עבור לתוכן

המלצה על ראוטר לשם חיבור לסטרימר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי סטרימר וחיברתי אותו ברשת קווית לראוטר הישן הזה: Edimax BR6214K

אני מניחה שאחת הסיבות שבגללן סרטי FULL HD נתקעים זה בגלל התקן ומהירות העברת המידע בו, ולכן החלטתי לקנות ראוטר חדש.

אין לי צורך במוצר יקר מדי, אלא אחד שפשוט יעשה את העבודה עם הסטרימר וישאיר את הרשת הביתית שלי נחמדה כמו שהיא עכשיו.

תקציב: עד 200 ש"ח.

תודה לכולם.

פורסם

שלום,

לפני הרכישה רצוי לבדוק מה באמת גורם לסרטים להתקע... יכול להיות טופולוגייה הרשת, יכול להיות המחשב עמוס וצריך לפנות זכרון, יכול להיות שהראוטר באמת חלש.

מה שבדרך כלל מומלץ זה להתחיל לבודד את הבעיות, כלומר קודם לבדוק על איזו מהירות עובד הכרטיס רשת של המחשב וכרטיס רשת של הסטרימר.

אם הסטרימר תומך ברשת 1G וגם המחשב, סביר להניח שלרכוש סוויץ' 1G זו תהיה רכישה חכמה יותר מאשר ראוטר חדש, כי בסה"כ הראוטר רק מאפשר גלישה... ראוטר שתומך ברשת 1G יותר יקר מסוויץ'...

בנוסף צריך לבדוק את החיווט, האם ההוא מחווט נכון, סוג הכבל והתשתיות שבדרך (סיכוי להפרעות סביבתיות RF).

עוד דבר נוסף שיכול להיות שהסטרימר מתקשה להתמודד עם קידוד מסוים (עם הביט רייט או ריפרש רייט) או אפילו עם קידוד אודיו גבוהה...

הסרטים עובדים בצורה תקינה במחשב?

פורסם
  • מחבר

G-Media,

במחשב הסרטים רצים טוב. בסטרימר פחות. יש לציין שגם בסרטים שהם לא HD לפעמים זה נתקע, אבל זה קורה לעיתים תכופות יותר ב-HD.

יש לי סטרימר מסוג POPBOX V8 ומחשב נייד שפועל דרך הראוטר בצורה אלחוטית ומהראוטר בצורה קווית באמצעות כבל מוצלב לסטרימר.

יש מידע נוסף שעליי למסור בכדי שתוכל לעזור לי להבין את הבעיה?

בנוסף,

האם העובדה שהראוטר ישן (מדובר על ראוטר לפני יותר מ-4 שנים) פוגעת בתפקוד האינטרנט מבחינת הורדות מטורנט וכו'?

פורסם

או, נראה לי שעלינו על משהו...

אם יש אפשרות, תחליפי את הכבל המוצלב לכבל ישיר, אם זה לא עוזר סבירות גבוהה שבגלל שאת עובדת באלחוטי...

תחברי את המחשב ואת הסטרימר בצורה קווית זה אמור לפתור את הבעיה לתמיד (אה, וסביר להניח שגם הכבל עושה צרות).

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

קודם כל הסטרימר שלך לא עובד בתקן 1G/S אלא רק ב- 100M/S..ככה שכבר ניתן להגיד בבירור שאין שום בעיה בראוטר! דבר שני ציינת שהנייד מחובר אחוטית לרשת ופה נסגר העניין ונמצאה הבעיה! חברי את הנייד קווית לרשת ותראי איך הכל רץ חלק בוודעות!

גם לי יש סטרימר שמחובר למחשב בצורה קווית דרך רשת 10/100 והכל רץ חלק כולל סרטים FHD של 20G סרט. מצד שני יש לאחותי מחשב נייד שמחובר אלחוטית לרשת ועליו גם סרטי FHD ואלו מקרטעים בניגון דרך הסטרימר.

ורק למען הסר ספק..נסי לנגן סרט FHD דרך דיסק און קי כדי לראות שהסטרימר עצמו לא דפוק וצייני איזה סוג כבל רשת יש לך (CAT5, CAT5e, CAT6....)? אך עדיין עניין האלחוטי הוא בעייה בכל מקרה כרגע, אותה תפתרי ע"י חיבור קווי למחשב.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים.

בעת כתיבת ההודעה נפל לי האסימון על המחשב הנייד, אך אמרתי שאחכה לראות שזה באמת מה שאומרים לי.

G-Media, אחליף לכבל ישיר ואראה אם גם זו הבעיה.

matan007, בדקתי עם DOK, הכל עובד סבבה. באשר לסוג הכבל, כשאגיע הביתה אבדוק וארשום פה.

באופן כללי, אין מה להחליף את הראוטר? זה יכול לעזור לי בהורדות או משהו?

לא לשכוח שהראוטר המדובר שלי (ציינתי אותו בהודעה הראשונה) בתקן G והוא די ישן.

אה, והעניין של לחבר את הלפטופ בצורה קווית מוציא קצת את הכיף בכל העניין. כל פעם אצטרך לדאוג שהוא מחובר ככה.

פורסם

השאלה מה פחות כיף..לראות סרט מקרטע או לחבר מחשב קווית! אין מה לעשות..תקן G עוד יותר מחדד את הבעיה. גם תקן N לא היה עובד חלק. את לא צריכה להחליף ראוטר ולא תראי שום שיפור בהורדות. חברי את הנייד לרשת בצורה קווית מתי שמתוכננת צפייה בסרט FHD..ולשימושים כמו שירים/תמונות/סרטים קלים..ניתן דרך רשת אלחוטית בין הנייד לראוטר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים