עבור לתוכן

האם אפשר להתקין Windows XP על מחשב לפטופ או נטבוק שקונים בתקופה זו?

Featured Replies

פורסם

היא מתאימה את עצה לחומרה, WIN7 יצאה בסוף 2009 שם כבר הייתה חומרה חזקה שלא צריכה להתקשות להריץ את המערכת חלק כמו בתקופת XP (יצא ב-2002), מתאימים את התוכנה לחומרה הנוכחית, זה כמו לקחת WIN95, ולצפות מימנה לרוץ חלק עם חומרה שיצאה עשור לפני מערכת ההפעלה...

מבין?

• תגובות 108
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

היא מתאימה את עצה לחומרה, WIN7 יצאה בסוף 2009 שם כבר הייתה חומרה חזקה

"להתאים לחומרה" אומר שאם החומרה גדולה יותר ומהירה יותר, אז אפשר לתפוס יותר זכרון ולעבוד יותר לאט?

אור, על מה אתה מדבר?

אתה לא מדבר בהגיון

פורסם

מה בוודאות לא נכון ב"מריצה תוכנות יותר לאט מאשר מערכת ההפעלה הקודמת, ותופסת יותר זכרון"?

החלק הראשון בוודאות שגוי. החלק שני נתון לפרשנות.

דובר המון על מנגנוני הSuperfetch של ויסטה ו7 ועל כך שצריכת הזכרון המוגברת שנובעת משימוש באותם מנגנונים היא (א) לרוב לטובתך, (ב) ניתנת לביטול אם אתה לא מעוניין. כשמורידים את זה, מקבלים שמערכת ההפעלה אומנם תופסת מעט יותר זכרון, אך לא יותר ממה שהיית מצפה מכל תוכנה חדשה שמכילה יותר פיצ'רים מהקודמת. גם כל האפליקציות וכל המשחקים מדור לדור תופחים ותופסים יותר ויותר זכרון. זה טבעי ולתאר את זה כ"בעיה" זה טפשי (בוא נחזור לימי DOS העליזים בשלהי שנות השמונים שבהם תוכנות נכנסו בפלופי בודד וב640K זכרון).

אם תחשוב טיפה תגלה שהתקדמות החומרה הייתה בשנים האחרונות מהירה הרבה יותר בתחום זה. כשXP יצא המחשב הממוצע היה עם 512MB זכרון (גג 1GB למחשבי "על") ודיסק קשיח של 40-60GB (אולי 80-120GB במקרה הטוב). כיום מחשב ממוצע מגיע עם 4GB זכרון ועם 300-500GB אחסון, אם לא יותר. כלומר פי 4 עד פי 8. זאת אומרת שגם אם נניח שמערכת ההפעלה החדשה תופסת פי 4 מקום על הדיסק ופי 2 מקום בזכרון (ואלה מספרים מוגזמים ולא נכונים) - מה אכפת לך? עדיין יש לך הרבה יותר מקום פנוי ממה שהיה קודם (וזו אחת הסיבות למה מנגנוני הSuperfetch שהוזכרו קודם הם רעיון טוב ברוב המקרים).

למען הסר ספק - אני לא מנסה לשכנע אותך "להתקדם". פשוט צורם לי כשאנשים בזמן הוצאת קיטור מערבבים עיקר עם טפל ומרפדים נימוקים הגיוניים בשטויות.

פורסם
  • מחבר

מקבלים שמערכת ההפעלה אומנם תופסת מעט יותר זכרון, אך לא יותר ממה שהיית מצפה מכל תוכנה חדשה שמכילה יותר פיצ'רים מהקודמת.

איזה פיצ'רים שימושיים אתה מרויח, משימוש ב-7 לעומת XP?

(עם דגש על המילה שימושיים.. כלומר "Aero" לא נחשב שימושי)

פורסם

איפה אמרתי "שימושיים"? אמרתי לך שאני לא מנסה לשכנע אותך, לכן אין לי שום עניין להיכנס איתך לדיון על מה שימושי לדעתי ומה לא.

פורסם
  • מחבר

החל משנת 2007 בערך,

כל מוצר חדש של מיקרוסופט, יוצא יותר גרוע מקודמו.

ההגיון אומר שבד"כ הגרסא החדשה של משהו, תהיה טובה יותר,

ואכן כך קורה עם רוב החברות(לא רק של תוכנה, אלא של כל דבר, גם אוטו למשל),

אבל אצל מיקרוסופט,

משהו נדפק.

יכול להיות שזה בגלל המנכ"ל שלהם, באלמר, לעומת ביל גייטס.

כל מוצר(לא רק Windows) יוצא יותר דפוק, בצורה משמעותית.

Windows 7 זה בסה"כ שם אחר, למערכת הפעלה הזוועתית שנקראת Windows Vista.

החליפו שם, שינו קצת, תיקנ קצת בעיות,

ויאללה, נמכור להמונים.

כי הרי אפשר להגיד להם, ש"חדש יותר זה טוב יותר".

באופן מצער, על רוב האנשים זה פועל.

רוב האנשים הם סוג של כבשים -

עושים מה שכולם עושים, ולא עוצרים לחשוב ולהרגיש בעצמם.

הנסיון לשכנע אחד את השני אם Windows XP או Windows 7 יותר טובה,

לא יצליח.

(לכן עוד בהתחלה כתבתי שאני מעדיף לא להכנס לזה :) )

אבל טוב,

אני מבין שהמסקנה היא,

שזה המצב, ומי שקונה לפטופ היום, מקבל מערכת הפעלה מגעילה במיוחד :(

חבל.

פורסם

אבל טוב,

אני מבין שהמסקנה היא,

שזה המצב, ומי שקונה לפטופ היום, מקבל מערכת הפעלה מגעילה במיוחד :(

זו מסקנה אחת שאפשר להסיק. מסקנה אחרת - שאתה מוזר ולא מבין מהחיים שלך. בוא נראה מה תהיה המסקנה הנפוצה יותר בקרב אורחי הפורום. אה, בעצם לא משנה - הם הרי סתם כבשים. :)

כמו כן, על סמך הציטוט הזה:

החל משנת 2007 בערך,

כל מוצר חדש של מיקרוסופט, יוצא יותר גרוע מקודמו.

אפשר להסיק מסקנה שהחל משנת 2007 בערך התנוונת ואיבדת את היכולת להסתגל לשינויים. לכן כל דבר חדש נראה לך גרוע מהקודם שהתרגלת אליו. זו תופעה מוכרת. כולנו סובלים ממנה בצורה מסוימת, אך אתה לקחת זאת לקיצוניות, אך במקום לקחת אחריות ולומר פשוט "זה מה שנוח לי ואני לא חייב דין וחשבון לאף אחד" אתה מנסה לשכנע אחרים כאילו "אובייקטיבית" הדברים החדשים פחות טובים מהישנים. אתה נדון לכשלון, גם משום שהרוב הם "כבשים" כפי שאתה אומר, אך בעיקר משום שאתה טועה. :)

מסקנה אחרת שאפשר להסיק מזה - היא שאתה ילד צעיר שהתחיל להתעסק במחשבים רק איפשהו באמצע שנות ה2000 ולכן עדיין סובל מהתאהבות נעורים במוצרים הראשונים שהתנסית בהם, וכל דבר חדש נראה לך פחות טוב. זה מקרה פחות בעייתי, שכן זה עובר, וכל עוד המוח שלך פתוח ללמידה, תמצא את עצמך ביתר קלות מסתגל גם לדברים הבאים שיבואו, תבין שלא הכל שחור ולבן ותלמד להפיק מהם את המירב.

אני לא יודע איזו משתי המסקנות האפשריות קרובה יותר למציאות (אולי אף אחת). אני רק מעלה אותן על סמך דברים דומים שראיתי אצל עצמי ואצל אחרים. :)

פורסם

card, אתה פשוט חי בסרט.

אם אתה רוצה להבין למה אני מתכוון תראה את ההרצאה שצירפתי אליה קישור.

פורסם
  • מחבר

בוא נראה מה תהיה המסקנה הנפוצה יותר

זו בדיוק צורת חשיבה של כבש.

למי אכפת מה כולם עושים?

מה שאכפת זה מה מתאים ומה יותר טוב באמת.

זה שהרוב עושים משהו, לא בהכרח אומר שזה יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

card, אתה פשוט חי בסרט.

אם אתה רוצה להבין למה אני מתכוון תראה את ההרצאה שצירפתי אליה קישור.

אתה אומר לי שאני חי בסרט,

ואז שולח אותי לראות סרט :)

אבל טוב, אצפה בו.

נראה אם זה ישנה משהו.

פורסם

מישהו אמר לך מה לעשות?

תקנה מחשב חדש ותתקין עליו XP - זאת רק בעיה שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

באתי לצפות עכשיו בסרט,

וזה דורש ממני שאתקין Silverlight חחחחחחח

רואים למה התכוונתי?

מיקרוסופט הייתה חברה טובה, ומאז שביל גייטס עזב, היא נהייתה חברה מפגרת.

פורסם

Silverlight זה אכן משהו שמיקרוסופט לא השכילה לקדם וחבל. היה יכול להיות טוב אם היא הייתה מצליחה לדחוק החוצה את הדרעק הזה שנקרא Flash מבית חברת הזבל שנקראת Adobe אך זו מלחמה אחת שמיקרוסופט הפסידה בה.

פורסם

תסתכל טיפה למטה - אתה יכול להוריד את את הקובץ בכמה פורמטים. ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים