עבור לתוכן

כרטיס 7850 (~1300 ש"ח) עבור מחשב גיימינג חדש - איזה כדאי והאם זה שדריג

Featured Replies

פורסם

היי,

אני חושב לקנות HD7850 במחיר של בערך 1300 ש"ח למחשב גיימינג חדש.

המסך שלי ברזולוציה של 1920x1200 והמטרה שיהיה ניתן להוסיף בעתיד כרטיס נוסף כשיהיה צורך.

עד עכשיו בחרתי רק מארז+ספק (Define R4 + Seasonic x-660).

1. האם אני צריך להיות מודאג מ-microstutter (לפי הבנתי הכרטיס הנ"ל צריך להיות חזק מספיק)?

2. איזה חברה + דגם כדאי לקנות? לא עשיתי עדיין OC אבל חושב לעשות.

3. האם יש חשיבות לחברה או לדגם ב-crossfire? ואם יש חשיבות, מה הסיכוי שהדגם שאני קונה היום יהיה זמין בעוד שנה-שנתיים?

בתודה מראש,

מיקי

פורסם
  • מחבר

הקפצה + הבהרה:

אני לא ממש מצפה לתשובה וודאית של כן או לא (לשאלה 1). אשמח לדעת מה הסיכוי שתהיה בעיה בשידרוג בהמשך או לחלופין שאין ממש תשובה (ממישהו שמבין בזה יותר ממני ;) ).

חוץ מזה, אשמח להצעות לדגם ספציפי ואם אפשר להשתמש בדגמים דומים (למשל 7850 מאותה חברה, אך אולי לא כרטיס זהה - אם לא יהיה זמין) בשביל Crossfire.

תודה.

פורסם

אין שום בעיה לעשות מערך גם עם כרטיסים מחברות שונות. הרי ההבדל ביניהם לרוב הוא רק אריזה וקירור שונים.

במידה ואחד מהם יהיה בעל תדרים שונים (גרסאות OC למיניהם) אז המערך יעבוד על פי הכרטיס ה"איטי" יותר.

אני מניח שאף אחד פה לא נביא, לכן לא נידע להגיד לך בוודאות איזה גרסאות יהיו זמינות בעתיד. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה :xyxthumbs:

איזה כדאי לקנות? Sapphire ?OC?

ראיתי שיש מהירויות ליבה שונות גם כשלא מצויינת המהרה, זה שווה את ההפרש במחיר?

או בקיצור: למישהו יש כרטיס ספציפי שהוא ממליץ עליו?

פורסם

אין לי ניסיון עם הכרטיס הזה לכן לא אוכל לעזור לך לגבי המלצה ליצרן ספציפי. הנוסחה הקבועה אומרת לך על הכרטיס הזול ביותר, הביצועים במצב סטוק הרי יהיו אותו דבר.

לרוב לא משתלם לשלם אקסטרה על OC שהכרטיס מגיע איתו מהמפעל, אלה אם כן אותו כרטיס ספציפי מגיע עם קירור שונה שעדיף על גרסת הרפרנס.

ה7850 הוא אוברקלוקר טוב, יתכן ויש יצרנים\גרסאות שאצלם המהרה תהיה טובה יותר מהאחרים. לכן אם אתה מעוניין להמהיר את הכרטיס שתקנה תקרא המלצות\ביקורות על מנת למצוא את הגרסא שהכי מתאימה לOC, הן מבחינת הביצועים והן מבחינת קירור\רעש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים