עבור לתוכן

לא מצליח לשתף קבצים/מדפסת ברשת

Featured Replies

פורסם

אוקיי, הצלחתי לשתף את החיבור אינטרנט ברשת, אבל אני לא מצליח לשתף קבצים ברשת.

כשאני מנסה לסמן בהגדרות של הכרטיס רשת *המחבר* במחשב השרת, את האופציה Share , הוא מודיע לי שכבר החיבור adsl ב - Share ולכן אי אפשר לעשות Share . כאילו אי אפשר שגם האינטרנט וגם הקבצים ב - Share ?!?!

כרגע המצב של החייגן (במחשב שרת) הוא Enabled, Shared , והמצב של הכרטיס רשת המחבר הוא רק Enabled . אני מניח שבגלל זה אני לא יכול לשתף קבצים, אבל מצד שני, הוא לא מאפשר לי לשים Share. מה הפיתרון ?

פורסם

אם אתה רוצה לשתף קבצים, אתה לא אמור לעשות Share על הכרטיס רשת או על החייגן או על אחת הרשתות שמופיעות לך ב-Network Connections. אתה אמור לעשות שיתוף על התיקייה שאתה רוצה שתהייה משותפת, או הכונן שאתה רוצה משותף.

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=11;action=display;threadid=29725;start=msg272298#msg272298

פורסם
  • מחבר

אוקיי אבל זה לא פועל. בגלל זה אני מנסה לחפש את מקור הבעיה

פורסם
  • מחבר

כן, עבדתי לפי המדריך הזה. עובדה שהשיתוף אינטרנט פועל. שלחתי לך תמונה של הארור באייסיקיו

פורסם

מערכת הקבצים שלך היא NTFS?

פורסם
  • מחבר

כן.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי בדיוק מה צריך לעשות . ומה לגבי מדפסות ?

פורסם

תיכנס למאפיינים של תיקייה ו/או המדפסת שאתה רוצה לשתף, תוסיף עליה שיתוף בכרטיסיית ה-Sharing.

אח"כ, אתה צריך ללכת ל

Start >> Control Panel >> Folder Options >> View

להוריד את הסימון מ

Use simple file and printer sharing

עכשיו תיכנס למאפיינים של התיקייה ששיתפת, תלחץ על Permissions ותוסיף הרשאות מתאימות למחשב השני ברשת.

פורסם
  • מחבר

עכשיו הוא עושה לי את אותה error כשמנסים להיכנס ל - View Workgroup במחשב המתארח עם קבצי ה - Ntfs . מה הבעיה ?

:(

פורסם

טוב

אם יש לך NTFS אז יש לך WINXP(אני מקווה)

יש תוכנית בווידוס XP שתפקידה להגדיר את הרשת שלך(שיתוף האינטרנט, קבצים, מדפסת וכו..)

תלך להתחל->התחבר אל->הצג את כל החיבורים

בצד יש לך הגדר רשת ביתית, תלחץ על זה.

נפתח לך "אשף הגדרות הרשת", תלחץ על הבא פעמיים, אם המחשב שלך מחובר למודם(שזה מה שהבנתי) תסמן את הראשון, ואז תלחץ על הבא, עכשיו תבחר את החיבור שלך לאינטרנט(הוא יסמן את זה אותומטית) ותלחץ על הבא.

עכשיו תרשום איפה שצריך את שם המחשב(זה התיבה השניה), את התיאור אתה לא חייב, ותלחץ על הבא.

בקבוצת עבודה תשאיר MSHOME ותלחץ על פעמיים על הבא.

עכשיו הוא יגדיר לך את הרשת\אינטרנט\שיתוף קבצים\שיתוף מדפסת

....

(זה לוקח דיי הרבה זמן, אל תדאג)

...

עכשיו כשהוא סיים, הוא ישאל אותך אם אתה רוצה ליצר דיסקט, תגיד לו שכן.

תאתחל את הדיסקט ותלחץ על "צור"(או על הלחצן האחר שיש לך שם)

עכשיו כשהוא סיים את הכנת הדיסקט אתה יכול לסגור את האשף.

תלך למחשב השני, תכניס את הדיסקט.

תלך למחשב שלי(לא למחשב שלי, פשוט תלחץ פעמיים על הסמל בשולחן העבודה)->כונן A.

תפעיל את הקובץ שיש שם(נראה לי שקוראים לו NETSETUP.EXE)

תתקין את זה.

עכשיו אם הוא עדיין עושה לך בעיות תבדוק אם יש לך FIREWALL(בדרך כלל הNIS עושה בעיות)

אם הוא עושה בעיות:

תיכנס לNIS

תלחץ על PERSONAL FIREWALL ועכשיו על CONFIGURE שבצד.

תיכנס ללשונית NETWORKING ותלחץ על WIZARD ששם.

תלחץ על NEXT עד הסוף ואז על FINISH.

תלחץ על OK.

תצא מNIS ועכשיו זה אמור לעבוד.

עריכה: שכחתי לרשום שהוא משתף אוטו את "המסמכים המשותפים" שבמחשב שלי ואת המדפסת ברירת מחדל שלך.

אם אתה רוצה לשתף עוד משהו (כמו תיקייה)

אז תלחץ עליה ימיני->מאפיינים.

תגיד ללשונית שיתוף->תסמן שם את "שתף תיקייה זו ברשת", תרשום שם את השם שלה שאתה רוצה שיראו, ואם אתה רוצה לאפשר כתיבה אז תסמן את "אפשר למשתמשים ברשת לשנות את הקבצים שלי" ותלחץ על אישור.

וזהו!

פורסם
  • מחבר

מה זה ניס ?

פורסם

Norton Internet Security

אני מקווה שרושמים ככה סקיוריטי

פורסם

אני אנסה להסביר לך איך פתרתי אצלי את הבעיות האלה.

קודם כל תודא שהפיירוול המובנה של הווינדוס מבוטל (מה לעשות, אבל מיקרוסופט לא חשבו שאם אנשים ירצו לעשות רשת ביתית הם גם ירצו לשתף קבצים בינהם). כדי לעשות את זה, בלוח הבקרה לחץ על "חיבורי רשת", לחצן ימני על הכרטיס של ה ADSL, "מאפיינים", כרטיסיית "מתקדם", בטל את ה V של הפיירוול ותוסיף V בשיתוף ההתקשרות (רק כאן אתה צריך לסמן שיתוף. בכרטיס השני, גם אם יש לך אפשרות, אל תשתף). בטל את הפיירוול גם על הכרטיס השני ועבוד לפי המדריכים שנתנו לך.

אם זה לא עובד, נסה להגדיר ידנית את הרשת:

1) כנס ללוח הבקרה -> מערכת -> שם מחשב -> שינוי -> בדוק בשני המחשבים ששניהם מוגדרים על אותה "קבוצת עבודה".

2) חזור ל"חיבורי רשת" בלוח הבקרה, לחץ עם הימני על החיבור של הרשת הביתית ומאפיינים.

3) הכנס להגדרות ה TCP/IP וסמן "השתמש בכתובת ה IP הבאה".

במחשב שמחובר ישירות לאינטרנט:

* שורה ראשונה - 192.168.0.1

* שורה שנייה - 255.255.255.0

במחשב הלקוח, זה שמתחבר דרך הרשת לאינטרנט:

* שורה ראשונה - 192.168.0.2

* שורה שנייה - 255.255.255.0

* שורה שלישית - 192.168.0.1

* במחשב הזה אתה צריך להגדיר את כתובות ה DNS של ספק האינטרנט. שרת DNS מועדף ושרת DNS חלופי.

תוכל למצוא את הכתובות לפי הספק שלך כאן: http://www.netguru.co.il/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=37&mode=mode=thread&order=0&thold=0

אשר הכל והפעל מחדש את המחשבים, למרות שלא בטוח שצריך, ואם זה עדיין לא עובד בדוק אם יש לך איזה פיירוול חיצוני באחד המחשבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים