עבור לתוכן

אינטרנט אלחוטי 50MB של בזק - חרטה!

Featured Replies

פורסם

החלטתי שהגיע הזמן לשדרג את מהירות האינטרנט שלי בעיקר בשל אהבתי להורדות וסרטים. לאחר בירור מעמיק החלטתי שאעבור למהירות של 50 מגה באינטרנט אלחוטי.

אחרי מסכת עינויים של שבוע עד שהצליחו להעביר את ההזמנה מבזק לחברת השליחויות, הגיעו והחליטו לי את הראוטר לכזה שתומך בקצבים של 50 מגה, אבל פה לא תמו הבעיות...

בהגדרה של האינטרנט החדש, כאשר הכבל מחובר למחשב אכן ההורדה היא 50MB, אבל כשהוא מנותק והגלישה היא אלחוטית היא לא יותר מ-20MB!

ניצגת שירות טלפוני עשתה ככל יכולתה לעזור אבל ללא הועיל ואף הוציאה טכנאי מיוחד לביתי שיבדוק את הנושא, והוא באמת הגיע כעבור מספר ימים, בדק ופסק - "זאת תופעה מוכרת - אין מה לעשות!"

אז אני שואל, אם מפרסמים ומוכרים אינטרנט אלחוטי של בזק במהירות של 50MB אבל למעשה מהירות היא רק קווית, אין זו הטעיה?

פורסם

נעשה קצת סדר.

אין דבר כזה אינטרנט אלחוטי של בזק, יש דבר כזה אינטרנט של בזק. ואם אתה מחובר חוטית יש לך 50, אז המסקנה שאין בעיה עם בזק, אלא הבעיה היא הנתב שלך שלא מצליח להעביר בצורה אלחוטית במהירות גבוהה, מה שסביר שיקרה בנתבים זולים.

איזה נתב (ראוטר) יש לך? (אני מניח שהוא מבזק) ובכללי מה הציוד שלך?

האם ניסית לבצע את הבדיקה שאתה צמוד עם המחשב לנתב?

סביר שפשוט תצטרך להחליף לנתב חזק יותר

פורסם
  • מחבר

הנתב כמובן מבזק - D-Link 6740U, והמחשב שלי נמצא במרחק של כ-20 ס"מ ממנו...

ולאיזה עוד ציוד אתה מתכוון?

פורסם

אתה חייב לעבוד בתקן N במהירות 300Mbps כדי להגיע למהירויות גבוהות באינטרנט.

צריך לבדוק את ההגדרות האלחוטיות, את הגדרות האבטחה (אם אתה על WPA צריך להיות AES ולא TKIP בתקן N), הגדרת Bandwidth צריכה להיות על 40Mhz (או אוטומטי 20/40).

בדוק שיש לך דרייבר עדכני לכרטיס האלחוטי במחשב.

כרטיס PCI עדיף מבחינת מהירויות על מתאם USB.

בהצלחה.

פורסם

עם נתב הזה אני מקבל לפחות 20 מגה ממרחק של כ3 חדרים כולל קירות.. :nixweiss:

ואני אתקן פה את גיל ואומר כי ההצפנה צריכה להיות WPA2 על AES בשביל לקבל תמיכה במהירויות של תקן N.

וכמובן לראות שהכרטיס האלחוטי במחשב בכלל מתאים.

פורסם
  • מחבר

WPA2 זה לא נותן לי להתחבר (זה מה שהנציגת תמיכה ניסתה לעשות).

ואיך אני בודק/משנה את כל השאר?

פורסם

WPA2 זה לא נותן לי להתחבר (זה מה שהנציגת תמיכה ניסתה לעשות).

ואיך אני בודק/משנה את כל השאר?

למה לא ? איזה כרטיס רשת יש לך ? צריך להיות כרטיס מאד ישן עם דרייבר עתיק בשביל שלא יתמוך ב WPA2 .

תבדוק במחשב שלך, אפילו תעלה צילום מסך של כ.הרשת האלחוטי שלך.. נראה לי שהבעיה שלך היא לא בנתב אלא בכרטיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים