עבור לתוכן

מיקרובקר ב $5 - TI’s ARM Cortex-M4 Launchpad

Featured Replies

פורסם

אולי זה יעניין חלק, אפשר לעשות הזמנה מוקדמת לבקר(עד שני יחידות) ב $5 דולר כולל משלוח. המשלוח אמור לצאת בסוף ספטמבר, מאמין שבאמצע אוקטובר זה יגיע אלינו.

הידיעה ב hackaday:

http://hackaday.com/2012/08/31/preorder-tis-arm-cortex-m4-launchpad-for-5-delivered/

לאתר של TI:

https://estore.ti.com/Stellaris-LaunchPad.aspx

The board boasts an ARM Cortex-M4 processor, the Stellaris LM4F120H5QR. It includes 256 KB of flash memory, 32 KB of SRAM

• תגובות 94
  • צפיות 14k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואו פשוט מציאה, אם המשלוח באמת חינם זאת טעות לא לקנות.

תודה רבה !

לפי TI הבקר עצמו עולה 4.4$ ל1000 יחידות, יוצא שהלוח וכל החומרה עליו היא 60c.

עכשיו נשאר רק להחליט האם לקנות 1 או 2.

פורסם

תודה, הזמנתי 2.

פורסם

מה הוא יכול לעשות?

איזה פריפריות יש עליו?

פורסם

תודה, ממש חינם בהתחשב בכך שאין עלות משלוח.

הזמנתי שניים.

פורסם

האמת שגם אני הזמנתי אחד בסופ"ש, ועכשיו אני כבר כמעט מתחרט שלא הזמנתי 2 למרות שאני מתקשה לראות צורך כלשהו בזה (עד היום השתמשתי רק ב-MSP430 Launchpad אחד, אז אני מניח שאני אסתדר גם עם אחד כזה :P ).

פורסם

אני חושב שאנטולי ניסח את זה הכי טוב..

אומנם המחיר באמת זול, במיוחד כשזה כולל את המשלוח.

אבל האם הלוח הזה שימושי?

האם למישהו יש נסיון עם לוחות MSP של TI?

אין בלוח הזה שום ייחוד, יש בו שני כפתורים, ו-LED..

מנגד, לכל יצרן של מעבד, יש עקומת לימוד שהלוח/מעבד שלו דורש.

+סביבת פיתוח.

אודה לכם אם אתם יכולים לכתוב משהו טוב לגבי הלוח הזה.. האם כדאי להזמין, או שזה הולך להיות עוד ג'אנק מצטבר..

או מכיוון אחר,

האם כדאי להוסיף עוד 15$, ולשלם 20$ עבור לוח אחר שיכול להיות יותר שימושי..

(לאו דווקא של TI)

דרך אגב:

מי שמתלהב מבקר ב-5$,

אז כדאי לו ללכת לכאן:

https://estore.ti.com/MSP-EXP430G2-MSP430-LaunchPad-Value-Line-Development-kit-P2031.aspx

זה גם כן TI, וגם כן MSP430,

והפעם, ב-4.3$

יותר זול מהקודם !

והפעם יש הגבלה של 50 יחידות לבן אדם.

אז אפשר לקנות 50 :P

פורסם

אני לא הבנתי איך אתה מסכים איתי ואז אומר דברים שונים ממה שאני אמרתי?! :P

אני משתמש ב-MSP430 LaunchPad כבר לא מעט זמן, ואני יכול להעיד שאצלי הוא הוציא את ה-Arduino לגמלאות (למרות שגם ככה לא ממש אהבתי אותו). יצא לי לעשות כבר לא מעט פרוייקטים איתו (וגם עם ערכת פיתוח יקרה יותר של TI שעולה בערך 100$ ומבוססת על אחד השבבים החזקים יותר במשפחת ה-MSP430), וזה משהו שתמיד יהיה לי שימוש בו.

השאלה היחידה שלי היא מה יש לי לעשות עם 2 כאלה. והסיבה היא שאני בדר"כ משתמש בלוח הזה עבור דברים זמניים ואף פעם אין לי צורך בשניים כאלה במקביל.

למי שעובד על הרבה פרוייקטים, או משתמש בלוח הזה כחלק תמידי מהפרוייקט שלו ולא רק לשלב הפיתוח (ובינינו, במחיר הזה אין סיבה למה לא), אני בהחלט רואה צורך בשניים כאלה ואפילו יותר.

עריכה: אני רואה שערכת את המודעה שלך. הלוח הזה הוא בדיוק מה שדיברתי עליו.

פורסם

אני לא הבנתי איך אתה מסכים איתי ואז אומר דברים שונים ממה שאני אמרתי?! :P

אני אמרתי את זה בגלל זה:

האמת שגם אני הזמנתי אחד בסופ"ש, ועכשיו אני כבר כמעט מתחרט שלא הזמנתי 2 למרות שאני מתקשה לראות צורך כלשהו בזה

אז אתה אומר זה כן שווה? :)

פורסם

א. התכוונתי שאני לא רואה צורך ב-2 לשימושים שלי.

ב. לדעתי זה יותר משווה. הקנייה של ערכת הפיתוח ב-4.3$ הייתה ההשקעה הכי טובה של 20 שקל שעשיתי איי פעם :P

מאז כבר לא מעט חברים שלי הזמינו דברים כאלה לעצמם (חלקם גם גולשים פה בפורום וקיבלו ממני חפירה למה כדאי להשתמש בזה ולא בארדואינו ;) ).

פורסם

ב. לדעתי זה יותר משווה. הקנייה של ערכת הפיתוח ב-4.3$ הייתה ההשקעה הכי טובה של 20 שקל שעשיתי איי פעם :P

וואו.. עד כדי כך?

אז הלוח עכשיו שעולה 5$, הוא מן הסתם עוד יותר טוב?

אגב, כתבת קודם:

אני בדר"כ משתמש בלוח הזה עבור דברים זמניים ואף פעם אין לי צורך בשניים כאלה במקביל.

למה לא להשתמש בו כחלק ה"סופי"? למה רק זמני?

מאז כבר לא מעט חברים שלי הזמינו דברים כאלה לעצמם (חלקם גם גולשים פה בפורום וקיבלו ממני חפירה למה כדאי להשתמש בזה ולא בארדואינו ;) ).

יש לך במקרה אפשרות לעשות copy paste על חלק מה"חפירה" הזו?

אשמח לקרוא אותה..

פורסם

הסיבה שאני משתמש בזה רק לדברים זמניים היא כי הפרוייקטים שלי הם כאלה, זמניים. כל הדברים שאני משתמש בהם במיקרו-בקר הם דברים שאני עושה בשביל הכיף ואז נמאס לי מהם, או שאני משתמש בהם למשהו בזמן הפיתוח שלו ואז אני מחליף אותם בדברים קבועים וזולים יותר. לדוגמא כרגע אני משתמש בזה לצורך הדגמה של שבב כלשהו, וברגע שאני לא אצטרך להדגים את השבב יותר אני אוכל להשתמש בערכת הפיתוח למשהו אחר. כמובן שבמחיר של 4.3$ אין גם הפסד גדול פשוט לקנות עוד כמה וזהו.

ואגב, בפרוייקטים שלי אני בדר"כ בונה את כל המעגלים שלי כך שהם יתלבשו כמו shield ואז אין לי בעיה לחזור למשהו שעשיתי באופן פשוט של הלבשת המעגלים זה על זה, וצריבת התוכנה המתאימה.

פורסם

אוקיי אני מבין.

אתה יכול להגיד משהו לגבי

למה כדאי להשתמש בזה ולא בארדואינו ;) ).

פורסם

אני לא מתכוון לפתוח פה את הנושא, הדיון הזה מיועד למשהו אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים