עבור לתוכן

שאלה למקצוענים - לוח אם ASUS P8Z77-M

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה מוזרה מאוד ואני לא מצליח לאתר את הבעיה.

בדקתי מערכת עם הרכיבים הבאים:

Asus P8Z77-M

Intel Core i3 2120

Kingaston 4GB DDR3 1333MHZ

Antec Earthwatts 500W PSU

הלוח לא נדלק, החלפתי את הלוח הנ"ל 3 פעמים אצל היבואן.

בפעם הרביעית שבאתי אליו הוא בדק את הלוח עם הרכיבים הבאים:

Intel G620

Kingston 2GB DDR3 1333MHZ

Corsair 750W PSU

הלוח עבד אצלו והוא גם ביצע עדכון ביוס, ראיתי במו עיניי, הוא כיבה והדליק את הלוח מס' פעמים נראה כי הלוח תקין לחלוטין.

כשחזרתי עם הלוח לקחתי את המעבד שבידי עם הספק והזיכרון וחיברתי ללוח אם אחר של Intel. הכל עובד מצויין.

כשניסיתי להפעיל את הלוח של ASUS גיליתי שהבעיה עדיין קיימת.

בדקתי באתר של אסוס והמעבד שציינתי מתאים ללוח. החלפתי זיכרון וניסיתי גם להחליף לספק אחר של חברת HEC

שום דבר לא פתר את הבעיה. הוצאתי גם את הסוללה של ה CMOS והחזרתי ועדיין הבעיה לא נפתרה.

ניסיתי גם לאפס את הביוס, הלוח פשוט לא נדלק.

מישהו פה מכיר את הבעיה? נתקל במשהו דומה והצליח לפתור את זה?

תודה לעוזרים.

פורסם

יכול להיות שלוח האם תומך במעבד רק מגרסה מסויימת של הביוס?

פורסם
  • מחבר

הביוס עודכן לגרסא הסופית בשלב הזה, אני מאמין שכל מעבד שנתמך היה אמור לעבוד בגרסא הזו...

פורסם

אולי לא חיברת את ה power ללוח :s05:

פורסם

הלוח נבדק והוא תקין.

אני חושד בכפתור ההפעלה של המארז או שאינו תקין או שלא חיברת את התקעים של ה- Power on במקום הנכון אם בכלל חיברת אותו.

פורסם

אם כבר אז תנסה להדליק אותו אם קיצור המגעים על הלוח (או הלבשת ג'אמפר עליהם לשניה) במקום הלחצן של המארז - במקרה שהוא באמת לא תקין. אם יש שם לחצן RESET תחבר אותו במקום ותנסה להדליק איתו

יכול להיות לוח שהוא "קצת דפוק" ומצליח להחזיק מעבד מסויים ולא מעבד אחר, גם לא בהכרח תהיה חוקיות של איזה מעבד חזק או חלש יותר

תיאורטית גם מעבד "חצי דפוק" יכול לעשות דברים כאלה, אבל אף פעם בכלל לא ראיתי מעבד "חצי דפוק" אז כנראה זה נדיר וכנראה שלא זה הבעיה

וכמובן ספק, בקלות יכול לעשות דברים כאלה אבל אם זה ספק איכותי שעובד תקין במחשב אחר אז שוב זה יכול להיות לא הוא

סטיקים זכרונות, כרטיס מסך, מאווררים וכו - תנסה להדליק בלי ותראה מה קורה (כל עוד יש צלעות קירור על המעבד לא יקרה לו כלום מבדיקה קצרה, גם אם ההנה הפנימית של התחממות יתר לא תעבוד למה שהוא)

ותשלול דברים מטומטמים כמו משהוא שמחובר ל USB שמקצר או התקנה במארז בלי ספייסרים (הברגים שנותנים ללוח מרחק מהקיר)

פורסם
  • מחבר

תודה חברים, כל מה שרשום פה עשיתי כבר, חשבנו באותו כיוון, לצערי הבעיה לא נפתרה.

פורסם

פשוט תן ליבואן להשתמש בחלקים שלך(שהם תקינים כי בדקת על לוח אחר), ושינסה להדליק.

פורסם

זה ישמע מטומטם, יכול להיות שהכבל חשמל שלך דפוק.

או אולי בעייה בשקע?

פורסם
  • מחבר

המפיץ ממנו קניתי לא מוכן לבדוק לי את הלוח עם הרכיבים שלי מכיוון שהם לא נקנו ממנו פרט ללוח.

לכן הוא בדק עם רכיבים משלו.

בקשר לכבל, האמת שלא בדקתי מהסיבה שברגע שאני מחבר את הספק יש לי נורה ירוקה שמראה שהלוח מקבל מתח.

אני אובד עצות, החלפתי כבר 3 פעמים.

פורסם

לא נראה כמו בעיה בשקע כי כאמור המנורה נדלקת

שיבדוק אם רכיבים שלו אם הוא רוצה אבל שאלה יהיו רכיבים זהים לשלך (אותו מעבד / דומה) ולא שהוא שם מעבד חלש שמאמץ את הלוח פי 2 פחות ויראה שהלוח עוב, כנל כרטיס מסך

פורסם

המפיץ ממנו קניתי לא מוכן לבדוק לי את הלוח עם הרכיבים שלי מכיוון שהם לא נקנו ממנו פרט ללוח.

לכן הוא בדק עם רכיבים משלו.

בקשר לכבל, האמת שלא בדקתי מהסיבה שברגע שאני מחבר את הספק יש לי נורה ירוקה שמראה שהלוח מקבל מתח.

אני אובד עצות, החלפתי כבר 3 פעמים.

כשאתה אומר בכלל לא נדלק זה אומר שום תזוזה? או שהוא לא עובר פוסט?

אתה בטוח שחיברת הכל נכון?(נתת לעוד מישהו לבדוק?) איזה כבל חיברת למעבד? 4 פינים או 8? ניסית להחליף?

פורסם
  • מחבר

היי רובי,

חיובי - שום תזוזה.

חיברתי גם עם 4 פינים וגם עם 8 כדי להיות בטוח.

נאדה - כנראה בכל זאת שמדובר בלוח תקול.

אני די בטוח שחיברתי הכל נכון. כמו שאמרתי קודם חיברתי את החומרה ללוח אחר והכל עובד מצויין.

פורסם

לבדיקה תנסה לראות מה קורה אצל המפיץ :

ספק אחר

מעבד הכי חלש שתה יכול למצורא לסוקט הזה

כרטיס מסך הכי חלש (אם אין מובנה)

תשים אותם ותבדוק אם הלוח עובד איתם או לא, כך תוכל לראות אם זה בעיה שהלוח לא מחזיק את מה שאתה שם לו (ואז זה אומר מה קורה כשאתה מביא אותו למפיץ והוא אומר שהלוח תקין)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים