עבור לתוכן

בעיית מהירות לחו"ל בחיבור 100 מגה תשתית הוט וספק בזק בינלאומי

Featured Replies

פורסם

היי לכלום,

התחברתי היום למהירות של 100 מגה בהוט והספק שלי הוא בזק בינלאומי.

לפי בדיקות של פינגים ומהירות אז התוצאות שקיבלתי הם שכאשר אני מחובר עם חייגן L2tp הפינג הוא כ-10 מילי שניות יותר נמוך מאשר בחיבור MPLS. ומהירות מול השרתים בחו"ל גם כן המהירות עם החייגן יותר גבוה לדוגמא מול שרת בגרמניה המהירות ללא חייגן היתה כ- 3mbps ועם חייגן כ-15mbps. דיברתי עם בזק בינלאומי והם אמרו שכל מי שמחובר על 100 מגה בחיבור ללא חייגן מנותב דרך הכבל החדש. אבל הם לא יכולים לעזור לי בבעיה כי הניתוב עובר ישירות דרך הוט.

כשדיברתי עם הוט הם לא ממש הבינו במה הבעיה ולא יודעים איך לעזור לי.

לפי הדיקות של tracert הניתוב לחו"ל בשני החיבורים הם שונים. ככה שאני לא יודע עם אני מוגדר שהניתוב עובר דרך הכבל החדש.

למישהו יש אולי מושג מה הסיבה לכך או מה ניתן לעשות כדי לקבל את אותם הביצועים בשני החיבורים?

תודה מראש,

פורסם

בחיבור L2TP אתה לא תצליח לקבל 100Mbit מלא.

במהירות כזו אתה חייב להתחבר ללא חייגן.

בקשר לניתוב, היחידה שיש לה פתרונות היא 014.

אם עדיין הבעיה אינה מסתדרת, אתה מוזמן להחליף ספק.

פורסם
  • מחבר

נכון בחיבור של L2tp אני מקבל סביבות ה 50mbps אבל בפועל המהירות והפינגים לשרתים בחו"ל יותר מהירים מאשר 100 מגה ללא חייגן.

כמו שכתבתי פניתי ל014 והם אמרו במקרה הזה אין להם איך לעזור לי כי אני מוחבר לחיבור ללא חייגן.

ואין באפשרותם לעשות שום דבר בנידון.

והיחידים שיכולים לעשות משהו במקרה הזה הם הוט.

להוט יש אפשרות לשלוט על הניתוב שלי דרך איזה כבל לעבור או לא?

כי במהירויות שמתחת ל100 מגה הניתוב הוא רק דרך הכבל הישן.

אבל במהירות של 100 הניתוב הוא דרך הכבל החדש.

יכולה להיות אפשרות שאני עדיין מנותב דרך הכבל הישן?

כי לפניכן היה לי 30 מגה וכרגע יש לי את אותו ניתוב לחו"ל כשאני עושה tracert.

פורסם

היי direwolf

אשמח לבדוק את הנושא מול התמיכה שלנו, אנא השאר בהודעה פרטית או במייל שבחתימה שלי את הפרטים הבאים:

שם מלא, שם משתמש בבזק בינלאומי, מספר טלפון ושעות בהן אתה זמין מול המחשב לבצע בדיקות.

לוטם

פורסם

אם עדיין הבעיה אינה מסתדרת, אתה מוזמן להחליף ספק.

כלומר, אם הוא לא מצליח לפתור את הבעיה שהיא חוסר יכולת להתחבר דרך הקו החדש של 014 במקום על הקו הישן של כל השאר, הפיתרון הוא להחליף ספק? :)

וזה יפתור את הבעיה הנ"ל איך בעצם?

פורסם

זה הפתרון לקבלת מהירות גבוהה יותר בחיבור לחו"ל דרך חיבור ללא חייגן.

פורסם

למה אתה חושב ככה?

על סמך מה החלטת שספקית אחרת תהיה בהכרח מהירה יותר מ-014?

פורסם

גם אני לא מקבל אף פעם מקסימום לחו"ל ב014 אני מנחש שככה המערכת שלהם עובדת. אני בבזק +014 עם גיימר (בעיקר בשביל משחקי רשת אמרו לי שזה מיותר היום :nixweiss: ) . בבזק מקבלים בין 60-95~ מגה ב TOP100 שלהם. במקרה שלי אני מקבל 74~ מגה . זה עדיין לא כזה נורא לקבל 74 מגה זה סבבה. עדיין כשאני עושה בדיקת מהירות באתר 014 על רוחב פס לחו"ל המקסימום בסביבות ה55 מגה אבל לרוב פחות מ50. בבדיקת מהירות שלהם בגלישה בארץ אני מקבל את ה74 .

אז כרגע כנראה ש014 לא מסוגלת לספק מקסימום לחול הם נותנים בערך 50 mbps וזה די סבבה. אני עדיין חושב לבדוק אולי ספקית אחרת אבל אני לא בלחץ. אני בתאוריה יכול לרדת ל50 מגה בתשתית והמצב שלי יהיה די זהה להיום. לרדת ל50 שזה לא יעלה לי פחות אז אין טעם לזה (אני משלם 100שח על 100מגה בתוקף עד אפריל 2013) . היה נחמד אם 014 היו נותנים לי יותר רוחב פס מדי פעם אבל כנראה ש 50mbps לחו"ל לכל משתמש מזדמן זה גבול היכולת שלהם ברמת העומס הנוכחית וכמות רוחב הפס לחול שהם משתמשים (אני חושב שזה 120gbps אבל את זה הם לא מדווחים בפומבי) .

אז חייגן לא חייגן 014 נותנים 50 מגה לחו"ל. עדיין לא הצקתי להם בנושא אבל אולי הם יתחילו להציק לי בנושא ;) . אם זכור לי נכון netcheif עשה ביקורת על רוחב הפס של014 מול הוטנט והגיע בערך לאותן תוצאות עם 014.

פורסם

אכן אני כמוך עם בזב"ל והוט ללא חייגן.

עם חייגן ידוע שהמהירות יותר טובה למרות שהם אומרים שכרגע ללא חייגן - 100 הוא על הכבל החדש.

כולנו יודעים שללא חייגן בזב"ל לא יכולים לפקח עליך ולכן הם מגבילים את התעבורה.

עברתי מ-Hot.net ל- בזב"ל ויש קצת שינוי לטובה בבזב"ל אבל עדיין לא משהו שתוכל לומר "ואוו הכבל החדש..."

פורסם

אני רוצה להבין דבר אחד בהקשר של חיבור ללא חייגן MPLS: איך מתבצע הניתוב של האינטרנט בסוג החיבור הזה? אני כיום בחיבור הזה עם 013 נטויז'ן במהירות 12M ביטלתי את החייגן עקב בעיות ניתוקים בנתב שלי.

האם יש משמעות בכלל לאיזה מהירות אני מוגדר בספק? אם יש חוסר התאמה בין התשתית לספק מי מהם קובע?

בחיבור עם חייגן L2TP אני יודע שעוברים אימות בשרת הרדיוס של הספקית ומשם לעוד שרת LDAP שבודק מה החבילה שמוגדרת אצלי במערכות שלהם ומשם אני כבר מגיע החוצה לאינטרנט העולמי ולפי זה נקבע באיזה מהירות אני גולש.

תודה מראש.

:D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים