עבור לתוכן

המלצה למערכת דיי רצינית למחשב..

Featured Replies

פורסם

א. אל תחזור לחנות שבה אמרו לך שעדיף רסיבר (אם זו אחת החנויות עליה המלצתי, אשמח אם תכתוב לי בהודעה פרטית במי מדובר).

ב. יפה. אם אתה לא מרוצה, זה אומר שעדיין לא שמעת את השילוב המתאים. תמשיך לחפש בחנויות נוספות. אם תרצה, אמליץ על עוד אפשרויות (למשל, אודיו קלאב וסטריאו סטאר). חזור לפיוז לשמוע שילובים נוספים באם ישנם כאלו שלא שמעת.

• תגובות 43
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

א. אל תחזור לחנות שבה אמרו לך שעדיף רסיבר (אם זו אחת החנויות עליה המלצתי, אשמח אם תכתוב לי בהודעה פרטית במי מדובר).

ב. יפה. אם אתה לא מרוצה, זה אומר שעדיין לא שמעת את השילוב המתאים. תמשיך לחפש בחנויות נוספות. אם תרצה, אמליץ על עוד אפשרויות (למשל, אודיו קלאב וסטריאו סטאר). חזור לפיוז לשמוע שילובים נוספים באם ישנם כאלו שלא שמעת.

קודם כל בקשר לרסיבר הוא התכוון שהאופציה הזאת יכולה אולי להתאים לי יותר לתקציב, אני לא בטוח שהוא התכוון שבכללי זו אופציה יותר טובה.

אני לא בטוח שהשילוב הזה של מגבר ורמקולים זה מה שיספק אותי, אולי אני טועה, אבל, ביקשתי ממנו שיחבר סאב לשני זוגות של סטים, על ההתחלה הרגשתי שאולי זה מה שאני מחפש, אהבתי את התוצאה יותר מסט אחד ומגבר.

אולי לא שמעתי עדיין את הרמקולים המתאימים לי שאיתם לא אצטרך סאב, בכל אופן הוא אמר לי לבוא ביום אחר לשמוע עוד אופציות כי לא שמעתי הכל.

פורסם

אני מחזיק בדעה שגם בתקציב שלך (ובכל תקציב למעשה) עדיף מגבר משולב על פני רסיבר למטרת האזנה למוסיקה. טענה שאפשר להעלות כנגד היא שברמות המחיר הנמוכות הרסיבר עשוי להתגלות כמוצלח יותר בכל הקשור ליכולת "דחיפה" ואספקת זרם בשל העובדה שייצורו ההמוני מוזיל אותו. ייתכן ויש אמת בכך; הבעיה ה"קטנה" היא שמראש הרסיבר מתוכנן לא על מנת לשמש למוסיקה באופן מוחלט או לכל היותר נועד לשמש למוסיקה בסדר עדיפות מני או זהה לקולנוע ביתי. מכאן שהפשרה היא מובנית בקונספט עצמו של המוצר ביחס לייעוד זה שאתה מעמיד לו (שמיעת מוסיקה).

הסיבה שאתה מתרשם מתצורת רמקולים לווינים וסאב היא שאתה מורגל לשמוע בה, ככל הנראה (גם אם לא היה לך בבית, שמעת אצל חברים). לא אלאה בפרטים (כתבתי על כך בעבר), אבל אתה לא שומע נכון את המוסיקה שלך. התצורה הזו נחותה ממערכת סטריאו קלאסית כפי שהוצעה לך כאן. צריך לפתח מיומנות בסיסית ולהגיע לבשלות יחסית כדי לשמוע זאת, אבל ברגע שזה קורה (ולצערי הדגמות בחנות לא תמיד מאפשרות די זמן לאסימון ליפול) הלבטים נעלמים כלא היו.

עריכה: בקריאה נוספת הבנתי שהתכוונת לסאב בנוסף למערכת סטריאו קלאסית. ובכן, הבעיה היא שתקציבך דל; סאב, למרות חשיבות הבאסים בסגנון המוסיקה שלך, יזלול לך את התקציב לגמרי אם תרצה שהוא יעמוד באיכות שאר הרכיבים. הפשרה הזו גדולה מידי לדעתי. אבל שוב, זה עניין של עד כמה אתה דקדקן באיכות הבאס. אם חשובה איכות הבאס יותר מכמותו, אין מנוס אלא לוותר על סאב (במסגרת התקציב שלך). פתרון ביניים יכול לבוא בדמות רמקולים רצפתיים במקום מדפיים (רק זכור לבדוק מול המוכר את התאמתם לחלל החדר שלך).

פורסם
  • מחבר

אהלן, לילה טוב..

יש באפשרותי לקבל רסיבר מסוג Yamaha RX-V592..איך הוא?

פורסם

לדעתי, לא יהיה זה חכם להוציא את כל הסכום על רמקולים ולהשתמש ברסיבר הזה (ועוד של ימאהה..). אני מציע שתבקש שיחברו לך בחנות רסיבר כזה לרמקולים בגודל התקציב שלך כולו, לעומת חלוקת התקציב בין רמקולים ומגבר משולב. תאזין בעצמך ותיווכח בהבדלים (אם שמת לב להבדלים בין רוטל לקיימברידג' ו-NAD, לבטח תשים לב להבדלים בין רסיבר ברמה דומה של ימאהה לבין המגברים הללו).

פורסם

יש לך סבלנות נדירה בשביל אלה שמתעקשים לחזור על אותן שאלות... :)

ew89, לא ברור- יש לך הזדמנות לקבל את הרסיבר בחינם? אם כן תגיד יפה תודה וקח את עצמך בנחת לבדוק אותו עם הרמקולים ששמעת ואהבת, מיותר לציין. אם לא, גם אז מיותר לשאול כי כבר קיבלת תשובה לגמרי מספקת על יחסי הכוחות בין מגבר ייעודי לרסיבר. גם אם זה לא בדיוק עובדה מוכחת, זה הגיון פשוט וככה זה עובד בדר"כ.

פורסם
  • מחבר

ל Fkl0ster באמת יש סבלנות רבה, ועל כך אני מודה לו.. :)

תודה רבה לשניכם על התשובות.. :)

אעדכן מה בחרתי לבסוף.

פורסם

אני גם רוצה להצטרף, גם אם באיחור :)

א. אני מבין למה המליצו לך על רסיבר, ועוד של ימאה. למעשה יש המון סיבות. ראשית אולי המוכר חשב שאתה כמו 90% מהאנשים שבאים אליו ואין להם מושג על מה הם מדברים ולכן הציע לך רסיבר כי זה עם חיבורי HDMI וכולי ורוב האנשים מחפשים בדיוק את זה. שנית, יכול להיות שהרסיבר הזה יעלה פחות מאשר מגבר סטריאו אפילו הכי פשוט שיש לו. מגבר סטריאו זה שוק נישה יותר ולכן המחירים שם יקרים בצורה מחרידה בדר"כ ביחס למה שיש בפנים. ולבסוף, הימאה מוציא באס מוגבר בצורה מלאכותית שאולי חשב שזה מה שתרצה - הם טוענים שהם הפסיקו עם זה לפני כמה שנים אבל אני לא בטוח בזה. להורים שלי יש בסלון רסיבר קולנוע ביתי של ימאה עם לא מעט שנים עליו שמגביר זוג Mini-101 של אומגה וממלא סלון שלם בבאס שלא ייאמן. זה משהו שהרוב המוחלט של הלקוחות שלו יתנו בשבילו הכל (ואגב, שילמתי על הימאה לפני כשנה בערך 500 שקלים נדמה לי, והוא ממלא את תפקידו בצורה מצויינת ואני לא מתחרט לרגע שקניתי אותו - למה שצריך שהוא יעשה הוא עושה עבודה מצויינת).

ב. בהמשך לנקודה הקודמת, שלא תחשבו חס וחלילה שאני תומך בדעה הזו שחובב סטריאו אמיתי צריך מגבר קולנוע ביתי, אני פשוט מבין במידה מסוימת מה עבר לו בראש באותו הרגע (כנראה).

ג. אני לא יודע איך לא נסעת לאומגה-אודיו. קפוץ לחנות שלהם בחולון ותשמע את המבחר של הרמקולים שלהם. החדר הדגמה שלהם לא אידיאלי, אבל אפשר בהחלט לקבל מושג מה היכולות של הרמקולים. אני ידוע כחובב לא קטן שלהם (למעשה יש לי בבית 4 זוגות שלהם עד היום, והיו תקופות "קשות" הרבה יותר ;) ). ואומנם אין לי אחוזים שם, אבל אם תגיד ללוי (הבחור האחראי שם) שאנטולי המליץ לך לבקר שם אולי זה גם יחסוך לך כמה שקלים. עם כל הפעמים שהייתי שם וכל הרמקולים שלהם שיש לי אנחנו כבר חברים טובים ;D

יש לך ב-2000 בערך את ה-L7 שיש לכמה חברי פורום אצלנו (כולל Losnir), ולדעתי מדובר על רמקול פנטסטי למחירו. שנים שאני חובב שלו (ואיכשהו זה אחד הבודדים שלהם שלא היו לי). יש גם דברים קטנים יותר כמו ה-Mini-101 שעולה חצי מזה, יש לי 2 זוגות כאלה בבית ומדובר על רמקול טוב מאוד גם כן. אני מכיר מישהו שהחליף את ה-L7 שלו ב-Mini-101 שנשמע טוב יותר במוזיקה שהוא שומע. הבעיה היא שאתה רוצה באס מאוד חזק אז כנראה שזה לא בשבילך כיוון שהוא עם 5.25" בלבד. מעבר לזה אולי יש להם רמקולים רצפתיים שייכנסו לך בתקציב, אני יודע שה-705 עבר שינוי משמעותי מאז שהיה לי אותו והיום הוא קטן יותר וזול יותר, ויכול להיות שגם ה-703 יהיה גבולי מבחינת תקציב. יכול להיות שיש להם עדיין את ה-OLP501, יש חבר פורום שיש לו זוג כזה והוא נשמע יפה מאוד וממלא חדר לא קטן בכלל.

אגב, יש רמקול שנקרא OLP208 שאמור לתת באס חזק יחסית למדפי בזכות וופר 8". כדאי לשמוע לייתר ביטחון, אבל אני לא ממש אהבתי אותו וקיבלתי פידבק דומה מחבר שביקר אצלם. הוא מקריב דברים אחרים שלטעמי חשובים יותר מהבאס (אבל שוב, כל אחד וטעמו).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת, אני חושב שלמרות הרצון שלי בבאס וכמו שאתה אומר הימאהה ייתן לי הרבה מזה, אני ארד ממנו.

בנוגע לרמקולים רצפתיים, הייתי שמח להסגר על כאלה, אבל מכיוון שבחדר שלי אני לא יוכל למקם אותם כמו שצריך, אני אוותר עליהם.

האופציה שנשארה לי הם רק הרמקולים המדפיים, כמובן שצריך לשמוע בשביל להחליט, אבל אתה חושב שהאומגה אודיו יתנו לי מספיק באס?

באמת שווה לנסוע לשם ולשמוע אותם?

תודה שוב. :)

פורסם

ללא ספק לדעתי כדאי שתסע לבקר שם. אתה יכול לחפש פה בפורום הודעות ישנות שלי מהתקופה שהייתי מחליף ציוד כל יומיים ולראות גם לא מעט רשמים שלי על רמקולים שלהם ובכלל. גם אני פעם חיפשתי רמקולים מדפיים לחדר שלי (בתקציב קצת יותר גבוה משלך).

זה עלול להיות מעניין בשבילך (אם כי המסקנה שלי לא תהייה לטעמך :)):

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=232597.msg2041138#msg2041138

מאז אני כבר הספקתי למכור את ה-705 והיום אני עם 709 כבר מספר שנים. אני לא בטוח שמדובר על רמקול טוב יותר - הם שונים משמעותית ולכן זה עניין של העדפה.

פורסם
  • מחבר

קראתי את התגובה שלך שם, השכלתי. נורא מעניין..

ביקרתי באתר של אומגה אודיו ולא ראיתי מגברי סטריאו כמו NAD ו Cambridge Audio למשל.

ראיתי שם רק שני מגברים שאני לא מכיר, יש עוד אופציות שם לשמיעה של הרמקולים?

תודה. :)

פורסם

אומגה זה לא חנות, זה מפעל רמקולים עם חדר הדגמה. לשם הולכים בשביל לשמוע את הרמקולים שלהם, לא מגברים.

אתה יכול להתקשר ולשאול אותו אם יש חנות בסביבה שלך שמחזיקה רמקולים שלהם.

פורסם
  • מחבר

עם איזה מגברים אני שומע את הרמקולים שלהם?

בכל זאת, למגבר יש המון השפעה על הסאונד הסופי כמובן.

ידוע לך על חנות במרכז שמחזיקה רמקולים שלהם?

תודה. :)

פורסם

אבל עניתי לך על זה עוד בפוסט הקודם שלי, תתקשר לשם ותשאל האם יש בסביבה שלך חנות שמחזיקה ציוד שלהם.הם בטוח ידעו טוב יותר ממני.

בנוגע למגבר, לדעתי הם משתמשים ב-NAD כלשהו (לא זוכר דגם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים