עבור לתוכן

צריך מדפסת ALL IN ONE , שחור לבן , סופר מהירה , בשביל הבית

Featured Replies

פורסם

כתבת שחור על גבי אפור : "מכונות לייזר עם פקס יתחילו בסביבות מחיר של 800 ש"ח."

ונתת לינק למוצרים של חברה שאתה עובד איתה, תוך התעלמות מקיום מוצר זול בהרבה - 650 שח, של חברה שאתה לא עובד איתה.

זו הטעיה שלכאורה נראית קשורה לעיסוק שלך ולנגיעה שלך לתחום.

אני הלכתי לזאפ, מדפסות, לייזר ופקס והבאתי את המדפסת הזולה ביותר שעונה לקריטריונים.

לגבי ה"מזל" שאתה טוען עליו, אם זה המקרה, אני מכיר לא מעט סטודנטים עם "מזל" בחיי המדפסת שלהם.

וכמו שכתבתי בסוף ההודעה הקודמת, ה-8500 שעולה קצת פחות מ-800 שח, מגיע עם 3 שנים אחריות (שזה יותר מכל מדפסת לייזר ב-800 שח)

ומדפיסה במהירות ממוצעת של כ-35 דפים בדקה. גם אם תוריד 25 אחוז מהמהירות זה יוצא כ-26 עמודים בדקה וזה מהר יותר מלייזר זולה.

מבחינת עלויות דיו - 2200 עמודים ב-140 שח זה 6.3 אגורות לדף, תראה לי לייזר שעולה פחות מ-1000 שח ומציגה נתון כזה.

אין לי אינטרס להמליץ על חברה, דגם או טכנולוגיה מסויימת. אבל חשוב שאנשים ידעו שיש מספר אפשרויות לבחור מהן.

פורסם

שים לב בבקשה שאני לא מציע לאף אחד לרכוש ממני מוצרים, רק המלצות כלליות. אם אני שם קישורים הם קישורים לזאפ או לאתר החברה הרשמי.

בלי קשר, אולי אינך מודע לכך אבל חוקי הפורום אוסרים על בעלי עניין לפרסם ולהמליץ על מוצרים שהם משווקים באופן מוחלט, גם אם זה רלוונטי לדיון וגם אם זו המלצה כללית ולא הצעת רכישה ספציפית דרך החברה שהם מייצגים.

לענייננו:

כל מה שאתה אומר הוא פשוט לא נכון.

מהניסיון שלי בדירה עם 2 שותפים סטודנטים, מדפסת כמו ה-6500 של HP מחזיקה כבר 3 שנים ללא תקלות.

היא עובד מהר מספיק במצב draft (לא פחות מהר מלייזר ממוצעת לדעתי) והדיו שלה גם לא יקר - הוצאות דיו יוצאות לנו כ-500 שח בסמסטר, ואנחנו מדפיסים הרבה.

באופן כללי, דבריו כן נכונים. לא במובן ש"כל מדפסות הזרקת הדיו יתקלקלו אחרי שנתיים" אבל כן במובן שמדפסות הזרקת דיו הן מוצר שמיוצר מראש להיות מתכלה, ובאיכות ירודה. הן לא מסוגלות לעמוד בעומסים גבוהים או בקצבים גבוהים ועלויות הדיו שלהן לאורך זמן תמיד יקרות יותר מעלויות טונר של מדפסת לייזר. יש סיבה למה במשרדים גדולים שבהם באמת מדפיסים הרבה (ולא כמו שלושה סטונדטים בדירה) טכנולוגיית הזרקת דיו פשוט לא קיימת. וכן, 500 ש"ח לסמסטר זה יקר. בטונר של מדפסת לייזר מונוכרומטית 500 ש"ח יתנו לך כמה אלפים טובים של דפים (בין 5000 ל10000), ואני בספק שאתם מדפיסים כמויות כאלה.

וכמו שכתבתי בסוף ההודעה הקודמת, ה-8500 שעולה קצת פחות מ-800 שח, מגיע עם 3 שנים אחריות (שזה יותר מכל מדפסת לייזר ב-800 שח) ומדפיסה במהירות ממוצעת של כ-35 דפים בדקה. גם אם תוריד 25 אחוז מהמהירות זה יוצא כ-26 עמודים בדקה וזה מהר יותר מלייזר זולה. מבחינת עלויות דיו - 2200 עמודים ב-140 שח זה 6.3 אגורות לדף, תראה לי לייזר שעולה פחות מ-1000 שח ומציגה נתון כזה.

אתה רק שוכח דבר אחד. במדפסות לייזר כשכותבים מהירות וקיבולת - מה שאתה מקבל קרוב למה שכתוב. במדפסות דיו - כל המספרים האלה זה שקרים ובלופים, שאין בינם לבין המציאות דבר.

אז לאור האהבה הרבה שלי למדפסות דיו שמשתקפת מדבריי, למה אני בעצמי מחזיק כזו? כי לדאבוני אני זקוק מידי פעם להדפסת צבע, וכשזה נוגע לצבע - טכנולוגיית לייזר עדיין לא בשלה מספיק. היא יקרה (יחסית), מסורבלת (מדפסות ענקיות) ואיטית. לפני כמה שנים היה נדמה לי סוף-סוף שמצאתי מדפסת לייזר צבעונית יחסית זולה וקומפקטית (Xerox 6110), אך היא התגלתה כנפילה רצינית. מאז הכוויה הזו אני מפחד להוציא סכום כסף מכובד על לייזר צבעוני. אני מעדיף לקנות הזרקת דיו דרעק כלשהי - מקסימום תתקלקל - במחירים שלהם לא יהיה חבל לזרוק. גם עומס ההדפסות שלי בשנים האחרונות לא כזה שמצדיק מדפסת לייזר, אז לא אכפת לי לסבול את הרעשים המעצבנים של ראשי דיו זזים מצד לצד במשך דקה כל פעם שבא לי להדפיס משהו. ;D

פורסם

הלייזר הצבעוני כבר לא גדול כל כך

יש לנו במשרד במחלקת העיצוב לייזר צבעוני בגודל של שני 6500

איכות נהדרת אבל עלות הטונרים זה משהו שלא נתפס

פורסם

Qt, הסיבה להוצאות הגדולות הן בעיקר בגלל שאנחנו מחליפים ראשי דיו של כל הצבעים פעם בסמסטר.

אם הייתי בודק הוצעות על דיו שחור בלבד, מדובר במחסנית כל סמסטר (4 חודשים) על דיי הרבה הדפסות (כ-100 שח)

אני לא יודע אם הצהרות היצרן הן בלוף, יש גבול עד כמה היצרן יכול לשקר. ממה שאני יודע ה-8500 מהירה וחסכונית.

יש דיי הרבה משרדים אצלנו באוניברסיטה שמשתמשים ב-8500 או ב-6500 במקום במדפסת לייזר.

לגבי הדברים שאמרתי על האמינות, קביעה שמדפסת דיו היא לא אמינה כלל ומתקלקלת בפרק זמן קצר היא מגמתית (מסיבות שמריחות רע לכאורה)

הכוונה שלי היית שאתה לא יכול להתייחסת למדפסות ביתיות ב-100-150 שח כמו לקסמרק, כמו שאתה מתייחס למדפסת דיו "משרדית".

יש מדפסות דיו שנועדו להחזיק יותר מאשר שנה-שנתיים.

שפותח הדיון יעשה את השיקולים שלו, יש מדפסת לייזר שחור-לבן עם פקס ב-650 שח שיכולה להיות פתרון טוב בהחלט.

נ.ב.

יש גרסה חדשה ל-8500, ה-8600 עם דיו קצת יותר חסכוני, מדגם 950XL, שלפי הצהרות יצרן (שטענו כי הן שקריות) מספיק ל-2300 דפים ועולה 140 שח.

עריכה 2 :

הנה ביקורות על 3 דגמים של מדפסות, מדפסת דיו HP 8600, מדפסת לייזר זולה Samsung SCX-3405FW ומדפסת לייזר יקרה יותר Panasonic KX-MB2030

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2399602,00.asp

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2402148,00.asp

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2387976,00.asp

לפי הנתונים האלו ה-HP איטית ממדפסות הלייזר ונותנת כ-6 דפים לדקה, אבל הסמסונג לא מבריקה גם היא ונותנת כ-8 עמודים לדקה בלבד.

הפנסוניק היקרה מה-3, נותנת כ-9 עמודים לדקה במבחן שנערך על ידי אותו אתר.

לפי הנתונים האלו אפשר להבין שמדפסות דיו אכן איטיות יותר, אבל לא באופן הקיצוני שנאמר.

פורסם

אני לא יודע אם הצהרות היצרן הן בלוף, יש גבול עד כמה היצרן יכול לשקר.

יש. למשל אם היצרן היה אומר 350 דפים בדקה, אף אחד לא היה מאמין לו. אבל ל30 דפים לדקה אנשים מוכנים להאמין. מדפסת הזרקת דיו לא תיתן 30 דפים בדקה גם אם תירק דפים ריקים.

לפי הנתונים האלו אפשר להבין שמדפסות דיו אכן איטיות יותר, אבל לא באופן הקיצוני שנאמר.

נקודה נוספת היא שבלייזר מהירות ההדפסה כמעט לא תלויה במורכבות התוכן על הדף ולא ברמת האיכות. אבל זה כמובן מוגבל למונוכרומטי, כי כשמדובר בלייזר צבעוני, שם זה כן הרבה יותר איטי. כמו שאמרתי, להדפסת צבע בתנאים ביתיים לייזר עדיין לא מספק את הסחורה.

פורסם

יש. למשל אם היצרן היה אומר 350 דפים בדקה, אף אחד לא היה מאמין לו. אבל ל30 דפים לדקה אנשים מוכנים להאמין. מדפסת הזרקת דיו לא תיתן 30 דפים בדקה גם אם תירק דפים ריקים.

וזו הסיבה שהבאתי לינקים לביקורות של אתר שמבצע בדיקת מהירות משווה לכל המדפסות שעוברת אצלו.

לפי הבדיקה הזו, החברות משקרות הרבה גם כשזה מגיע לביצועים של מדפסת לייזר.

נקודה שיותר מעניינת אותי הוא מחיר הדיו והתפוקה. אין לי נסיון באחזקת מדפסת לייזר, אתה יודע להגיד כמה עמודים בוודאות טונר אחד מחזיק?

פורסם

במדויק לא, כי לא מדדתי. אבל זה נמדד באלפים, וזה באמת אלפים. במינימום שבמינימום הטונר החלקי שמגיע עם רוב המדפסות הזולות ייתן 1000. הנסיון שלי עם מדפסות דיו ולייזר שונות שהיו לי (כמה דגמים מכמה חברות) היה כזה שאם במדפסת דיו הייתי צריך להחליף מחסנית כל חצי שנה - שנה, בלייזר אולי הייתי צריך כל 3-5 שנים להחליף טונר, תלוי כמה חלקי היה הטונר המקורי. וזה כולל את זה שבלייזר הייתי לעיתים קרובות יותר מרשה לעצמי להדפיס "בלי חשבון", בגלל ההרגשה שטונר יחזיק יותר זמן.

מצד שני, יחס המחירים בין דיו לטונר, היה תמיד בסביבות 1:2-1:3 (תלוי אם רוצים מקורי או לא, תלוי אם המקורי כולל את כל התוף או לא). ובמדפסות לייזר טונר לא מקורי עושה הרבה פחות בעיות מדיו לא מקורי, אין לך בעיית דיו מתייבש, אין לך שטויות כמו "פג תוקף" של מחסניות דיו וכו'. למי שמחפש להדפיס הרבה ורק שחור - מדפסות לייזר זה פתרון הרבה יותר נוח תפעולית לאורך זמן.

למען הסר ספק, המדפסות שהיו ברשותי היו או מדפסות ביתיות קומפקטיות פשוטות, או MFP בסיסיות. לא החזקתי באחת ממדפסות הדיו היותר מאסיביות. סביר להניח שהן בכל זאת יותר אמינות וגם חסכוניות, למרות שאני עדיין טוען שהמספרים המוצהרים הם קשקוש. מעל 2000 דפים ממחסנית של פחות מ60ml דיו - בטח (לשם השוואה תראה כמה אבקה מכיל מיכל טונר ממוצע). אבל גם המחיר שלהן הוא כבר מחיר של לייזר מקביל, כך שבסופו של דבר ההחלטה תיקבע על סמך האם אתה צריך הדפסה צבעונית או לא.

פורסם
  • מחבר

אחרי שכולם דיברו חוץ ממני :) אני מבולבל לגמרי , עזבו דיו , אני רוצה לקנות היום לייזר , עכשיו השאלה

איזה? תקציב 800 , אשמח גם לחנות...

מדפסת Samsung SCX4623F

או

מדפסת משולבת לייזר Lexmark X340

או

אופציה ג?

או

אופציה ד ?

נראה לי אני הולך על Samsung SCX4623F , אם משהו מתנגד לחתונה שידבר כעת

*כשאני נכנס לאתר פה

http://www.freedio.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2161&catId=

הם ממליצים לקנות את הדגם היותר חדש

Samsung SCX-3405F

מה אתם אומרים ?

פורסם

למרות שבד"כ ההמלצות של המשתמש שישר בפורום הן "חשודות" (במקרה הטוב), לא מצאתי שום טעות בדברים שנכתבו בפוסט זה. מדפסות לייזר סבירות אכן מדפיסות הרבה יותר מהר, כמויות גדולות יותר ומחזיקות מעמד יותר בעומס עבודה אינטנסיבי. ככה זה בניסיון שלי לפחות. בנוסף, ניתן להשתמש בטונר חליפי ואפילו למלא לבד בלי בעיות וכך להפחית בעלויות. יש לי HP 6500 וסמסונג לייזר ואין מה להשוות בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים