אותו, עדיין קרס, אחר כך התחלתי לנתק את הכוננים הקשיחים (יש לי 3), עדיין כלום, החלפתי כרטיס מסך (שמתי את הישן), עדיין קורס, לאחר כמה חיפושים באינטרנט נאמר שהמתח המומלץ לRAM הוא 1.65, אז אמרתי יאללה ננסה, והמחשב עלה, נכנסתי לWindows log ואז ראיתי את מה שכתבתי קודם (בנוגע לדרייבר) והמחשב קרס שוב, בנתיים עשיתי ריסטור לנקודה שלפני התקנת הדרייבר והמחשב ~כרגע~ (לא קרס חצי שעה) עובד.

כרגע אני מריץ כבר כ20-30 דקות בדיקה בPrime95 ע"מ לבדוק את יציבות הCPU בזמן מאמץ.

עם זאת שכרגע המחשב עובד, אני לא בטוח אם יש או אין בעיה חומרתית שכן המחשב גם קרס ללא עליית הWindows לפעמים, אשמח לשמוע את דעתכם.

מפרט:

i7 860

adata 2gbx4

gigabyte ga-p55-ud3

fsp 700W 80GHN

לא נעשה OC

תודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

כן, האמת שהשתמשתי בו באותו יום ;D .

בכל אופן הדרייבר נמחק אתמול (מקווה) עם שחזור המחשב.

ביצעתי בלילה בדיקת memtest86 שעברה בהצלחה, היום בבוקר עברתי ל Windows וביצעתי עוד בדיקה של 3 שעות עם Prime95.

אחרי זה הפסקתי את זה (לפני כמה דקות) והחלטתי סתם לגלוש באינטרנט ואז המחשב התחיל להכבות שוב.

האם ניתן לשלול את הRAM והמעבד כבעיתייים?

פורסם

כיבוי מוחלט של המחשב מצביע על בעיית התחממות.

פורסם
  • מחבר

לא ציינתי - הטמפרטורות היו מצויינות (כרטיס מסך 33 ומעבד 37)

לקחתי ניחוש (המעבדה הקרובה ביותר היא של KSP, ועל KSP אני לא סומך, רימו את אח שלי חבל על הזמן) והחלפתי את ספק הכוח, וכבר יומיים שהמחשב יציב.

תודה על העזרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים