עבור לתוכן

המלצה למכללת הייטק

Featured Replies

פורסם

שאלה שרלונטית

האם אדם שמסיים תואר כללי שלא מקנה לו מקצוע כמו מדעי המדינה, סוציולוגיה, אנטרופולוגיה וכדומה

האם תארים באלה בהכרח תורמים לאדם?

אני חשבתי על תארים אלו אבל הבנתי שבשוק הערך שלהם לא שווה הרבה

• תגובות 33
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמע אני בן 28 עוד מעט ויש לי חברים שהם או מתכנתים או מתעסקים בכל הנושאים האלה של מיקרוסופט (כולל חבר שכבר הגיע לעבוד במיקרוסופט רעננה בלי תואר).

אני יכול לומר שהמציאות היא קשה אבל די פשוטה. אם אין לך ניסיון מהצבא או פרוטקציות רציניות יהיה לך *מאד* קשה. באותו הזמן והכסף שתשקיע (הרי הקורסים האלה זה סכומים לא מבוטלים) אתה יכול לעשות תואר שיבטיח לך הרבה יותר. התואר למעשה "עוזר" לך לדלג מעל מכשול הניסיון שדורשים בהרבה מקומות. הרי אם מישהו שרד תואר (בתקווה עם ציון טוב) הרי ששווה לתת לו הזדמנות. אני לא רוצה להתפס פה למושג "עוזר" בצורה אבסולוטית אבל זה בהחלט משפר את הסיכויים בצורה משמעותית. אני יכול לתת דוגמא כמעט ניצחת של שני חברים שלי שלא עשו צבא (השתמטו בצורה בוטה לצערי) והלכו לעשות תואר במדעי המחשב בת"א בזמן שהייתי בצבא. אחרי 3 שנים, וואלה מצאו עבודה בחברות הגדולות בפתח תקווה (NICE, ECI וכו') בלי שום בעיה עם משכורת התחלתית של 16 אלף שקל (לא היה להם שום ניסיון). אחרי תקופה הם עזבו שם ואחרי שנתיים של טיולים לחו"ל וכל מיני עיסוקים אחרים מצאו משרה חדשה ב AVG שגם שם משלמים להם בין 16 ל 18 אלף שקל.

עניין הדיפלומות יותר נוגע לאלה שכבר יש להם ניסיון מעשי ורק חסרות להם התעודות לכך. אני מדבר על אלה ששפר מזלם והיו בכל מיני יחידות מחשוב טובות בצבא (גם לרוב מסודרים בג'וב עוד לפני השחרור). לצערי זה לא המקרה שלי וגם לא של רבים אחרים. אז שוב, לדעתי עדיף להשקיע זמן ואנרגיה בתואר מאשר בדיפלומות של מיקרוסופט. הקר-פור-יו נשמעים לי חרטה אחת גדולה (אין לי מושג למה הם קיימים עד היום).

אם אתה צריך לשפר\להוסיף בגרויות, כנס לאתר של הלשכה להכוונת חיילים משוחררים. יש משהו שהרבה אנשים לא יודעים עליו וזה שקיימות מכינות שמקבלות מימון ממשרד הבטחון ואפשר להגיע לכל אחת מהמכינות האלה (שמופיעות באתר של הלשכה) ולהתחיל לשפר\להוסיף בגרויות וגם לעשות פסיכומטרי בחינם! ולא רק זה גם משלמים לך מלגת קיום שנעה בין 500 ל 1500 שקל כל חודש ! אני יודע את זה בתור מי שעבד במכינה של מכללת לוינסקי בת"א (דרך נמיר, אחרי צומת קק"ל) ועזר לעשרות אנשים להתקדם עם הבגרויות שלהם.

פורסם

מסכים איתך

הדיפלומות האלה הם בעיקר לאנשים עם ניסיון. אני אישית לא מצאתי עבודה :( , אבל שני אנשים מהקורס שעשיתי מצאו ככה שזה אפשרי אבל לא פשוט

פורסם

כמה פעמים אפשר לחזור על זה שההסמכות נועדו לחברות שמעסיקות אותך קודם כל ולא לך אישית?

אם אתה יכול לנצל אותן במהלך הקריירה שלך זה כבר בונוס. אתה לא צריך לשלם אגורה על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים