עבור לתוכן

בום טראח, הלך הכרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

שלום. ברשותי כרטיס מסך מסוג geforce 8800 gts 512 שעד כה עשה את עבודתו נאמנה.

בימים האחרונים בעת משחק (tf2) החלו להופיע ארטיפקטים על המסך והמחשב פשוט נתקע. התופעה לא היתה אחידה והופיעה לפעמים לאחר 5 דקות משחק ולפעמים לאחר שעה. בעבר קרה לי משהו דומה אך לאחר ניקוי גוף הקירור (חשדתי בחימום יתר) הבעיה נפתרה.

כעת הגעתי למצב שאפילו גלישה באינטרנט גורמת לארטיפקטים מוזרים ותקיעה של המחשב.

מבדיקות טמפרטורה שערכתי נראה שהמצב תקין לחלוטין עם 60- 90 מעלות ( מנוחה- מאמץ) אך בנגיעה פיזית בכרטיס עצמו גיליתי שהזכרונות רותחים עד לרמה של כוויה!

לפני שאני רץ לקנות כרטיס חדש, האם ניתן לעשות משהו? על הזכרונות והמעבד יש מדבקות תרמיות בעוד שלי בבית יש רק משחה..חבל לי סתם לפרק את גוף הקירור ולגלות לאחר מכן שהוא לא יושב כמו שצריך, בכל זאת המדבקות האלו עבות!

נ.ב - הסיבה שאני לא שולף את הגוף קירור באופן מיידי טמונה בעובדה שיש לו 15 (!!!) ברגים ב3 גדלים שונים המחזיקים אותו לכרטיס. בחיים לא ראיתי דבר כזה טיפשי.

ואולי זה לא קשור בכלל למשחה והזכרונות נדפקו? אשמח לעזרה. :hat:

פורסם

ארטיפקטים ותקיעות זה כנראה באמת התחממות יתר של כרטיס מסך גם אם הוא מראה טמפרטורה סבירה. עברתי בעצמי את החוויה הזאת לפני כשבוע וחצי עם 8800GT שהוא כבן 4 וחצי שנים ורק אחרי החלפת משחה חדשה ופירוק ונקיון יסודי ושימון של מאורר של גוף קירור חזר לעבוד יציב בטמפרטורות יותר נמוכות מקודם. אז אני מציע לך לנסות את זה, גם ככה אין לך הרבה ברירה, אם תשאיר את זה ככה יש מצב שישרף ביום אחד, לקנות חבל על הכסף אם כרטיס שיש לך עכשיו מספק אותך בצרכים שלך. אבל בכרטיס שלי היו רק 4 ברגים שהחזיקו גוף קירור, אבל לא נראה לי שזה משנה, לפני שתפרק תעשה תרשים בערך של מקומות ברגים בכרטיס וככה לא תתבלבל בהרכבה חזרה.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

נשמע כמו כאב ראש...בספירה שנייה מצאתי 17 ברגים שונים!

הבעיה שהגוף קירור לא יושב על משחה טרמית אלא על מדבקות די עבות. אני מפחד במידה ואחליף למשחה הגוף לא ישב כמו שצריך...

בעצם זה לא משנה כל כך, כרגע שמתי gf 6600 ישן אז אין לי מה להפסיד.

חשוב לציין, המעבד עצמו בטמפרטורה טובה, מה שמתחמם וגורם לתקיעות אלו הזכרונות. השאלה אם החלפת משחה באמת תטפל בבעיה או שמדובר בתקלה פיזית שגורמת להתחממות הזכרונות.

פורסם

נשמע כמו כאב ראש...בספירה שנייה מצאתי 17 ברגים שונים!

הבעיה שהגוף קירור לא יושב על משחה טרמית אלא על מדבקות די עבות. אני מפחד במידה ואחליף למשחה הגוף לא ישב כמו שצריך...

בעצם זה לא משנה כל כך, כרגע שמתי gf 6600 ישן אז אין לי מה להפסיד.

תראה גוף קירור כן יושב על משחה טרמית שמרוכה על מעבד הגרפי של כרטיס מסך. מדבקות עבות זה כאילו כיסוי לקירור של זיכרונות שלו.

אתה יכול לנסות להליף משחה, כי גם אם זה לא יצליח תרכוש נסיון בעניין כמוני, אני גם לא האמנתי שזה יצליח לי, אבל בסוף הצליח.

הבאתי לך תמונות בעניין, יש כאלה שמכסים זכרונות בנפרד וגוף קירור בנפרד, ויש כאלה שעל הגוף קירור מודבקות מדבקות (מקרה שלי).

פורסם
  • מחבר

מחיפוש מעמיק בגוגל הבנתי שבלי מדבקות טרמיות אין לי שום סיכוי למגע בין הצ'יפים של הזיכרון לגוף הקירור. המרחק גדול מידי בשביל משחה כמו as5 מה שבעצם אומר שבלי מדבקות אין לי סיכוי להציל את הכרטיס. :-\

אולי שווה לטרוח ולהזמין מהאינטרנט?

פורסם

אני מאמין שבמקומות כגון EBAY וכו' תמצא את מבוקשך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים