עבור לתוכן

האם אפשר להשתמש בממסרים האלה לכל מטרה, או שהם מיועדים להתחבר ללוח מסוים?

Featured Replies

פורסם

שלום

יש ב-buyincoins.com זסדרה של ממסרים, שנמכרים במחיר ממש טוב.

לדוגמא:

סט של 2, עולה 2.5$:

http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-5v-2-channel-relay-module-shield-for-arduino-arm-pic-avr-dsp-electronic-10a-product-11200.html

סט של 4, עולה 5$:

http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-style-5v-4-channel-relay-module-switch-board-for-arduino-pic-arm-avr-dsp-plc-product-11201.html

סט של 8, עולה 9$:

http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-5v-8-channel-relay-module-board-for-arduino-pic-avr-mcu-dsp-arm-electronic-product-11203.html

לא יודע מה איתכם, לי זה גורם לריגוש.

עכשיו לשאלה:

האם אפשר להשתמש בממסרים האלה לכל מטרה, או שהם מיועדים להתחבר רק ללוח מסוים?

(למשל רק לארדואינו, או משהו כזה)

למה אני שואל את זה?

תסתכלו רגע בתמונה של אחד הסטים:

wtfme.gif

ניתן לראות שלוח מכיל על גביו לא רק את הממסרים, אלא גם עוד כמה רכיבים קטנים פר כל ממסר.

(זה נראה ש-פר כל ממסר, יש: דיודה אחת, כמה נגדים קטנים, והרכיב שהכי מדאי אותי הוא הרכיב המרובע השחור, שנראה כמו ג'וק חשמלי.. למה יש אותו שם???)

השאלה שלי, היא אם הרכיבים הקטנים הנוספים האלה, קשורים ללוח מסוים, ובכך הופכים את הסט ללא מתאים למטרות כלליות,

אלא גורמות ללוח להיות מתאים להתחבר רק ללוח או לוחות מאד מסוימים.

האם זה נכון?

ואם לא, אז מה מטרת הרכיבים הנוספים האלה?

הרי בשביל לחבר ממסר ל-TTL, אין צורך בעוד רכיבים... :nixweiss:

פורסם

אפשר להשתמש בממסרים לכל מטרה והם לא מיועדים ללוח מסויים, כמובן שהממשק אליהם צריך להיות ברמות לוגיות במתח של 5v.

מצויין שכל ממסר צורך 15-20mA, מעניין אם זה צריכה מקו המתח או מהסיגנל שמגיע לכל ממסר כדי למתגו.

אתה לא יכול לחבר ממסר ישירות לTTL (לפחות זה מאוד לא ממומלץ), מכיוון שהממסר צורך הרבה זרם שהוא ממומתג מה שTTL לא בהכרח יכול לספק, כמו כן ממסר הוא עומס השראתי ועקב כך בזמן מיתוגו יש הרבה קפיצות מתח שיכולות להזיק למעגל (בשביל זה יש דיודה).

הרכיבים הנוספים שיש על הלוח הם דיודת ההגנה, טרנזיסטור דחיפה לממסר, מבודד אופטי (הקוביה השחורה הגדולה יותר) 2 נגדים ולד.

פורסם

עריכה: התגובה שמעלי מסכמת הכל בצורה מעולה, אין לי מה להוסיף :)

פורסם
  • מחבר

אפשר להשתמש בממסרים לכל מטרה והם לא מיועדים ללוח מסויים, כמובן שהממשק אליהם צריך להיות ברמות לוגיות במתח של 5v.

מצויין שכל ממסר צורך 15-20mA, מעניין אם זה צריכה מקו המתח או מהסיגנל שמגיע לכל ממסר כדי למתגו.

רק לוודא,

כשאתה אומר אפשר להשתמש בהם לכל מטרה(ועם כל לוח),

אז הכוונה שאני מתחבר אל הממסרים בעזרת הממשק הקיים(הברגים שאפשר להכניס בתוכם חוט),

ולא ע"י התחברות ישירות למגעים המולחמים של הממסרים נכון?

(או במילים פשוטות יותר, אתה אומר שאין צורך לעקוף את הרכיבים הנוספים)

אתה לא יכול לחבר ממסר ישירות לTTL (לפחות זה מאוד לא ממומלץ), מכיוון שהממסר צורך הרבה זרם שהוא ממומתג, מה שTTL לא בהכרח יכול לספק

אז אם אני רוצה לחבר כמה ממסרים ללוח ארדואינו,

האם הרכיבים הנוספים שיש על הלוח כאן, מוסיפים את כל מה שצריך?

או שזה עדיין לא מספיק ואני צריך עוד משהו בדרך?

הרכיבים הנוספים שיש על הלוח הם

דיודת ההגנה,

טרנזיסטור דחיפה לממסר,

מבודד אופטי(הקוביה השחורה הגדולה יותר)

2 נגדים ולד.

איזה זיהוי טוב :)

למה ממסר צריך טרנזיסטור דחיפה?

פורסם

הטרמינלים עם הברגים מיועדים למתח הAC, יש 3 טרמינלים כאלה לממסר (ז"א הממסר ממתג רק את הפאזה).

כדי לשלוט על הממסרים ולספק מתח למיתוגם אתה מתחבר דרך הHeader זכר נמצא על הלוח ולא לממסרים ישירות.

הרכיבים הנוספים מספקים את כל הממשק הנחוץ לממסרים.

כמו שאמרתי מיקודם הממסר צריך זרם יחסית גבוה בשביל להתמתג, תלוי בממסר ובמתח אבל הזרם יכול לנוע עד כמה עשרות מיליאמפר, הבקר בארדואינו אומנם יכול לספק זרם די גבוה (בשביל בקר) אבל לא כל בקר מסוגל לעשות את זה. בשביל זה יש טרנזיסטור שממתג הממסר והוא מסוגל לספק זרם גבוה הרבה יותר מהבקר בשביל למתג את הממסר.

פורסם
  • מחבר

הממסר צריך זרם יחסית גבוה בשביל להתמתג, תלוי בממסר ובמתח אבל הזרם יכול לנוע עד כמה עשרות מיליאמפר,

הבקר בארדואינו אומנם יכול לספק זרם די גבוה (בשביל בקר) אבל לא כל בקר מסוגל לעשות את זה.

בשביל זה יש טרנזיסטור שממתג הממסר והוא מסוגל לספק זרם גבוה הרבה יותר מהבקר בשביל למתג את הממסר.

אז הפתרון לבעייה הזו הוא העובדה שהלוח הזה דורש גם מתח משלו?

(שני הפינים שבקצוות של ה-Header - ה-GND וה-VCC)

ואם אני מחבר מתח לשני הפינים האלה,

אז אני לא צריך לדאוג שהארדואינו אולי לא יספק מספיק זרם?

פורסם

נכון בכל מקרה אתה חייב לחבר לפינים האלה מתח, ככה בעצם פועל הטרנזיסטור הוא מקבל זרם נמוך ממקור מסווים (הארדואינו) ומאפשר מעבר זרם ממקור אחר (הספק 5v שלך שיכול לספק זרם גבוה מספיק למיתוג הממסר).

מה שכן אתה צריך לשים לב זה שהספק של ה5v שלך יכול לעמוד בעומס של הממסרים, באתר רשום שכל ממסר דורש כ20mA לכן אם יהיו לך 8 ממסרים ממותגים הם ידרשו זרם של 160mA ממקור ה5v שלך.

תלוי במקור מתח ואיך הוא בנוי זה יכול להיות מורגש או לא - בצורה של חום או אורך חיי סוללה וכו'.

פורסם
  • מחבר

מגניב תודה רבה!!

איזה נחמד הסיני הזה, שבנה ככה מעגל שכולל לא רק את הממסרים, אלא גם את כל הרכיבים הנוספים הנדרשים לעבודה טובה..

כל כך מרגש שבא לי לבכות :)

דרך אגב

מה לגבי Solid State Relay?

האם ניתן לרגוש אותם גם, עם מעגל שכולל את כל ה"תוספות" החשובות?

(והאם בגלל שזה SSR, המחיר יהיה מנופח, או שעדיין אפשר במחיר סביר?)

פורסם

לא התנסתי עם SSR אבל למיטב ידעתי לא דרוש יותר מידי בשביל להפעיל אותם רק מספיק זרם כדי להפעיל את הלד כך שמקסימום צריך נגד.

פורסם

רוב המודולים של SSR כוללים בתוכם הכל, ז"א מבודד אופטי, נגדים וזה. צריך רק לחבר למתח הפעלה.

פורסם

הם בעצם צריכים 2 כניסות מתח?

אחת גבוהה של 220V AC ואחת 5V(בנפרד מהארדואינו או בקר אחר)?

החיבורים In1 In2 In3...In8 מיועדים לכל אחד מה Relays(לכאן בעצם יכנס המתח הגבוה), ה VCC זה החיבור 5V וה GND משותף לכולם?

פורסם

כן ולא. הם צריכים לקבל 5V להפעלת הממסרים, אין בעיה שזה יהיה אותם 5V משאר המעגל. לגבי היציאות, אתה ממתג בהם מה שאתה רוצה. זה יכול להיות 220V, או מתח נמוך. הממסרים משמשים רק כממתגים, לא משנה להם מה מחובר.

פורסם
  • מחבר

אתם יכולים בבקשה לתת איזה לינק לדוגמא של SSR שיכול להתאים למשל לחיבור לארדואינו?

פורסם

את SSR אתה יכול לחבר ישירות לבקר, רוב הסיכויים שיש מעגל לדוגמא או הסבר בדפי הנתונים של הSSR.

למה אתה צריך SSR ד"א ? הסיבה היחידה שאני רואה צורך להשתמש בSSR זה בלאי מכני ואמינות, אם אתה לא הולך למתג אותו מאות פעמים ביום לך על ממסר רגיל.

פורסם
  • מחבר

למה אתה צריך SSR ד"א ? הסיבה היחידה שאני רואה צורך להשתמש בSSR זה בלאי מכני ואמינות, אם אתה לא הולך למתג אותו מאות פעמים ביום לך על ממסר רגיל.

אממ..

בוא נגיד שאם המחיר דיי דומה,

אז ל-SSR יש יתרונות:

1) אמור להיות הרבה יותר קטן

2) אין לו את הרעש במעבר ממצב למצב, שמזכיר מסכי CRT של מאג כשמשנים בהם רזולוציה

3) נושא הבלאי על פני הזמן.. אבל זה באמת פחות קריטי במקרה שלי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים