עבור לתוכן

קניית מעבד יד שניה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מקווה שהשאלה שלי לא תמימה באופן מוגזם אבל אני חושב לקנות מעבד יד שניה ולהרכיב אותו לבד על מנת לשדרג את ביצועי המחשב - האם יש משהו שאני אמור לבדוק במעבד לפני הקניה (מלבד התאימות של המעבד ללוח האם)?

וכמו כן האם התקנת המעבד על לוח האם זה משהו שהוא בר ביצוע לבחור כמוני עם כישורים טכניים בסיסיים (התקנתי כרטיס מסך ו-SSD באופן עצמאי)

תודה

פורסם

לפני הקניה רצוי לבדוק במחשב מורכב שהמעבד אכן עובד, ואם יש אפשרות גם להריץ עליו בדיקת מאמץ למס' דקות.

במידה ואין אפשרות לעשות זאת, יש לבחון טוב טוב ויזואלית את המעבד על סימנים מחשידים כגון מכות, לחיצות, שריטות וכו'. לשים לב שכל הפינים ישרים! במידה ומדובר במעבד עם פינים.

לגבי התקנה - לא מסובך מידי, יש למרוח משחה טרמית חדשה בין גוף קירור למעבד. לגבי ביצוי פירוק והרכבה של הקירור ומריחה נכונה של משחה טרמית, כדאי להציץ ולראות כמה סירטונים ביוטוב בכדי שלא לבצע טעות של צעירים. בהצלחה :xyxthumbs:

באיזה מעבד מדובר?

פורסם

עוד מומלץ לבדוק צריכת חשמל של המעבד- במקרי קיצון (נדירים יחסית) הספק חלש מדי. שווה לבדוק.

פורסם
  • מחבר

כרגע יש לי E5200.

חשבתי לשדרג ל- E8400 או לאחד ממרובעי הליבות כמו Q9450

יש המלצות?

פורסם

כן.

לשמור את הכסף למחשב חדש. :xyxthumbs:

פורסם

אני דווקא חושב שאם תמצא מעבד מרובע ליבות חזק (כמו למשל q9450) במחיר של 250-300 שקל - לך על זה.

קח בחשבון שהמעבד חם יותר מה-e5200, כדאי לברר אם יהיה צריך להחליף גוף קירור.

פורסם

כן.

לשמור את הכסף למחשב חדש. :xyxthumbs:

למה ? אם אפשר להשיג במחיר נמוך מרובע ליבות אז למה לא ? זה שדרוג לא רע למחשב כזה.

פורסם

מרובע ליבות במחיר של עד 300 שקלים זה שידרוג משתלם.

אבל אין הרבה מציאות כאלה.

פורסם

תמחור לא הגיוני של חומרה משומשת זה באמת בעיה.

פורסם
  • מחבר

ומה אתם אומרים על E8400?

פורסם

מה השימושים שלך? ממה בעצם אתה לא מרוצה?

פורסם
  • מחבר

השימושים שלי הם בעיקר עבודה עם אופיס, עם PDF וגלישה.

אני לא מרוצה מכך שלעיתים הגלילה בקבצי PDF לוקחת הרבה מכוח העיבוד. לעיתים גם הרבה טאבים פתוחים ועבודה על מסמכים במקביל סותמת לי את המעבד

אני לא משחק ועושה המרות קבצים (וידיאו בעיקר) לעיתים רחוקות

פורסם

5200 הוא מעבד טוב מאוד ומספיק לשימושים שלך

8400 הוא מעבד חזק מאוד אבל לשימושים שלך לא תרגיש בהבדל גדול

יש לך SSD ועדיין אתה לא מפסוט מהביצועים של המחשב!?

כנראה שהבעיה במקום אחר

מה המפרט המלא שלך?

ואם נקדים את המאוחר אז גם תמונה של HWMONITOR

פורסם

אתה יכול לבדוק שני דברים:

1. האם OC עוזר?

2. להחליף תוכנה לקריאת קבצי PDF, אני משתמש ב-FOXIT שלדעתי טובה יותר מזאת של ADOBE והרבה פחות כבדה

פורסם

אתה יכול לבדוק שני דברים:

1. האם OC עוזר?

2. להחליף תוכנה לקריאת קבצי PDF, אני משתמש ב-FOXIT שלדעתי טובה יותר מזאת של ADOBE והרבה פחות כבדה

FOXIT :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים