עבור לתוכן

שדרוג מעבד לC2Q QX9XX0 מE5200@3.75GHZ מיושן. עליה משמעותית בצריכת החשמל?

Featured Replies

פורסם

אני מקבל בקרוב כרטיס מסך חדש-HD6950 1GB [בונה לפתוח ל6970\לעשות OC] וכנראה המעבד הנוכחי שלי ייצור צוואר בקבוק רציני לכרטיס הזה כך שאני מתכנן לשדרג, אבל מטעמי חסכון בכסף, להשאר על תושבת 775.

המפרט שלי עכשיו:

E5200 2.5@3.75GHZ+Freezer 7

DFI lanparty P31 T2R

G.Skill 2X2gb DDRII 1066mhz

Gainward GTX260 216SP 896mb

Seasonic 500W SS 500ET APFC F3

לרכוש באזור ה300 שקל [משומש] איזה QX9550\QX9450 וכ'ו יאמץ יותר מידי את הספק שלי בהשוואה לE5200 המומהר? כמובן שגם את המעבד החדש אני מתכנן להמהיר לפחות ל3.4GHZ.

אם מדובר בצריכה גבוהה יותר משמעותית של חשמל, אשקול להחליף את הHD6950 בHD7850.

מה דעתכם, זה שדרוג הגיוני?

תודה [=

פורסם

לא תהייה בעיה הוא יחזיק אותם.

פורסם
  • מחבר

לא תהייה בעיה הוא יחזיק אותם.

תודה על התגובה הזריזה. [=

עד כמה ההבדל יהיה משמעותי בין QX9550\9450\9650\9400 מבחינת צוואר בקבוק עם הכרטיסי מסך שציינתי ובכללי ביצועים במשחקי מחשב?

זה שדרוג חכם יותר מלהוציא 1000 שקל על I3+לוח אם+8GB DDRIII?

פורסם

כן, לא תציח לקבל כמות כזו של ביצועים ב1000 שקל.

כמון שיהיה הבדל, אבל זה מצטמצם לאט לאט ככול שעולים בדגם...

פורסם
  • מחבר

ובשביל למנוע יצירת צוואר בקבוק עם HD7850\6950, עדיף לכוון לQ9550 ומעלה או שאוכל להסתפק גם בQ9450?

לא תהיה בעיה להביא אף אחד מהמעבדים שציינתי לOC גבוה של לפחות 3.5GHZ?

פורסם

יהיה יותר קל להביא אותם ל-3.2 או 3.3, מעבר לזה זה יותר קשה.

זה תלויי במחיר, תקנה את הזול שבניהם, אלא אם ההבדל קטן.

פורסם

אני שידרגתי לQ9550 והיה לי E6750 לפני שבוע שבועיים ההבדל בביצועים ענק

אם כבר אתה מחליף וקונה משומש תקנה את ההכי טוב שתמצא

פורסם
  • מחבר

אני מכוון לQ9550 גם. לצערי לא מצאתי יד 2 בלוח פה. אשמח לקבל מקומות נוספים לחפש בהם חומרה יד שניה.

יהיה יותר קל להביא אותם ל-3.2 או 3.3, מעבר לזה זה יותר קשה.

זה תלויי במחיר, תקנה את הזול שבניהם, אלא אם ההבדל קטן.

מהידע המועט שיש לי, זכור לי שתדר גבוה משפיע משמעותית על ביצועים במשחקים. ה3.2GHZ במעבדים הנ"ל עדיין יתנו לי שיפור אדיר בהשוואה ל3.75GHZ בE5200? בתכלס הרי ההבדל הוא בCache size וכ'ו בין המעבדים, לא?

פורסם

ארכיטקטורה מתקדמת הרבה יותר, משמע ביצועים גבוהים יותר בתדר נמוך יותר. כמות ליבות כפולה (4 במקום שניים).

יש עוד נתונים, אבל זה ההבל העיקרי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרתם לי מאוד!

מקווה שאמצא מכירה..

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

רק תוודא שהלוח אם תומך במפורש ב מעבד שתקנה

זה שהוא תומך DUO CORE לא ומר שהוא יתמוך ב CORE 2 QUAD

פורסם

ותבדוק גם את הגירסה של הביוס שלך!

יכול להיות שתצתרך לעשות עדכון ביוס כדי שהלוח יתמוך במעבד הנ"ל

פורסם

חיפשתי כבר כמה פעמים Core 2 Quad ב EBAY ותמיד המחירים אסטרונומים. :nixweiss:

מאיפה אפשר להשיג במחירים סבירים?

פורסם

ארכיטקטורה מתקדמת הרבה יותר, משמע ביצועים גבוהים יותר בתדר נמוך יותר.

זה לא נכון - זו אותה ארכיטקטורה עם ליטושים מסוימים. כן יהיו ביצועים גבוהים יותר פר שעון, אבל זה לא הבדל עצום. זה לא כמו להשוות לCore I כלשהו.

חלק גדול מהשיפורים יהיה בגלל תוספת הcache.

כמובן גם העובדה שיש 4 ליבות תביא לשיפור מסוים ביישומים מסוימים, אך האם הייתי משקיע בזה כסף יחסית למעבד שכבר רץ ב3.75GHz (מתוך הנחה שלהביא את הC2Q לתדר הזה יהיה הרבה יותר קשה)? ממש לא בטוח.

חיפשתי כבר כמה פעמים Core 2 Quad ב EBAY ותמיד המחירים אסטרונומים. :nixweiss:

מאיפה אפשר להשיג במחירים סבירים?

תגדיר אילו מעבדים ספציפיים אתה מחפש ומה זה עבורך מחיר סביר.

פורסם
  • מחבר

המחירים למעבדים האלה באיביי באמת קצת גבוהים, אבל משום מה המעבדים החדשים יותר, כמו ה2500K נמכרים במחירים טובים הרבה יותר שם. ראיתי כמה משומשים ב180 דולר ואף פחות. מה שכן, לא נראה לי שזה משתלם לרכוש מעבד בחו"ל בגלל אחריות ומיסים. תקנו אותי אם טועה, כי אם כן-אני מתנפל על אחת העסקאות באיביי.

בסוף החלטתי לוותר על שדרוג מעבד לסוקט שלי ולשדרג ל1155-לוח אם,מעבד וזכרונות. הייתי נעול לחלוטין על הi5 2500k אבל לצערי כבר מאסתי מלחפש אותו ביד 2, כשלקנות אותו חדש זאת הוצאה גדולה מידי בשבילי [1000 ש"ח].

אז רציתי לדעת עד כמה אשתדרג אם ארכוש i3 2120, בהשוואה לe5200@3.75ghz שלי. השימושים הם בעיקר משחקים [bF3] ועבודה עם סאונד בתוכנות כגון Cubase.

אני יודע שה2500K יהווה שדרוג משמעותי, כשאחד הפיתויים הגדולים עבורי לרכוש אותו הוא פוטנציאל הOC. אבל מה עם ה2120, או אולי אופציה אחרת שלא עולה 1000 שקל?

תודה רבה[=

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים