עבור לתוכן

הגברת זרם על חשבון מתח

Featured Replies

פורסם

יש לי בטרייה שמוגבלת על ידי דיודה חיצונית לזרם של 20A, את המתח של הבטרייה אני יכול לבחור כרצוני.

האם ישנה אפשרות להגביר את הזרם על חשבון המתח? מן Joule Thief הפוך.

אם לדוגמא המתח של הבטרייה הוא 10V והזרם הוא 20A אז אני אקבל 40A במתח של 5V(פחות הבזבוז אנרגיה במעבר כמובן).

פורסם

יש לי בטרייה שמוגבלת על ידי דיודה חיצונית לזרם של 20A, את המתח של הבטרייה אני יכול לבחור כרצוני.

האם ישנה אפשרות להגביר את הזרם על חשבון המתח? מן Joule Thief הפוך.

אם לדוגמא המתח של הבטרייה הוא 10V והזרם הוא 20A אז אני אקבל 40A במתח של 5V(פחות הבזבוז אנרגיה במעבר כמובן).

איזה סוללה מסוגלת לספק זרם של 40 אמפר למשך זמן ? חוץ מאשר מצבר של רכב.

אנא צרף נתונים מדוייקים של הסוללה והמעגל החשמלי.

פורסם

אני לא מצליח לדמיין מה יש לך שבו מעבירים 20A דרך נגד. נגד כזה הוא גוף חימום רציני

מה בדיוק המערכת ומה אתה מנסה לעשות איתה ?

פורסם
  • מחבר

תודה מייק, נראה לי שזה בדיוק מה שאני מחפש.

הזרם הולך אל מנוע Brushless דרך ESC מתאים, הבטריה לא תוכל לתת יותר מ 20 אמפר אבל הייתי רוצה יותר מזה כדי לקבל מומנט גבוה יותר. המעגל שחשבתי עליו יראה כך:

Battery -> 20A current limiting diode -> Step down IC -> ESC -> Brushless motor

אין לי נתונים לבטריה(NiMH) ולמעגל כי עדיין לא תכננתי אותו, אני קודם רוצה לבדוק אם אני יכול להשתמש ב Step down כדי להגביר את הזרם ולתכנן מעגל איתו.

מרק, הבטרייה תספק 20 אמפר.

פורסם

חשבתי שהזרמים שרשמת הם סתם לדוגמא.

אני באמת לא יודע אם תמצא ממיר מספיק יעיל שיאפשר לך זרם כזה גבוה.

אתה אומר שסוללת NiMH מספקת לך 20A ?

בכל מקרה אם תרצה להגדיל את הזרם שהסוללה יכולה לספק תחבר עוד סוללה זהה במקביל (באופן פרקטי צריך לאזן אותם קודם) ובזרמים כאלה אתה צריך כבלים עבים מאוד.

פורסם

למנוע יש התנגדות. אם אתה מקטין את המתח שהוא מקבל, אתה מקטין את הזרם בהתאמה. תוודא שאתה לא תקבל _פחות_ זרם אם אתה תנסה את זה

מה התפקיד של הדיודה ? אוליי ניתן להוציא אותה לגמרי אם יתר המעגל יכול להחזיק זרם גבוה יותר, או להחליף אותה ?

איזה סוללה יש לך שמחזיקה 20A ? תצלם אותה

פורסם
  • מחבר

עדיין לא בחרתי שום רכיב(לא מנוע, לא בטריה, לא בקר מהירות), ולמעט הדיודה שמגבילה את הזרם מהבטרייה ל 20 אמפר אני חופשי לגמרי.

אני אבחר את המנוע בהתאם לזרם שאני יכול לספק לו, אם אני יכול לספק יותר זרם אני אבחר מנוע עם התנגדות נמוכה יותר ככה שעבור אותו מתח(או אפילו נמוך יותר) אני אקבל יותר זרם ויותר מומנט(קרי דירוג KV נמוך יותר).

התפקיד של הדיודה הוא פשוט הגבלה מלמעלה, אני חייב להשתמש בה.

בטריה לדוגמא: http://www.cheapbatterypacks.com/product/23/119/Elite-2400-45SC.aspx

(לא בהכרח אשתמש בזו כמובן)

פורסם

גם אני לא, אלא אם היא משמשת כפיוז ואז למה שלא תשים פשוט פיוז

פורסם
  • מחבר

זה לא באמת משנה, מה שמשנה זה שיש הגבלה של 20 אמפר מהבטרייה(אחת הדרישות, אין אפשרות לשנות את זה) וצריך לעבוד סביב זה.

פורסם

אם יש לך התנגדות נמוכה מספיק אתה יכול למשוך יותר זרם מזה, הסוללה לא תוכננה לזה והיא עלולה להנזק במשיכת זרם גבוה מזה.

תבדוק את האופציה לחבר עוד סוללה כזאת במקביל או איזה סופר קבל.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה, הזרם שיוצא מהסוללות לא יהיה יותר מ 20 אמפר - זו דרישה לתכנון שחקוקה באבן. גם אם אני מחבר במקביל עדיין אסור לי לספק יותר מ-20 אמפר מהסוללות.

כל הסיבה שאני רוצה את ה Step Down זה כדי שהסוללה תספק לי זרם של 20 אמפר במתח 30 וולט(לדוגמא) ואחרי ה Step Down אני אקבל 40 אמפר במתח 15 וולט. אני רוצה שהמנוע ימשוך 40 אמפר מה Step Down וה Step Down ימשוך 20 אמפר מהסוללה כדי לעקוף את המגבלה הזו.

אפשר לצאת מנקודת הנחה שהסוללה יכולה לספק 20 אמפר בלי שום בעיה והיא תוכננה לעבודה בזרמים האלו(ואני באמת אשתמש בסוללה כזו).

אסור לי להשתמש בקבל, האנרגיה חייבת להגיע מהסוללה.

תודה לכם על היחס והעזרה, אני מאוד מעריך את זה.

פורסם

אתה מבין שבשביל ממיר DC ל DC תצטרך סליל עצום שגם יעלה כמה מאות שקלים.

במקום לבנות ממיר DC ל DC הדבר השקול יהיה במקום לחבר את כל הסוללות בטור תחבר חצי בטור (חצי מהמתח) וחצי במקביל (פי 2 זרם).

ולזרמים כאלה אתה צריך כבלים בעובי של 3 מ"מ.

זה נשמע כאילו אתה בונה טיסן או משהו שכזה, ניראה לי שהוא בכלל לא ימריא עם הממיר שישקול כל כך הרבה.

הכי פשוט יהיה ללכת על סוללה שתתאים לך בלי שום המרות ושתהיה קלה (אני מניח שזה טיסן). לך על סוללת ליתאום פולימר, אתה יכול למצוא סוללה כזאת שמסוגלת להוציא גם 50A בקלות.

פורסם
  • מחבר

זה באמת לטיסן(תרגיל ללימודים), אין לי אפשרות לחבר שני בטריות(או לקחת Lipo) - יש דרישות שאני חייב לעמוד בהן ואחת מהן היא שהזרם שיוצא מהבטריה(חייבת להיות NiMH) לא יהיה גבוה מ 20 אמפר.

ראיתי רכיבים כמו: http://il.farnell.com/texas-instruments/tps40422rhat/buck-dual-two-phase-synch-40vqfn/dp/2082435?in_merch=New%20Products

זה לא בדיוק מה שאני צריך אבל זה בכיוון לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים