עבור לתוכן

שאלה לגבי שנאי מסוים

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני בונה ספק כוח שבשבילו דרוש שנאי של 240V-24V (הספק הוא: http://makeprojects.com/Project/0-24-Volt-2-Amp-Bench-Top-Power-Supply/1428/1#.UDDeQanN8qh)

בקיצור, השגתי את השנאי ויש בו גם קבל של 2200uf והשנאי עצמו הוא שנאי של 230V-24V.. מה שכן, כתוב 230V AC - 24V DC וזה הגיוני רק עם קבל אחד? ואם כן, אם באמת יוצא לי 24V ישר, אז אני יכול לוותר על שני הקבלים והגשר דיודות במעגל? או רק על שני הקבלים?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

הלינק שלך מוביל לשרטוט של ספק מיוצב. מה שאתה מתאר ש"השגת" נשמע כמו ספק 24 לא מיוצב. תמדוד מתח ביציאה וספר לנו כמה יצא לך...

פורסם

במידה והספק שרכשת הינו AC-DC אז בוודאי שאתה יכול לוותר על גשר הדיודות אבל רצוי מאוד להשאיר קבל אלקטרוליטי אחד וגם את הקבל הקירמי במעגל בקישור שצירפת.

פורסם

אתה דיי יכול לחבר ממנו ישר ל 317 והוא יעבוד. אתה יכול להשאיר קבלים נוספים וכך הוא יהיה יותר מיוצב מקפיצות מתח כתוצאה משינויי עומס - במיוחד רצוי להשאיר את הקבל הקטן

פורסם
  • מחבר

אוקיי, את הקבל הקטן אני בכל מקרה משאיר בגלל מה ש11010010110 הסביר לי...

את שתי הקבלים שבשרטוט גם להשאיר (אין לי בעיה לשים אותם ואפילו זה יהיה יותר טוב אם זה ימנע קפיצות במידה ואני יעמיס עליו..).

חיברתי את השנאי לשקע ובדקתי מה יוצא ממנו. שכיוונתי את המולטי-מטר לAC הוא הראה לי 71V. שכיוונתי אותו לDV הוא הראה לי 33V...

לא יודע איך כ"כ זה מתחבר עם הנתונים שכתובים על השנאי, אשמח עם תעזרו לי גם בזה :)

פורסם

הספק כוח שרכשת אינו מיוצב לכן המתח שמדדת הינו 33 וולט ולא 24 וולט. בדרך כלל נהוג לסמן על שנאים מהו מתח המוצא בזרם מסויים או במילים אחרות אם הנתונים שלך הספק שלך הם 24V/1A אזי בצריכת זרם של 1 אמפר מהשנאי המתח יפול ל-24 וולט.

בדרך כלל מתח המוצא של ספק כוח לא מיוצב בעל גשר דיודות וקבל אלקטרוליטי הינו מתח המוצא של השנאי כפול 1.4 ללא עומס.

לדוגמא

ספק כוח לא מיוצב שרשום עליו מתח מוצא של 12 וולט מתח המוצא שיתקבל הוא בסביבות 17 וולט ללא עומס.

הכול תקין גם מתח ה-AC שמדדת.

פורסם
  • מחבר

הספק כוח שרכשת אינו מיוצב לכן המתח שמדדת הינו 33 וולט ולא 24 וולט. בדרך כלל נהוג לסמן על שנאים מהו מתח המוצא בזרם מסויים או במילים אחרות אם הנתונים שלך הספק שלך הם 24V/1A אזי בצריכת זרם של 1 אמפר מהשנאי המתח יפול ל-24 וולט.

בדרך כלל מתח המוצא של ספק כוח לא מיוצב בעל גשר דיודות וקבל אלקטרוליטי הינו מתח המוצא של השנאי כפול 1.4 ללא עומס.

לדוגמא

ספק כוח לא מיוצב שרשום עליו מתח מוצא של 12 וולט מתח המוצא שיתקבל הוא בסביבות 17 וולט ללא עומס.

הכול תקין גם מתח ה-AC שמדדת.

אז הבנתי, כילו במידה ויש עומס מסוים אז עוצמת הזרם והמתח משתנים תוך שמירה על ההספק.. במידה ואין עומס (כמו שהיה שמדדתי במולטי-מטר) אז כל ההספק הוא מתח.. נכון?

על השנאי שלי כתוב 75V.A.. אני יכול להעמיס עליו 75W... אז באיזו כמות עומס אני יקבל 24V? ובעצם השנאי הזה טוב לספק שאני בונה נכון?? בטוח שהשנאי הזה לא מיוצב? כי כתוב שהמתח מוצא שלו הוא 24V DC...

פורסם

אז הבנתי, כילו במידה ויש עומס מסוים אז עוצמת הזרם והמתח משתנים תוך שמירה על ההספק.. במידה ואין עומס (כמו שהיה שמדדתי במולטי-מטר) אז כל ההספק הוא מתח.. נכון?

על השנאי שלי כתוב 75V.A.. אני יכול להעמיס עליו 75W... אז באיזו כמות עומס אני יקבל 24V? ובעצם השנאי הזה טוב לספק שאני בונה נכון?? בטוח שהשנאי הזה לא מיוצב? כי כתוב שהמתח מוצא שלו הוא 24V DC...

המ.... לא. כל מה שכתבת לא ממש מובן.

1. על שנאי של 75VA אתה יכול להעמיס כ3A. הוא יכול להיות טוב לספק שלך, תלוי כמה זרם אתה צריך.

2. שנאי אף פעם לא מיוצב. רק ספק הוא מיוצב. אתה רואה שמה שיש לך לא מיוצב, כי הוא לא מוציא לך את המתח הרשום עליו ללא עומס.

פשוט תרשום למה אתה רוצה לחבר אותו, יכול להיות שהוא טוב לך ככה, בלי מייצב.

פורסם

ישנם דברים שכדאי ללמוד תוך כדי ניסוי וטעייה.

גש לאוטודיפו או לכול חנות לצורכי חשמל לרכב וקנה 2 מנורות לרכב של 24 וולט, אחת בעלת הספק של 10 וואט והשנייה בהספק של 55 וואט (מנורות רגילות ולא הלוגן).

חבר את אחת המנורות לספק שרכשת ומדוד את המתח והזרם בזמן שהמנורה מחוברת. לאחר מכן חבר את המנורה השנייה ומדוד את המתח והזרם.

לאחר הניסוי תבין טוב יותר את שכתבתי.

במידה ויש ברשותך נגדים בעלי ערך של 47/100/33 אוהם להספק של 20 וואט תוכל לבצע את הניסוי שכתבתי קודם לכן בעזרת חיבור נגדים.

פורסם
  • מחבר

ישנם דברים שכדאי ללמוד תוך כדי ניסוי וטעייה.

גש לאוטודיפו או לכול חנות לצורכי חשמל לרכב וקנה 2 מנורות לרכב של 24 וולט, אחת בעלת הספק של 10 וואט והשנייה בהספק של 55 וואט (מנורות רגילות ולא הלוגן).

חבר את אחת המנורות לספק שרכשת ומדוד את המתח והזרם בזמן שהמנורה מחוברת. לאחר מכן חבר את המנורה השנייה ומדוד את המתח והזרם.

לאחר הניסוי תבין טוב יותר את שכתבתי.

במידה ויש ברשותך נגדים בעלי ערך של 47/100/33 אוהם להספק של 20 וואט תוכל לבצע את הניסוי שכתבתי קודם לכן בעזרת חיבור נגדים.

אוקיי, אין בעיה.. תודה רבה! השנאי הזה טוב לי חחחח

פורסם

המייצב שלך הוא ה 317, לא כל כך משנה מה קורה לפניי זה - חוץ מזה שלא תעבור את המקס' של רכיב כלשהוא (שלא יהיו לך שם למשל קבלים שהם גבוליים מבחינת מתח - תן להם מקדם ביטחון של לפחות X2)

פורסם
  • מחבר

המייצב שלך הוא ה 317, לא כל כך משנה מה קורה לפניי זה - חוץ מזה שלא תעבור את המקס' של רכיב כלשהוא (שלא יהיו לך שם למשל קבלים שהם גבוליים מבחינת מתח - תן להם מקדם ביטחון של לפחות X2)

לא כ"כ הבנתי אחי, אז להשאיר את שני הקבלים של 1000uf והגשר דיודות?

פורסם

מה שיש בספק כוח הזה תשאיר

אם יש שם גשר דיודות אז לא צריך אחד נוסף

אם יש שם קבלים של לפחות כמה מאות uF אז כל מה שמעבר לזה אופציונלי - אתה תקבל מתח יציב יותר אבל תלוי כמה אתה מעמיס, יכול להיות שאתה לא צריך קבלים כאלה גדולים. בכל מקרה אם תשים קבלים גדולים "מיותרים" זה לא יפריע, פשוט השיפור שהם יוסיפו כבר לא יהיה כזה משמעותי

פורסם
  • מחבר

מה שיש בספק כוח הזה תשאיר

אם יש שם גשר דיודות אז לא צריך אחד נוסף

אם יש שם קבלים של לפחות כמה מאות uF אז כל מה שמעבר לזה אופציונלי - אתה תקבל מתח יציב יותר אבל תלוי כמה אתה מעמיס, יכול להיות שאתה לא צריך קבלים כאלה גדולים. בכל מקרה אם תשים קבלים גדולים "מיותרים" זה לא יפריע, פשוט השיפור שהם יוסיפו כבר לא יהיה כזה משמעותי

אוקיי, תודה! אז השנאי הזה טוב לספק שאני בונה, וכשאני בונהאותו, לא לשנו תכלום בשרטוט.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים