עבור לתוכן

סיווג מכס של מגבר אותות WIFI ומיסי היבוא על מגבר כזה

Featured Replies

פורסם

ברצוני לקנות מגבר אותות WIFI כדי לשפר את הקליטה והשידור במיחשוב הביתי שלי (לא מדובר באנטנה אלא ב"קופסא" שאליה מחברים אנטנה) .

לפי מה שראיתי ההיצע והמחיר של מגבר אותות WIFI בארץ מאוד מאכזב. לכן ברצוני לקנות את המוצר בחו"ל.

מה שלא ברור לי הוא מהו סיווג המכס של מגבר זה (כדי שאדע מהם מיסי היבוא החלים על המגבר, חוץ ממע"מ כמובן).

לפי פרסומי המכס נראה לכאורה שסיווג המכס של מגבר אתות WIFI הוא : 16_85_17_6000 (חלק 16, פרק 85, סוג 17 ,סעיף 6000 ), כמו כן לפי הסיווג הזה לא חלים (כנראה) על המגבר הזה מיסי יבוא (חוץ ממע"מ כמובן).

יתכן שאני טועה לגבי הסיווג והמיסוי, לכן אני שואל כאן ליתר בטחון:

האם יש מישהו כאן שיודע מהו סיווג המכס של מגבר אותות WIFI או שיודע בבטחון רב מהם מיסי היבוא שחלים עליו (חוץ ממע"מ) ?

פורסם

אני הייתי מודאג יותר מאישור משרד התקשורת שידרשו עבור המגבר. אני לא יודע איזה מגבר אתה רוצה להכניס אבל מגבלת השידור הכללית המותרת היא 17dBm

פורסם
  • מחבר

אני הייתי מודאג יותר מאישור משרד התקשורת שידרשו עבור המגבר. אני לא יודע איזה מגבר אתה רוצה להכניס אבל מגבלת השידור הכללית המותרת היא 17dBm

כנראה אקח סיכון של הזמנת מגבר עם עוצמה מעל המגבלה 17 DBM. מכיוון שהיום יש מגברים זולים ומיניאטורים --- יש להערכתי סיכוי טוב שאם אביא מגבר בודד בצרור של דואר אויר פקיד ההמכס בדואר לא ישים לב למגבלה. פתרונות אלטרנטיבים נראים לי יקרים מדי.

עם זאת המגבלה שציינת (17DBM ) נראית לי מוגזמת (לפי מה שהבנתי בארצות הברית מגבלה לשימוש ביתי היא 30 DBM , מה שאינו מוגזם לדירה גדולה).

פורסם

זה די דומה למה שמאושר באירופה. שים לב שלא מדובר במגבר של 17 dBm, אלא בסה"כ עוצמת שידור.

אם אתה מקווה שזה יתחלק מתחת לרדאר, אז באמת שאין משמעות לסעיף המכס הרלוונטי, שכן אם הוא יסווג לפי הסעיף המתאים, בוודאי ידרוש אישור משרד התקשורת.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ברצוני לקנות מגבר אותות WIFI כדי לשפר את הקליטה והשידור במיחשוב הביתי שלי (לא מדובר באנטנה אלא ב"קופסא" שאליה מחברים אנטנה) .

לפי מה שראיתי ההיצע והמחיר של מגבר אותות WIFI בארץ מאוד מאכזב. לכן ברצוני לקנות את המוצר בחו"ל.

מה שלא ברור לי הוא מהו סיווג המכס של מגבר זה (כדי שאדע מהם מיסי היבוא החלים על המגבר, חוץ ממע"מ כמובן).

לפי פרסומי המכס נראה לכאורה שסיווג המכס של מגבר אתות WIFI הוא : 16_85_17_6000 (חלק 16, פרק 85, סוג 17 ,סעיף 6000 ), כמו כן לפי הסיווג הזה לא חלים (כנראה) על המגבר הזה מיסי יבוא (חוץ ממע"מ כמובן).

יתכן שאני טועה לגבי הסיווג והמיסוי, לכן אני שואל כאן ליתר בטחון:

האם יש מישהו כאן שיודע מהו סיווג המכס של מגבר אותות WIFI או שיודע בבטחון רב מהם מיסי היבוא שחלים עליו (חוץ ממע"מ) ?

שיניתי את המפרט של מוצר להזמנה. במקום לקנות מגבר *נוסף* שיחובר למתאם --- קניתי מתאם שמובנה בתוכו מגבר אותות חזק. השילוב הנ"ל אמור (לדעתי) לצמצם את הרעש בקליטת אותות (רעש שנובע מחיבור לא מושלם בין שני מוצרים אלקטרוניים מיצרנים שונים). חוץ מזה, נדמה לי שהמתאם שקניתי הוא בשיטת MIMO כלומר מגביר אמינות הקליטה על ידי חפיפת קליטה משתי אנטות שמכוונות. שתי אנטנות קטנות מצורפות למתאם ובהן השתמשתי עד עכשיו (יתכן שהחלפתן בגדולות תשפר עוד יותר את התקשורת). סך הכל מוצר חביב עבור 15 דולר בלבד.

המשלוח עבר ללא בעיות. התשלום שלי היה ב- 11 ספטמבר, המשלוח יצא לדואר הסיני ב- 14 ספטמבר, הצרור הגיע לסניף הדואר שלי בערך ב- 16 אוקטובר. המכס לא בדק את הצרור (כנראה משום שערכו נמוך) וממילא לא חייב אותי במיסים, כמו כן המכס לא עיכב את המוצר למרות (כנראה) שהוא משדר בעוצמה הרבה יותר מעל התקן.

הרושם הראשוני מהמוצר הוא טוב (חוץ מתקליטור הדריוורים הדפוק שהיה מצורף למתאם, ביזבזתי שעתיים וחצי כדי למצוא באינטרנט את הדרייור והתוכנה הלא קריאים שהיו על התקליטור). ניסיתי את המוצר ביומיים האחרונים משך כ- 20 שעות ויש שיפור מאוד משמעותי בקליטת אותות ממקורות רחוקים למדי. המתאם לא מתחמם כלל, לפי מה שקראתי "אי התחממות" זו סגולה לחיים ארוכים יותר של המתאם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים