עבור לתוכן

מיקרובקר ב $5 - TI’s ARM Cortex-M4 Launchpad

Featured Replies

פורסם

טוב

בעקבות הדברים הטובים שאמרת על זה, הזמנתי...

תודה..

• תגובות 94
  • צפיות 14k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האם להזמין את הזה ב- 5$ או את זה שעולה 4.3$?

פורסם

זה של ה-5$ יותר חדש.

אז הבחירה דיי פשוטה

פורסם

נראה טוב

מישהו יכול לתת קצת הסבר של סביבת הפיתוח?

והיציאות / כניסות שיש לו?

פורסם

הכל כתוב באתר...

סביבות פיתוח:

• Keil
  • Sourcery CodeBench
  • IAR Tools
  • CodeComposer Studio

כל אלה נתמכות.

חלק המפיצ'רים שיש על הלוח:

• USB Micro-B connector for device
  • RGB user LED
  • Two user switches (application/wake)
  • Onboard Stellaris® In-Circuit Debug Interface (ICDI)
  • Available I/O brought out to headers on a 0.1" grid

רשימה של כל התכונות שיש לבקר עצמו תמצא כאן.

וכמובן דפי הנתונים של הבקר.

בגדול, יש 2 ספריות שTI מספקת לך, אחת שהיא דריבר לכל הרכיבים הפריפיריאלים ואחת לגרפיקה.

פורסם

על איזה שפת תיכנות מדובר?

האם בחיבור USB למחשב אפשרי לצרוב עליו או שצריך מעגל צריבה?

פורסם

פרוייקט נחמד בשביל ללמוד איך להתעסק עם המכשיר.

מצחיק לראות עד כמה הוא מתלהב שהוא השתמש ב-DMA בשביל להוציא את המידע מה-ADC. כשאני עשיתי מעבדה עם ה-MSP430 באונ' חוסר שימוש ב-DMA גרר הורדה משמעותית בציון :)

אבל בתאכלס, ה-DMA הוא אחד הדברים היותר נחמדים. זה משהו שרוב המשתמשים החובבים לא משתמשים בו כי הם לא מכירים אותו, אבל הוא מאפשר לעשות דברים בלי שהמעבד יתעסק בזה. למעשה הוא מאפשר להזיז מידע ממקום למקום כשהמעבד כבוי לגמרי (מה שה-MSP430 ואני מניח שגם הבקר החדש הזה מאפשרים לעשות עם Low Power Mode בהתאם לרכיבים שדרושים באותו הרגע). אפשר לדוגמא לבצע דגימה של מידע ולשלוח אותו לפורט הסריאלי או לשמור רצף דגימות כאלה בזיכרון כשהרכיב במצב low power ולחסוך עשרות אחוזים בהספק. כשרוצים לעבוד עם סוללה זה יכול להעריך את חיי הסוללה באופן משמעותי.

פורסם

אני מנסה גם להזמין אחד כזה. ובמהלך ההזמנה נתקלתי בשאלה:

?What is your company URL

מה אני אמור לרשום שם :s05:

פורסם

"none"

פורסם

אחלה! הזמנתי :)

פורסם

חח תתחדש

פורסם

הזמנתי לפני כמה חודשים את הLaunchpad הקודם ועכשיו אני בונה איתו פרוייקט. לוקח קצת זמן להתרגל לתוספות שלו לC אבל זה שווה את המאמץ כרגע אני בונה איתו שלט למזגן.

עקקונית החדש יותר חזק אבל אני מאמין שהMSP430 יותר חסכוני בחשמל בנוסף למי שמעוניין לעשות הרבה פרוייקטים ולא חייב את החדש עדיף את הישן מכיוון שהוא שהמיקרו לא מולחם ללוח ולכן אפשר לתכנת אותו ואז להעביר אותו ללוח אחר(החדש מולחם ללוח).

בכל מקרה אני כנראה אזמין את החדש לצורך יצירת מתאם בלוטות' אוזניות(a2dp).

פורסם

כרגע אני בונה איתו שלט למזגן.

המזגן נשלט ע"י IR או RF?

(מזגנים זה תמיד IR?)

בנוסף למי שמעוניין לעשות הרבה פרוייקטים ולא חייב את החדש עדיף את הישן מכיוון שהוא שהמיקרו לא מולחם ללוח ולכן אפשר לתכנת אותו ואז להעביר אותו ללוח אחר(החדש מולחם ללוח).

זה אומר שאתה מחזיק כמה מעבדים?

פורסם

1)שלי נשלט על ידי ir בדקתי עם מצלמה. אני לא בטוח אם כולם משתמשים בir.

2)הלוח הקודם הגיע עם שני מעבדים. יש תושבת שאליה מכניסים את המעבד וניתן להזמין עוד(יש איזה 30 דגמים שונים שתואמים ללוח). בלוח החדש אין אפשרות כזאת.

לפי מה שהם פרסמו המחיר הנוכחי ללוח החדש מוגבל בזמן(אבל המבצע לא יגמר בסוף ההזמנות המוקדמות).

בגדול הם אומרים שהמטרה שלהם בלוחות האלו זה להציע אותם במחיר הכי זול וזה הגיוני כי בסופו של דבר כל מי שמתעתד לייצר מוצר אמיתי לא ישתמש בלוח כזה אלא ימזער הכל. אבל סטודנט שעבד עם אחד מהלוחות האלו יכין מוצר בעזרתו הם ירוויחו מספיק מהמכירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים