עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית - הראשי - XP, הלקוח - 2000

Featured Replies

פורסם

אנשים תראו....אני כבר דיי הרבה זמן רוצה להקים רשת ואני מחפש מדריך מתאים, אבל מרוב מדריכים ושכל אחד רושם משהו אחר השתגעתי .

רשמתי פה את מה שהבנתי מרוב המדריכים, ס'תומרת שזה מה שאני צריך לעשות ( תתקנו אותי עם אני טועה )...

אגב המחשב המארח - XP, המחשב הלקוח - 2000. הרשת בנויה על 2 כרטיסי רשת וכלב רשת מוצלב ( בשיטת ICS ).

אז ככה...

אז מה שאני צריך לעשות זה ..... :

במחשב הראשי ( בעל ווינדוס XP ) ללכת ל -

Start->AllPrograms->Accesories->Communication->Network connections

אני נכנס למאפינים של החייגן / ההתקשרות לאינטרנט ושם בתווית ADVANCED תחת כותרת Internet Connection Sharing מסמנים ב - V כל אפשרות קיימת ( מלבד ה - FireWall של ווינדוס ) .

אני לוחץ על OK וחוזר ל - NETWORK CONNECTIONS - שם אני נכנס למאפיינים של כרטיס הרשת שמחובר למחשב הלקוח, ואז אני נכנס למאפיניים של -

Internet Protocol - Tcp/ip ומכניס כתובת IP בחלק העליון - 192.168.0.1 וכשאני לוחץ על SUBNET MASK זה יתמלא ל - 255.255.255.0

ואז אני לוחץ אישור.

עכשיו במחשב השני ( המחשב הלקוח בעל ווינדוס 2000 ) אני הולך ל -

Start->Programs->Accesories->Communication->Network and Dial-up connections

ונכנס למאפינים של הכרטיס רשת שמחובר למחשב המארח, שם אני נכנס למאפינים של ה - Internet Protocol - Tcp/ip ומשנה שם ככה :

IP - 192.168.0.2

SUBNET MASK- 255.255.255.0

DEFAULT GATEWAY - 192.168.0.1

וב - DNS אני ממלא לפי הספקית אינטרנט שלי ( במקרה הזה בזק-בינלאומי )

אז ב - DNS אני רושם :

DNS ראשי - 192.115.106.10 , DNS חילופי / משני - 192.115.106.11

וזהו...פה אני מסיים ? והאינטרנט אמור לעבוד ?

תתקנו אותי אם טעיתי במשהו.....בבקשה ;)

תודה :D

פורסם

בלקוח אתה לא שם שום דבר, אתה משאיר הכל על אוטומטי (לא DNS, לא שער ולא IP - הכל אוטומטי).

פורסם
  • מחבר

לי דווקא נראה שאתה טועה אחי...לא נראה לי שבמחשב הלקוח לא משנים כלום...אלא משנים לפי מה שרשמתי בהתחלה.

אבל נגיד ואתה צודק....אתה בטוח בזה ? אם כן...ככה אני אמור לעשות הכל ?

כבר השתגעתי נשבע לך...

כל אחד אומר לי משהו אחר ! כל מדריך רושם משהו אחר....

אני כבר לא יודע מה נכון ומה לא נכון..

ממה שאתה אומר....אני רק צריך להתייחס לחלק הזה :

במחשב הראשי ( בעל ווינדוס XP ) ללכת ל -

Start->AllPrograms->Accesories->Communication->Network connections

אני נכנס למאפינים של החייגן / ההתקשרות לאינטרנט ושם בתווית ADVANCED תחת כותרת Internet Connection Sharing מסמנים ב - V כל אפשרות קיימת ( מלבד ה - FireWall של ווינדוס ) .

אני לוחץ על OK וחוזר ל - NETWORK CONNECTIONS - שם אני נכנס למאפיינים של כרטיס הרשת שמחובר למחשב הלקוח, ואז אני נכנס למאפיניים של -

Internet Protocol - Tcp/ip ומכניס כתובת IP בחלק העליון - 192.168.0.1 וכשאני לוחץ על SUBNET MASK זה יתמלא ל - 255.255.255.0

ואז אני לוחץ אישור.

וזהו....במחשב השני לא לגעת בכלום..

נכון ?

פורסם

מה ש-amiram אמר אפשרי. אפשר לעבוד ככה. אני אישית לא אוהב את זה, ולכן במדריך שלי שרשמתי ונמצא בראש הפורום פה, לא הראיתי את השיטה הזו.

אז אתה יכול להשאיר הכל על אוטומטי כמו ש-amiram אמר.

אם בכל זאת אתה רוצה ללכת בדרך של הגדרת אייפי (דרך יותר אהובה עליי, אתה יכול לקרוא למה פה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=11;action=display;threadid=37478;start=0#msg337262) הטעות היחידה שלך בהגדרות שהצגת בהודעה הראשונה היא שבמחשב הלקוח, ה-Subnet Mask שצריך להגגיר על כרטיס הרשת הוא 255.255.255.0, ולא 255.0.0.0, כמו שרשמת.

Subnet זה דבר שמאוד חשוב שיהיה זהה על כל המחשבים ברשת שלך. ובמחשב הראשון אמרת שמוגדר אוטומטית הסאבנט הזה. לכן גם במחשב הלקוח תגדיר כך.

חוץ מזה הכל נכון.

וכן, אחרי שתגדיר את זה, צריך להיות לך אינטרנט על כל המחשבים. אם אין, תגיד וננסה למצוא את הבעייה.

פורסם
  • מחבר

אז ככה.....

דבר ראשון, תודה על ההתייחסות ועל התיקון, תיקנתי את זה בהודעה למעלה.

דבר שני, יש אפשרות פשוט להריץ את ' אשף ההגדרת רשת ' ב - XP ואז עם דיסקט הקבצים שהאשף מכין לי אני הולך למחשב הלקוח, מתקין שם ואז האינטרנט אמור לעבוד ? מבלי להסתבך עם ההגדרות של IP, DNS וכל השאר....

ודבר שלישי, אמרו לי שיש כזאת אפשרות שאני מחבר את שני המחשבים עם הכבל המוצלב ואז שאני נכנס לחלון של אקספלורר, אני נכנס ל -

Internet Explorer -> Tools - > Internet Options -> Connections -> Lan Setting

ושם אני מסמן את האפשרות - Autmaticaly Detect Settings

ואז הוא מזהה הכל אוטומטי, משנה הגדרות וכל מה שצריך, והאינטרנט עובד על שני המחשבים.

זה אפשרי ? אם כן....בכל הגירסאות של ווינדוס ?

נ.ב.

לפי הת'רד שהשארת לי, שקשור ל - IP אוטומטי וספציפי.

יש אפשרות לעשות את שני המחשבים שיקבלו IP אוטומטית ?

אם לא, אז איזה מהמחשבים כן אפשר ? כי לפי מה שהבנתי...אחד מהם לפחות יכול להיות עם IP אוטמטי שהוא מקבל כאשר מערכת ההפעלה עולה.

תודה.

פורסם

טוב לאט לאט:

אז ככה.....

דבר שני, יש אפשרות פשוט להריץ את ' אשף ההגדרת רשת ' ב - XP ואז עם דיסקט הקבצים שהאשף מכין לי אני הולך למחשב הלקוח, מתקין שם ואז האינטרנט אמור לעבוד ? מבלי להסתבך עם ההגדרות של IP, DNS וכל השאר....

אפשר לעשות את זה. אני אישית לא אוהב את האשפים, כי אף פעם אי אפשר לדעת מה הם עושים ומה הם מגדירים, ואם יש בעיות, צריך אח"כ בכל מקרה להגדיר הכל ידנית. מה גם שזאת לא כ"כ התסבכות, וזאת בכלל לא הרבה עבודה להגדיר את כתובות האייפי של הכרטיסים, שערי ברירת המחדל ושרתי ה-DNS. ותמיד אם לא מגדירים טוב אפשר לשנות. אז אני מעדיף להגדיר ידנית, למרות שהגדרה אוטומטית של האשף אפשרית בהחלט.

ודבר שלישי, אמרו לי שיש כזאת אפשרות שאני מחבר את שני המחשבים עם הכבל המוצלב ואז שאני נכנס לחלון של אקספלורר, אני נכנס ל -

Internet Explorer -> Tools - > Internet Options -> Connections -> Lan Setting

ושם אני מסמן את האפשרות - Autmaticaly Detect Settings

ואז הוא מזהה הכל אוטומטי, משנה הגדרות וכל מה שצריך, והאינטרנט עובד על שני המחשבים.

זה אפשרי ? אם כן....בכל הגירסאות של ווינדוס ?

כן, זה אפשרי בכל הגרסאות של ווינדוס. אבל שוב, אני לא ממליץ. סמוך על עצמך ולא על הווינדוס. כך תדע בדיוק איפה לחפש תקלות, וכך גם תלמד דברים חדשים בתחום. :)

נ.ב.

לפי הת'רד שהשארת לי, שקשור ל - IP אוטומטי וספציפי.

יש אפשרות לעשות את שני המחשבים שיקבלו IP אוטומטית ?

אם לא, אז איזה מהמחשבים כן אפשר ? כי לפי מה שהבנתי...אחד מהם לפחות יכול להיות עם IP אוטמטי שהוא מקבל כאשר מערכת ההפעלה עולה.

אני מקווה שקראת את ההסברים על למה אני מעדיף IP ספציפי מוגדר ולא אוטומטי, ובאיזה מקרה יחיד עדיף אוטומטי.

עכשיו, בקשר לשאלה שלך: ברשת רגילה בין שני מחשבים ע"י חיבור כרטיס לכרטיס עם כבל מוצלב, תאורטית אפשר פשוט להגדיר את שני המחשבים על קבלת IP אוטומטי ממחשב אחר שיתפקד כשרת DHCP. העניין הוא שברגע שאתה משתף אינטרנט, הוחלט במייקרוסופט שהווינדוס יקבע את כתובת כרטיס הרשת הפנימית ל-192.168.0.1 קבוע. לכן, ברגע שאתה מסמן את האפשרות לשתף אינטרנט, ה-IP של הכרטיס ישתנה ל-IP הזה (בין אם הכרטיס היה מוגדר על IP קבוע אחר, ובין אם הכרטיס היה מוגדר על קבלת IP אוטומטי), כעת הוא יהיה ה-IP הקבוע הזה.

אז רק המחשב השני יוכל לעבוד עם קבלת IP אוטומטי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה אחי ! חחחח עשית לי סדר בראש סופסוף ;D

הבנתי הכל.

ממש תודה רבה !

;)

• 2 שנים מאוחר יותר...
פורסם

היי,

יש לי שני מחשבים, אחד עם XP השני עם 2000. החיבור לאינטרנט הוא במחשב עם ה-XP (ספק 012, תשתית כבלים, מודם וללא חיגן). עשיתי כל מה שאמרתם במדריך, כולל התיקונים למקרה הספציפי (XP ראשי, 2000 לקוח) ועדיין לא מצליח להתחבר לאינטרנט במחשב עם ה-2000.

חוץ מזה, מופיעות לי שתי רשתות מקומיות שונות ( windows networks), כל מחשב נמצא על רשת אחרת, ויכול לראות את המחשב השני על הרשת השניה. אבל רק ה-XP מצליח להכנס לתוך ה-2000. כשמנסים להכנס מה-2000 אל ה- XP מתקבלת הודאה Access is denied

מה לעשות :kopfpatsch:

פורסם

מה לעשות :kopfpatsch:

לפתוח נושא משלך, ולא להשתלט על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים