עבור לתוכן

איך למנוע מאנשים לא מורשים להתחבר לי לראוטר

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר של TP-Link 1043ND שהתקנתי עליו DD-WRT, מחובר ל-D-Link 6740U בתצורת מודם.

היה לי חשד שמתחברים לי לראוטר וגולשים על חשבוני אז יצרתי סיסמה חדשה מורכבת בעלת 16 תווים בעזרת Password generator ושמרתי אותה על דיסק און קי למקרה הצורך. כמו כן שיניתי את סיסמת ה-Admin לכניסה לממשק של הראוטר.

למרות כל זה, עכשיו אני רואה ב-SysInfo של DD-WRT משתמשים לא מוכרים שלא היו קודם תחת DHCP Clients אך הם לא מופיעים תחת Wireless clients.

למותר לציין שאני לא מעוניינת שכל מיני אנשים יתחברו לי לראוטר במיוחד אם הגדרתי סיסמה והם לא אמורים להתחבר בניגוד לרצוני.

איך אפשר למנוע את זה?

אשמח לעזרה בנושא. תודה מראש.

עריכה: שכחתי לציין שההצפנה שאני משתמשת בה היא בשיטה המומלצת - WPA2/AES.

פורסם

הוסיפי סינון לפי כתובות MAC ואז יהיה צורך ביותר מאמץ[זיוף כתובת MAC] כדי להתחבר

בנוסף אמורה להיות אפשרות להגדיר לראוטר שניתן לגשת להגדרות שלו רק בחיבור קווי - פיזי

פורסם
  • מחבר

הוספתי סינון לפי כתובות MAC. נראה לי שגם היה SSID נוסף ללא סיסמה שלא הייתי מודעת אליו (כנראה פיצ'ר של ה-DD-WRT) שגם אותו ביטלתי.

בכל מקרה אמשיך לעקוב ואראה אם אין "מסתננים" לאורך זמן :)

תודה על העזרה.

פורסם

בכיף,

אגב עוד משהו שיקשה זה הפסקת השידור של הSSID - יעני SSID חבוי

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אם יהיה צורך אעשה גם את זה :xyxthumbs:

פורסם

ייתכן ובאמת היה לך SSID ציבורי אשר התחברו אליו וגלשו דרכך, מוכר גם כאיזור אורחים

לא ניראה לי שאנשים יתחברו אלייך עם סיסמא בת 16 תווים בקלות

פורסם

לפי מה שאני יודע פריצה לWPA2 זה אך ורק ע"י brute force ואם אמרת שזה סיסמא של 16 תווים דרך מחולל סיסמאות הסיכוי שהם באמת הגיעו לזה בברוט פורס הוא די קטן ניראה לי.

כנראה שמצאו דרך אחרת...

תעדכני אותנו מה קורה עם המתנחלים

פורסם

לי דווקא יש תחושה שמחוברים לך התקנים שדורשים אייפי וכנראה שכחת מהם

כגון סטרימיר/ממיר vod וכדו

פורסם
  • מחבר

אני מכירה את המכשירים שלי ואת השמות שלהם, המכשירים הלא מוכרים נקראו PC ו-iPhone כאשר כל המחשבים שלי היו כבר מחוברים ואין לי אייפון אלא גלקסי S3.

אני מצרפת צילום מסך להמחשה - המכשירים הלא מוכרים מוקפים באדום. נראה לי שההסבר הכי הגיוני הוא ה-SSID הציבורי שככל הנראה DD-WRT יצר.

עריכה: הצילום מסך המצורף הוא לפני ביטול ה-SSID הציבורי והפעלת סינון לפי כתובת MAC.

בינתיים אין "מתנחלים", אעדכן בהמשך אם יהיו. תודה לכולם על העזרה.

פורסם

את מרוצה מהתפקוד של הDD-WRT על הנתב? אני גם שוקל להתקין על הנתב שלי, האם הנתב נופל ונתקע פחות?

פורסם
  • מחבר

אני מרוצה, בינתיים זה עובד מצויין. לפני שעשיתי את הריסטרט היום הראוטר עבד 5 ימים רצוף ללא תקלה.

פורסם

ב DHCP אלו קליינטים שהתחברו בעבר. תוך יום בד"כ הם יעלמו.

אם את לא רואה תחת Wireless Clients התקנים לא מוכרים, אז הכל בסדר.

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת, תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים