עבור לתוכן

התלבטות למחשב נייד עבור סטודנט בהינתן מחשב נייח איכותי

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

ברשותי מחשב נייח ברמה מספקת ומעלה בן כשנה, ניתן לצפות במפרט באשכול זה.

אני מתעתד להתחיל לימודי תואר ראשון במדעי המחשב בבן גוריון ועובר לדירת שותפים ואני מתחבט בתוכי מה כדאי מבחינתי לעשות באשר להתנהלות עם המחשב עבור לימודי:

א. האם כדאי למכור את המחשב הנייח ולעבור למחשב נייד ולספוג הפסד ניכר מערך המחשב+הוצאות למחשב נייד? אליו אצטרף להוסיף מסך גדול יותר לצפיה נוחה.

ב. להישאר עם המחשב הנייח ולרכוש מחשב נייד מינימליסטי עבור הרצאות (עיבוד תמלילים קל, מצגות וכו')?

ג. להשתמש ב-iPad 3, להוסיף לו מקלדת אל-חוטית מ-eBay ולהשתמש בחיבור האל-חוטי של האוניברסיטה לטובת חיבור RDP/VNC/Splashtop אל המחשב הנייח לעבודה בסביבת אופיס/אינטרנט?

ד. אחר?

אשמח לשמוע גם מסטודנטים בעבר/הווה מהו הפתרון היותר נוח וכדאי עבורי במקרה זה.

תודה רבה מראש!

פורסם

איפה המחשב הנייח כרגע? האם יש בעיה להעביר אותו לדירת השותפים (חוסר מקום / חוסר רצון)? לא רואה סיבה למכור מחשב עם מפרט כזה.

גם אם המחשב בדירה של ההורים ואין אפשרות להעבירו לדירה החדשה, הייתי משאיר אותו במקומו ורוכש מחשב נייד / טאבלט לדירה / לימודים. המצב היחיד שבו הייתי מוכר את המחשב היא אם אין ברשותי תקציב מספיק לרכישת הנייד בלי מכירת הנייח.

פורסם

אני מסכים אבל חושב שאפשר לעשות משהו אחר. במידה ולא חסר לך תקציב, אין סיבה למכור את המחשב.

לא משנה כמה הנייד שתקנה יהיה חזק או איכותי (אפילו ב-15 אלף שח), הוא לא יוכל לתת פייט למחשב נייח ברמה שיש לך.

במידה וחסר לך תקציב, מה שלי נראה הגיוני ביותר יהיה למכור את כרטיס המסך וחלק מהזיכרון (2 סטיקים).

בכל מקרה, אם אתה שוקל לקחת את הנייד איתך ללימודים, מומלץ לוותר על נייד גדול וכבד.

ואם לדבר בתור סטודנט למדעי המחשב, טבלט לדעתי לא מהוה תחליף מחשב. הוא יכול לבוא יחד עם נייד אבל לא להחליף אותו לגמרי.

פורסם
  • מחבר

את המחשב הנייח אעביר כנראה יחד איתי לדירה.

האם באוניברסיטאות ובאולמות הרצאה קיים חיבור רציף לאינטרנט, כזה שמאפשר חיבור RDP יציב? (העלתי את נושא הטאבלט שיחובר באופן זה ויפעיל+ישמור מסמכי Office על המחשב הנייח בגלל שאחד כזה כבר קיים ויכול לחסוך לי קצת כסף).

פורסם

על dropbox שמעת?

מהניסיון שלי טבלט לא נוח כי אין אפשרות לתכנת עליו (וזה דיי חשוב בתואר במדעי המחשב)

אם אתה רוצה לעבור עם אנשים אחרים ולא בדירה שלך בכל פעם שתרצה לתכנת, אתה תהיה חייב להשתמש בלפטופ

פורסם
  • מחבר

האמת שלא השתמשתי בו אף פעם, סתם מותקן לי על הטאבלט והטלפון. איך הוא בא לעזרתי במקרה זה?

פורסם

לפטופ קומפקטי וזול יעשה את העבודה בכל מה שקשור לצרכים ללימודי מדעי המחשב.

אם אתה מתכנן להקליד את כל ההרצאות\תרגולים, כדאי שתבדוק אם באולמות השונים יש שקעי חשמל.

פורסם

קולגה שלך (הנדסת תוכנה, בן גוריון) כבר העלה התלבטויות דומות לפני מספר ימים.

מה שיש לי לומר לך:

א. שכח מהטאבלט.

ב. תתרכז בנייח.

ג. לגבי הנייד - אין לך מה למהר. תתחיל את הסמסטר בלעדיו, אם תראה שאתה חייב גם נייד - אז קנה נייד סטנדרטי 15.6", שתוכל לעבוד עליו לוקאלית (כולל תוכנה) בלי שום RDP.

בתנאי הדירה - אין כמו הנייח. והאם יש צורך בנייד בנוסף - אתה צריך להחליט בעצמך.

פורסם

ג. לגבי הנייד - אין לך מה למהר. תתחיל את הסמסטר בלעדיו, אם תראה שאתה חייב גם נייד - אז קנה נייד סטנדרטי 15.6", שתוכל לעבוד עליו לוקאלית (כולל תוכנה) בלי שום RDP.

למה אתה מאחל לבנאדם לסבול? 15.6 אינצ? מה הוא אלפקה בגולני?

אם אתה מתכנן להקליד את כל ההרצאות\תרגולים, כדאי שתבדוק אם באולמות השונים יש שקעי חשמל.

ה-E330 של לנובו לא יקר ומאפשר להקליד הרצאות של כמעט יום שלם (6 שעות עבודה משרדית)

פורסם

לא יקר זה כבר תלוי תקציב.

בכל מקרה ישנם לא מעט סטודנטים אצלינו שמסתדרים מעולה עם נטבוק.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המגוונות, אמתין עם רכישת מחשב נייד ואראה איך אני מסתדר עם מחשב נייד בלבד, במקרה הצורך אוסיף נייד (רק שהדולר לא יאמיר עוד יותר...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים