עבור לתוכן

המלצה למכללת הייטק

Featured Replies

פורסם

לפי מה שהבנתי עם האקינג אין מה לעשות בשוק וזה בזבוז זמן , והתכוונתי למכללת מדיאטק הייטק

• תגובות 33
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היי erik

גילוי נאות: נופר עובדת ג'ון ברייס מכללת הי-טק.

אני מבינה שיש פה הסתייגות למכללות , אז תדע שהרבה מאוד תלמידים מגיעים אלינו אחרי תואר מקיף משום שלא קיבלו את הכלים הנכונים במוסדות אקדמאים, ובאים ממש "ללכלך את היידים" בעבודה האמיתית, נכון אני לא אוביקטיבית ואני לא מתיימרת להיות ,

אך הייתי שמחה אם היית מציץ בתכני הסילבוס ומבין שקורס MCITP מקיף ומקנה לך את כל הכלים הדרושים למציאת עבודה בסופו.

לגבי התחייבות לעבודה שדובר פה הרבה - מלבד ל3 קורסים, שאחד מהם זה קורס תחזוקת מחשבים אישיים ורשתות תקשורת - MCITP, בניגוד לשאר המכלולות אנו לא מתחייבים לעבודה, כי זה לא מציאותי

בסוף הקורס עומדת לרשותך מחלקת השמת בוגרים שהשימה עד כה בחברות המובילות בשוק, עוזרת בכתיבה קו"ח ובסדנאות

אתה מוזמן להתרשם מהסילבוס של הקורס http://bit.ly/MEguEx

וממחלקת השמת הבוגרים שלנו http://bit.ly/U43Tyc

http://bit.ly/OjurP2

אתה מוזמן לפנות אליי במייל האישי, אם אתה מעוניין להגיע לפגישה ללא תשלום או התחייבות.

אן סתם להתייעץ

ושיהיה לך המון בהצלחה.

nofaro@jbh.co.il

פורסם

בשוק עבודה מחפשים ניסיון. לאף אחד לא אכפת איפה למדת ואיך כל עוד איתה יודע לעבוד ובעל ניסיון מוכח. אתה יכול לכתוב בקורות חיים שיש לך תואר ואף אחד לא יבדוק. תואר אקדמי הוא מעין גושפנקה לאיכות של מועמד חסר ניסיון למשרה מסוימת. זה הכל. אפשר להתשלב בשוק העבודה גם בלי תואר בשכר התחלתי הרבה יותר נמוך בתפקיד משיק ומשם להתקדם בהדרגה. אתה לא בהכרח תמצא את עצמך בעמדת נחיתות מבחינה כלכלית כי סטודנט באוניברסיטה בקושי מסוגל לנשום בזמן לימודיו בזמן שאתה תרוויח 6-7 אלף בחודש. עם הזמן השכר יעלה. תוך ארבע שנים אתה יכול להרוויח יותר מעובד עם תואר כי יש לך ניסיון ותפוקה טובה.

פורסם

אני, כסטודנט באוניברסיטה, מרוויח הרבה יותר מזה.

פורסם

לבריאות.

פורסם

זה ממש לא משנה איפה.

ג'ון ברייס יקרים יותר מאחרים ללא כל סיבה הגיונית. בסופו של דבר הידע שתצא איתו יהיה תלוי בהשקעה שלך האישית, ועל איזה מרצה אתה נופל.

מניסיון, MCITP זה overview נחמד ולא יותר מזה, וממש לא מדמה שום דבר חוץ מכמה דברים בסיסיים, הכל נרכש עם הניסיון בעבודה. אתה תצטרך לשבת בבית וללמד את עצמך במקביל לקורס.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

האמת שאני יכול לשבת בבית וללמוד את כל הקורס בלי ללכת למכללה אבל אין לי איך ליישם את זה והרי אף אחד לא יקבל אותי לעבודה כי יש לי ידע מהבית

אז בכל זאת, יש פה מישהו שיכול להמליץ על מכללה טובה? לפחות מבין אלו שהצגתי?

פורסם

במקום לשלם 20 אלף שקל על קורס, תקנה לך סביבה מתאימה ב10 אלף שקל (ועוד הגזמתי).

תתקין esxi, תרים מכונות, ותתחיל להתעסק. אני מבטיח לך שבבית אתה תרכוש הרבה יותר נסיון מעשי מבקורס.

אומנם בבית אתה תלמד יותר לאט (באופן טבעי - נראה לך שבאמת הם ילמדו אותך את החומר של המוצרים של סיסקו, צ'קפוינט, מיקרוסופט ולינוקס ב500 שעות לימוד, ושכל זה גם נכנס לראש?) אבל אתה תדע הרבה יותר.

תבין, שגם יכול להיות שתיפול על מורה כזה - לוקחים מישהו שפעם ראשונה עשה את הקורס, רואים שהוא יודע לזרוק מילים, עושים אותו MCT, נותנים לו להעביר קורס, נותנים לו מצגות מוכנות, הוא עומד מול כיתה ומקריא להם את מה שכתוב במצגת, נותן להם לעשות את התרגילים מהספר, ולפני כל מבחן נותן להם שיטות איך ללמוד את כל השאלות והתשובות של כל המבחנים בעזרת brain dumps.

שלא תבין לא נכון, ייתכן שגם תיפול על מורה מצויין, אבל אף אחד לא מבטיח לך את זה.

אני במקרה עשיתי את הקורס במכללת אחרת (בלי החומר של סיסקו) ואומנם נפלתי על מורה מצויין - אבל זה היה בתקופה שלא יכולתי לעשות תואר, הקורס היה עולה פחות מהיום, וגם הייתה לי הנחה ענקית.

בכל הראיונות עבודה שהייתי בהם, הקורס וה"תואר" mcitp עלו כבדרך אגב, כי לא הייתי עסוק בלהשוויץ בהם, ובראיונות שבהם הלך לי טוב, הלך לי טוב בגלל הנסיון שרכשתי (התחלתי כטכנאי) והרצון ואהבה שהראתי למקצוע.

פורסם

במקום לשלם 20 אלף שקל על קורס, תקנה לך סביבה מתאימה ב10 אלף שקל (ועוד הגזמתי).

תתקין esxi, תרים מכונות, ותתחיל להתעסק. אני מבטיח לך שבבית אתה תרכוש הרבה יותר נסיון מעשי מבקורס.

זה רעיון לא רע, מה שכן, הוא עלול לאבד את עצמו בהקמות של דומיין וכיוצ"ב אם אין לו ידע והבנה ב-tcp/ip, dns,dhcp וכל מה שלומדים בקורס MCITP.

נתת פה פתרון טוב למי שיש סבלנות לשבת ולהתחיל לקרוא מאות עמודים (או אתרים, לא משנה) ורוב האנשים שמעדיפים קורסים זה אנשים שלא ממש מסוגלים להושיב את עצמם וללמוד לבד.

לדעתי בסופו של עיניין לימוד עצמי הוא הרבה יותר אפקטיבי אבל לא לכולם זה נכון.

פורסם

מסכים איתך.

אבל אם לא תנסה, לא תדע באמת שאתה כזה (הוא בן 22, אי אפשר להעיד על עצמך דבר כזה על בסיס הלימודים בתיכון)

כאחד שבתיכון לא היה לו סבלנות אפילו לקרוא חצי עמוד, היום אני יושב וקורא ספרים טכניים וPDFים של מאות עמודים ונהנה מזה מאוד.

ולגבי ההתעסקות העצמית, הוא יכול לנסות ואולי גם כמה דברים יעבדו לו בלי ללמוד, אבל מתי שהוא הוא יהיה חייב להבין איך דברים עובדים. בקורס של MS אף אחד לא ילמד אותך tcp ip באמת. dhcp וdns ילמדו אותך מה שרלוונטי למוצרים של MS, ולא רקע אמיתי.

וגם בסוף הקורס, יש כאלה שלא זוכרים ולא יודעים מה זה dcpromo גם אחרי שהם עשו את כל התרגילים.

פורסם

אני לא קראתי את כל התגובות אבל מניסיוני בגלישה בפורומים יש בתחום המיחשוב וההייטק שלושה ויכוחים עיקריים:1. ללמוד או לא ללמוד. רבים טוענים שכיום ניתן ללמוד הכל לבד באינטרנט.2. קורס במכללה או תואר באוניברסיטה. יש מי שטוען שאם לא תעשה תואר במדעי המחשב תהיה מוגבל מבחינת הזדמנויות תעסוקה, קידום ושכר.3. באיזו מכללה כדאי ללמוד. איזה קורס ללמוד. באיזו מכללה ללמוד את הקורס הזה.אז כך,בכללי, ככל שתשאל אנשים כך תקבל דעות שונות. אז הנה שלי:האם לימודים באוניברסיטה הם אופציה מבחינתך? זה תואר קשה. האם יש לך את הנתונים להתקבל? האם אתה מעוניין להשקיע 3 שנים בלימודים? בעיקר אם אין לך בגרות ואתה צריך לקחת בחשבון שנה נוספת להשלמה, מכינה, פסיכומטרי? בוא תתחיל לענות על זה לפני שאתה תוהה במה תוכל לעבוד וכמה תשתכר בעתיד. לפני 10 שנים תעשיית ההייטק היתה במקום אחר לגמרי מאיפה שהיא נמצאת היום. לפני 6 שנים המצב הכללי בעולם היה שונה, מי יכול לנבא מה יהיה כשתסיים ללמוד? אז תבחר משהו שמעניין אותך ותוכל להתקבל אליו ולהתמיד בו, כי אין לך שליטה על מה יהיה בהמשך. ויש לי סוד: בכמעט כל תחום ומקצוע סטודנטים מוצאים עצמם אחרי הלימודים מתקשים להתקבל למקומות עבודה ללא ניסיון או נאלצים להתפשר על שכר ותנאים. אבל מה לעשות, צריך להתחיל מאיפהשהו. אולי אתה מוכשר? אולי חרוץ? אולי יהיה לך מזל ותתקדם ותתברג? אנשי IT רשתות ואבטחה מגיעים למשכורות מאוד גבוהות אחרי כ-10 שנים של ניסיון תעסוקתי. גם עורכי דין ורופאים עובדים בחצי חינם למשך כמה שנים אחרי סיום הלימודים. זה מה יש. אני רציתי ללמוד תחום מסוים ולהשקיע רק כמה חודשים בלימודים. הלכתי ללמוד SEO.כשחיפשתי מקום ללמוד פשוט הלכתי ל-4 מכללות שונות. ניסיתי להתרשם בכוחות עצמי. בפורומים יש מגיבים שאתה לא יודע מה המניעים שלהם ולא יודע מי הם בכלל. יש כאלה שבאים ללכלך או לפרסם, יש כאלה שבכלל לא מבינים בזה ומנסים להישמע חכמים, יש אנשים שמבינים ומנוסים ומייעצים ואומרים דברים אמיתיים מכל הלב רק בשביל לעזור, ויש גם כאלה שנכוו ומשתפים בניסיון הגרוע שהיה להם. לקוח מאוכזב יש בכל עסק. לרוב רק אותו שומעים. את המבסוטים כמעט לא שומעים בשום מקום. גם מי שמאוכזב לאו דווקא צודק או נותן את התמונה המלאה אלא רק את הצד שלו הסובייקטיבי ולך תדע למה באמת הוא יצא עם רושם גרוע מהמכללה. קיצר, לדעתי, תסמוך על עצמך קודם כל, ותסמוך על דעות ועצות רק של אנשים שאתה מכיר אישית ומקבל מהם את ההמלצות ישירות. גם על דעתי על תסמוך ;) בהצלחה

פורסם

היי,

אתה רק בן 22. כפי שכבר הציעו לפני, אפילו אם לא הלך לך בתיכון עם מקצועות ריאלים, נסה לעשות מכינה באוניברסיטה.

אמנם לא עשיתי מכינה, אבל לסטודנטים שלמדו איתי ועשו מכינה היה די קל בסמסטרים הראשונים. למיטב ידיעתי זה לוקח 3 חודשים. אני חושב שזה ישתלם לך.

פורסם
  • מחבר

אני לא קראתי את כל התגובות אבל מניסיוני בגלישה בפורומים יש בתחום המיחשוב וההייטק שלושה ויכוחים עיקריים:1. ללמוד או לא ללמוד. רבים טוענים שכיום ניתן ללמוד הכל לבד באינטרנט.2. קורס במכללה או תואר באוניברסיטה. יש מי שטוען שאם לא תעשה תואר במדעי המחשב תהיה מוגבל מבחינת הזדמנויות תעסוקה, קידום ושכר.3. באיזו מכללה כדאי ללמוד. איזה קורס ללמוד. באיזו מכללה ללמוד את הקורס הזה.אז כך,בכללי, ככל שתשאל אנשים כך תקבל דעות שונות. אז הנה שלי:האם לימודים באוניברסיטה הם אופציה מבחינתך? זה תואר קשה. האם יש לך את הנתונים להתקבל? האם אתה מעוניין להשקיע 3 שנים בלימודים? בעיקר אם אין לך בגרות ואתה צריך לקחת בחשבון שנה נוספת להשלמה, מכינה, פסיכומטרי? בוא תתחיל לענות על זה לפני שאתה תוהה במה תוכל לעבוד וכמה תשתכר בעתיד. לפני 10 שנים תעשיית ההייטק היתה במקום אחר לגמרי מאיפה שהיא נמצאת היום. לפני 6 שנים המצב הכללי בעולם היה שונה, מי יכול לנבא מה יהיה כשתסיים ללמוד? אז תבחר משהו שמעניין אותך ותוכל להתקבל אליו ולהתמיד בו, כי אין לך שליטה על מה יהיה בהמשך. ויש לי סוד: בכמעט כל תחום ומקצוע סטודנטים מוצאים עצמם אחרי הלימודים מתקשים להתקבל למקומות עבודה ללא ניסיון או נאלצים להתפשר על שכר ותנאים. אבל מה לעשות, צריך להתחיל מאיפהשהו. אולי אתה מוכשר? אולי חרוץ? אולי יהיה לך מזל ותתקדם ותתברג? אנשי IT רשתות ואבטחה מגיעים למשכורות מאוד גבוהות אחרי כ-10 שנים של ניסיון תעסוקתי. גם עורכי דין ורופאים עובדים בחצי חינם למשך כמה שנים אחרי סיום הלימודים. זה מה יש. אני רציתי ללמוד תחום מסוים ולהשקיע רק כמה חודשים בלימודים. הלכתי ללמוד SEO.כשחיפשתי מקום ללמוד פשוט הלכתי ל-4 מכללות שונות. ניסיתי להתרשם בכוחות עצמי. בפורומים יש מגיבים שאתה לא יודע מה המניעים שלהם ולא יודע מי הם בכלל. יש כאלה שבאים ללכלך או לפרסם, יש כאלה שבכלל לא מבינים בזה ומנסים להישמע חכמים, יש אנשים שמבינים ומנוסים ומייעצים ואומרים דברים אמיתיים מכל הלב רק בשביל לעזור, ויש גם כאלה שנכוו ומשתפים בניסיון הגרוע שהיה להם. לקוח מאוכזב יש בכל עסק. לרוב רק אותו שומעים. את המבסוטים כמעט לא שומעים בשום מקום. גם מי שמאוכזב לאו דווקא צודק או נותן את התמונה המלאה אלא רק את הצד שלו הסובייקטיבי ולך תדע למה באמת הוא יצא עם רושם גרוע מהמכללה. קיצר, לדעתי, תסמוך על עצמך קודם כל, ותסמוך על דעות ועצות רק של אנשים שאתה מכיר אישית ומקבל מהם את ההמלצות ישירות. גם על דעתי על תסמוך ;) בהצלחה

היי קודם כל תודה על התגובה,

ותודה כמובן על האובייקטיביות.

אני מבין שציינת שלא קראת את התגובות, וכתבתי בין התגובות שאין לי תעודת בגרות מלאה ואני ממש לא טוב במקצועות ריאלים. אני יודע שיש אפשרות של מכינה אבל הבנתי שלמדעי המחשב, לצורך העניין, יש דרישה של 3 יח"ל מתמטיקה. אין מצב שאני אלמד את זה, אני מסתכל על מספרים וזה נראה לי סינית. הדבר היחידי שאני זוכר ממתמטיקה מכל שנותיי בבית הספר זה לוח הכפל וגם כי זה באמת נחוץ בחיים חחח

אני יודע שאני רוצה לעסוק במחשבים, משהו שקשור למחשבים. אני אוהב את זה ובגלל זה אני מחפש איך אפשר ללמוד ולהתקדם ושזה יתאים גם לי.

איזה תחום ספציפית? זה מה שאני מנסה להבין. הבנתי שתחום הפיתוח לא בשבילי כי אני מעדיף להיות יותר בתזוזה מאשר לשבת ולכתוב\לבדוק קודים כל היום. אני נהנה לעשות את זה להנאתי אבל לא בטוח עד כמה אהנה במידה ואעבוד בזה.

קשה לי להחליט כי הרוב קוטלים ואני לא מבין את הסיבות למה. אני לא מצפה להרוויח 30 אלף בחודש איך שאני אסיים ללמוד ואפילו לא אחרי שנה שנתיים, אני לא חושב שיש אנשים בכל תחום שהוא בהייטק שמרוויחים ככה בלי נסיון. ובכל זאת אף אחד לא יכול להמליץ לי מה לעשות.

אני מנסה להבין האם התעודה הזאת תעזור לי להתקבל למשרות טובות יותר מעבודה כנציג תמיכה טכנית בחברה סלולארית או כפועל במפעל (מה שעשיתי עד היום ופשוט אין בזה כסף, ולצערי המצב הכלכלי שלי לא מאפשר לי ללמוד 3 שנים, אני אכנס לכלא בגלל חובות אחרי זה חחח)

האם יש לי סיכוי להתקבל לארגונים מכובדים יותר? לקבל לפחות קצת יותר מהמינימום?

אף אחד פשוט לא עונה על זה.

פורסם

אל תחשוב על להרוויח 30 אלף.

יותר מדי אנשים לא מגיעים לזה.

וכן, חלק מהמגיבים אני מניח לוקחים בחשבון את השכר הנמוך במקצועות מחשב מסוימים ובגלל זה לא ממליצים עליהם.

כל הכבוד להם שהיה להם תחת ללמוד את החומר שדרוש לשכר הזה.

אם זה לא שיקול בשבילך, תתעלם.

מה שכן מנסים להסביר לך, זה שמבחינת התעודה נטו, פשוט על כל מקום פנוי שתתחרה עליו יחד עם מועמד בעל תואר ראשון, תהיה לו עדיפות עליך. תשקול ותחליט מה שאתה חושב שטוב לך.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני בן 22

הסיבה שאני לא הולך על תואר כי אין לי בגרות מלאה. אני יודע שיש אפשרות להשלים וכו' אבל לא הולך לי עם מקצועות ריאליים כל כך אז אני די מוותר :\ ...

אני לא ראיתי שנאמר משהו בעניין אבל יש לך את האוניברסיטה הפתוחה.

הלימודים שם מותאמים והרבה יותר נוחים(לדעתי לפחות) מאשר במוסדות קונבציאונלים.

אני ממליץ לך ללמוד שם כי תואר זה הרבה יותר כסף, הרבה יותר מכובד וגם יפתח אותך אישית הרבה יותר טוב מאשר לימודי תעודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים