עבור לתוכן

מעבד I7 או I5?

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

אני מתעתד לרכוש מחשב חדש. אשמח לפרט על השימושים ושאר הפרטים אך רציתי לשאול שאלה נקודתית - התחלתי לקרוא קצת בפורום של הצעות למפרטים וקראתי שם ב FAQ שההמלצות עם למעבדי I5 ולא I7 בגלל שכמעט אין הבדל בינהם (או אולי יותר נכון כי אין היום תוכנות/מע"ה בשוק שיודעות לנצל את ה"חידושים" ב I7).

רציתי לברר עד כמה המצב הזה נכון והאם לא כדאי לרכוש I7 כדי שבשנים הקרובות הוא כן ייתמך על ידי הטכנולוגיות החדשות?

באופן כללי, הייתי שמח לדעת אם הביצועים של ה I7 באמת עולים על אלה של ה I5, ואם כן אז האם זה שינוי ניכר או לא?

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

בתוכנית הוא אמור להיות בשימוש עבור תוכנות דיג'יי/עריכת מוזיקה וכו'.

בפועל אני לא יודע עד כמה באמת הוא ישמש לזה אבל בכל מקרה זה הולך להיות המחשב הנייח היחיד בבית,

השאר הם ניידים (אחד מריץ linux לצורכי פיתוח שלי והאחר הוא asus netbook) ולכן המחשב הזה הוא

יותר all-purpose.

אנחנו לא גיימרים באופן מוהבק אבל אשמח להיות מסוגל להריץ עליו משחקים פה ושם אם יהיה בא לי.

פורסם
  • מחבר

רק לשם הדוגמא, אני מצרף SYS REQUIREMENTS מאתר של תוכנה פופולרית בתחום של עריכת מוזיקה:

System requirements

The downloadable version of Ableton Suite requires 4.6 GB of hard drive space.

Windows: 2 GHz Pentium® 4 or Celeron® compatible CPU or faster (multicore CPU recommended), 2 GB RAM (4 GB recommended on Windows Vista and Windows 7), Windows XP (home or Pro), Windows Vista or Windows 7, sound card (ASIO driver support recommended), DVD-ROM drive, QuickTime recommended

מקור: https://www.ableton.com/shop/more_info?article_code=BuSu80DiSt------DL1E--__--

פורסם

לפי מה שאני רואה הדרישות הן פשוט מצחיקות ..

פנטיום 4 , 5Gb בהארד דיסק , 2gb ram , אתה יכול הביא את המפרט הזה ב 400 שקל מיד שנייה ..

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי היתה בכלל על ההבדל בין I7 ל I5. אשמח אם נוכל להתמקד בזה..

פורסם

4 ליבות וירטואליות נוספות.

פורסם

ליבה וירטואלית שווה בערך לשליש ליבה פיסית בממוצע

יש עומסי עבודה שבהם זה יותר מורגש יותר, יש ללא השפעה ויש עומסים שה-HT אפילו פוגע בביצועים

אפשר לראות ניתוח של scalabaility כתלות בליבות (מעבד משושה I7-3960), אמנם על לינוקס אבל ההשוואה טובה באופן כללי וניתן בהחלט להסיק מסקנות גם על מערכות הפעלה אחרות. הנה כאן:

http://openbenchmarking.org/result/1112140-AR-UBUNTU12028

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים